Uçak Bileti

Wellington, Yeni Zelanda‘nın başkenti. Şehrin ismi, Waterloo Savaşı’nda Napolyon Bonapart’ı yenen Wellington’un dükü olan Arthur Wellesley’in adını taşıyor. Wellington, Yeni Zelanda’nın siyasi merkezi olarak da düşünülmesinin nedeni olan Parlamento’nun ve tüm Yeni Zelanda hükümetinin bulunduğu yer olması.

Yaşamak için de iyi bir yer olarak kabul ediliyor. Yürüyerek kolayca gezilen küçük bir şehir ve kültür, yaratıcılık ve çok eğlenceli dinamik bir atmosfere sahip.

Wellington uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Wellington yılda ortalama 2 bin saat güneş alıyor. Kış aylarında, şehir güneyden serin bir hava akımına maruz kalıyor ve bu da aslında iç kısımdan daha soğuk görünmesini sağlıyor. Kent genel olarak ılıman bir deniz iklimine sahip. Rüzgârlı havalar ve deniz meltemleri yaz aylarında nadiren olur. Yazlar sıcak olabilir, bu yüzden güneş koruyucunuzu unutmayın ve kışlar biraz soğuk olabilir, dolayısıyla su geçirmez veya rüzgar geçirmez bir ceket çok işinize yarayabilir.

Mobil Uygulama

Başkent olmanın yanı sıra, Wellington’da 300’den fazla kafe ve restoran bulunuyor. Amerikan’dan Asya’ya ve Ortadoğu’ya kadar uzanan çeşitli lezzetleri kolayca bulabilirsiniz. Kısacası Wellington yemek, şarap ve kahve konusunda çok başarılı bir şehir.

Wellington’da yapabileceğiniz birçok etkinlik var. Şehrin zengin bir sanat ve kültüre sahip oluşu, müthiş manzaraları ile oldukça ünlü.

Wellington’un tarihini ve mirasını keşfetmek isterseniz, ziyaret etmenizi tavsiye edebileceğimiz bir kaç yer var. Parlamentoya ücretsiz girebilir ve Thorndon’daki Ulusal Binalar Galerisi ve Eski St. Paul Katedrali gibi bazı eski binaları ve hükümet ofislerini ziyaret edebilirsiniz.

Wellington’daki yürüyüş yollarına da gitmenizi tavsiye ediyoruz. Hem şehrin güzel oluşu hem de yürüyerek keşfedilebilmesi çok büyük bir avantaj. Şehirde, doğa parkları, müzeler, kafeler ve restoranları gezmek gibi yapabileceğiniz birçok şey var.

Wellington’da Ziyaret Edilecek Yerler

1. Doğa

Wellington, nefes kesen doğa manzaralarına sahip bir kent. Böyle bir şehrin doğaya olan yakınlığı gerçekten az bulunan bir güzellik.

Karori Koruma Alanı: Yeni Zelanda’nın nesli tükenmekte olan vahşi yaşamına ev sahipliği yapan bir koruma tesisi.

Staglands Vahşi Yaşam Rezervi ve Kafe: Akatarawa Vadisi’nde bulunan, yerli ve egzotik hayvanlarla etkileşim kurabileceğiniz ve yüzme ve piknik gibi çeşitli etkinliklerin keyfini çıkarabileceğiniz benzersiz bir rezerv ve kafe.

Kapiti Adası: Yeni Zelanda’da en tehlikeli ve nadir kuşlarının evi olan bir ada. Ayrıca yerel rehberlerle yerel flora ve faunayı ve bölgenin yerel geçmişini deneyimleyebilirsiniz.

2. Sanat ve Kültür

Yeni Zelanda kültürünün zenginliği, Wellington’daki popüler turistik yerlerin ve müzelerin bazılarını ziyaret ederek de yaşanabilir.

Yeni Zelanda Te Papa Tongarewa Müzesi: Jeolojiyi, yerlilerin etnikliğini ve çevreyi müthiş bir şekilde sergileyen çok yenilikçi ve cesur bir müze.

Pataka Müzesi: En modern Maori, Pasifik Adası ve Yeni Zelanda sanatını sergileyen bir müze.

Wellington Yazar Yürüyüşü: Wellington’ın önemli yürüyüş yollarından biri olan Writer’s walk, Wellington limanında bulunan 15 metin heykelin bulunduğu yerden de geçiyor.

Ulusal miras: Yeni Zelanda’nın siyasi başkenti olan Wellington, görülmeye değer birçok tarihi ve siyasi yapıyı barındırıyor.

Parlamento Binası: Tarihi Thorndon köyünde yer alan bir kompleks.

Yeni Zelanda Ulusal Kütüphanesi: Parlamento karşısında bulunan ve Yeni Zelanda’nın önde gelen kültür merkezi.

Eski St. Paul Katedrali: Yeni Zelanda’nın en büyük savaşlarının canlı bir kanıtı olan kutsanmış bir tapınak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here