Uçak Bileti

Avusturya, Avrupa‘daki en popüler tatil merkezlerinden biri ve en popüler dönemi yaz ve kış dönemi olsa da diğer mevsimlerde de oldukça yoğun. Baştan sona etkileyici dağlarla çevrili Avusturya gibi bir ülkede birden çok harika şehir, kasaba ve köy olması çok doğal.

Avusturya, geldiğiniz andan itibaren sanki sizin için yaratılmış bir Avrupa ülkesi hissine kapılacaksınız. Temiz, arkadaş canlısı ve doğal güzelliklerle dolu. Birkaç hafta boyunca sizi eğlendirmek için Alp manzaraları, renkli yarı ahşap köyler ve modern şehirlerden oluşan harika bir karışım bulacaksınız.

Avusturya’nın En Güzel 10 Şehri

1. Salzburg

Geniş bir kitle tarafından Avrupa’nın en güzel şehri olarak görülen saz burgu listemizin başına koymak çok da zor olmadı. 12 yüzyıllık tarihi ile şehrin bugünkü güzelliğine ulaşması ve gelişmesi için yeterince zaman demek. İyi korunmuş eski Kasabası UNESCO listesinde ve Barok mimari severler için görülecek tek yer. Dahası da var Salzburg Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğum yeri ve Sound of Music filminin çekildiği yer. Buradaki tepeler gerçekten çok canlı görünüyor.

Mobil Uygulama

Salzburg uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Feldkirch

Avusturya’nın en batı köşesinde bulunan Feldkirch, İsviçre ve Lihtenştayn ile komşu etkileyici orta çağ şehir merkezi kesinlikle görmeye değer. Çevresinde yükselen dağlar etkisini daha da artırıyor ve sadece bu eski sokaklarda gezmek bile bu kadar güzel bir şehirde yaşayacak kadar şanslı insanları kıskanmamıza sebep oluyor. 1218 yılından kalma bir belgede ilk defa adı geçen Feldkirch eskiden Orta Avrupa bölgesine serpilmiş kasabaların harika bir örneği. Güneşli bir günde büyük meydanda içkinizi yudumlarken cennete düştüğümüzü sandık.

3. St Gilgen

Müthiş manzaralı Wolfgangsee gölünün kenarında, Salzkammergut Sıradağları ile çevrili St Gilgen hayal edebildiğimiz tüm doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Bir orta çağ şehri olarak rengârenk eski binaları bu doğal güzelliği bozmuyor. 19. yüzyılda turistik bir yer olmaya başlayan St Gilgen’e Viyana’nın varlıklı sakinleri yazlık evlerini inşa etmeye başladılar. St Gilgen’in de Mozart ile bir bağlantısı var, kendisi hiç ziyaret etmemiş olsa da burası annesinin doğduğu ve akrabalarının yaşadığı yer.

4. Innsbruck

Innsbruck’ün gerçekten sunduğu çok şey var. Öncelikle Alpler’deki yüksek konumu hem sürekli muhteşem manzaralar hem de kış sporları için harika fırsatlar sunuyor. Hatta 1964 ve 76 da Kış Olimpiyatları burada yapıldı. Avusturya’nın Tirol eyaletinin başkenti olan Innsbruck’ün merkezinde ve Sil Nehri boyunca sayısız büyük binalar sıralanıyor. Yine de Almanya’nın Avusturya’yı işgal edip İkinci Dünya Savaşı’na sürüklediği Anschluss sırasında Innsbruck düzenli bombardımanlar yüzünden ağır darbeler aldı. Bu nedenle gördüğümüz binaların büyük çoğunluğu yeniden inşa edildi. 1964 ve 76 da kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapan şehirde 2012’de ilk Gençlik Kış Olimpiyatları düzenlendi.

5. Hallstatt

Hallstatter Gölü’nün tam kıyısında son derece etkileyici bir konumda kurulması sebebiyle Hallstatt, Salzkammergut Dağları’nın güzelliğinden faydalanan diğer bir şehir. Nüfusu 1000’den az olan Hallstatt zengin doğal tuz kaynakları sebebiyle binlerce yıldır madenciliğin yapıldığı bir yerleşim. Çin’in ülkenin benzer bir bölgesinde buranın tam bir kopyasını inşa edip turist çekme planları var. Tabii ki gerçeğini ziyaret ettiğimizde çok daha güzel oluyor ve şnitzel ebette burada daha iyi.

6. Durnstein

Durnstein, Danube’den aşağı yolculuk yaparken adliye bileceğiniz küçük bir şehir ama kesinlikle durup tamamını görmek gerek. Nehrin kenarında yükselen 10. yüzyıldan kalma bir orta çağ kalesi bulunuyor. Şehir merkezi ise çeşitli mimari tarzlarda sayısız güzel bina ile dolu. Ayrıca Durnstein Avusturya şarap üretim bölgesinin tam ortasında bulunuyor. Bu nedenle Avusturya’nın meşhur şaraplarının bazılarının tadına bakabiliyoruz. Beyaz şarapları en meşhurları özellikle de Gruner Veltliner bir harika.

7. Alpbach

Küçük nüfusuna rağmen Alpbach güzelliği sayesinde çok meşhur oldu. 1983’te ülkenin en güzel kasabası seçildi ve 1993’te Avrupa’nın en güzel bitki örtüsüne sahip kasabası seçildi. Alpler’in yükseklerindeki izole konumuna rağmen bu güzelliği görmek için her yıl binlerce turist geliyor. Aynı zamanda bir kayak merkezi olan kasaba her yıl düzenlenen Alpbach Avrupa Forumu’nda bilim, iş, sanat ve politika dünyasından önemli insanları fikir paylaşmaları için iki haftalığına konuk ediyor. Bilim tarihine ilgi duyanlar için teorik fiziğin önemli isimlerinden Erwin Schrödinger’in mezarı burada bulunuyor.

8. Krems

Krems Kasabası Danube ve Krems Nehirlerinin kesişme noktasında bulunuyor Ve tarih sahnesine ilk olarak 996 da çıktı. Ancak arkeolojik keşifler bölgenin bundan Binlerce yıl öncesinde de yaşam alanı olduğunu gösteriyor. 11. ve 12. yüzyıldaki altın çağlarında Krems neredeyse Viyana kadar büyüktü. Günümüzde de hala görülmeye değer harika bir yer. Burası da meşhur şarap bölgesi içinde yani şarap tadımı için mükemmel bir yer. Ancak Krems bir kayısı brendisi olan Marillenschnaps üretimi ile meşhur. Bu nedenle gelir gelmez ilk olarak onun tadına bakıyoruz.

9. Bad Gastein

Binlerce yıldır altın madenciliği gibi sebeplerle yerleşim alsa da Bad Gastein termal su kaynakları sebebiyle 19. yüzyılın sonlarında önemli bir spa kasabası olarak ün kazandı. Krallar, kraliçeler, şansölyeler ve çarlar Bad Gastein’in şifalı sularından faydalandılar. Kraliyet konuklarını memnun etmek için kasaba bugün de görebildiğimiz gösterişli Belle Époque tarzında inşa edildi. Yüzlerce yıl önce asillerin tedavi gördüğü hamam ve spaların tadını çıkarıyoruz. Kışın gelenler ise kayak ve diğer birçok kış sporunun tadını çıkarıyorlar.

10. Lienz

Kendisine “Güneş Şehri” lakabını takan bir kasabanın çok şirin olacağını düşünüyoruz. Lienz de aynen öyle. Avusturya’nın Tirol bölgesinde olduğu için ülkenin güneyindeki İtalya sınırına çok yakın. 4000 yıl önce bronz çağından beri burada insanlar yaşıyor ve o zamandan beri bu topraklar defalarca el değiştirdi. Çağlar boyunca Roma İmparatorluğu, Habsburg Krallığı ve Nazi Almanya’sının bir parçası oldu. Gezerken çağlar boyu süren mimarinin bölgeyi çevreleyen dağların ve yemyeşil kırların güzelliğine iltifat ettiğini görüyoruz.

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here