Uçak Bileti

Yurt dışı seyahat planı yapanların en çok yakındığı konulardan biri de vize sorunu. Türk vatandaşlarının Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya gibi ülkelere yapacakları seyahatlerde vize alma zorunluluğu bulunması hem vakit kaybına neden oluyor hem de maddi açıdan sıkıntı yaratıyor.

10 yıllık pasaport bedelinin defter ücretiyle birlikte 1000 TL sınırına yaklaşması birçok kişinin seyahat planlarını ötelerken, üzerinde bir de vize masrafı çıkınca vizeli ülkelere gitmek hayale dönüşüyor.

Neyse ki Türk vatandaşlarının vizesiz gidebildiği yerler de var. Dünyanın dört bir yanında yalnızca pasaport ve uçak biletini hazırlayıp seyahat edebileceğiniz vizesiz otantik rotalar bu yazıda.

Uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Vizesiz Otantik Rotalar

1. Marakeş, Fas

Fas’ın turizm cenneti Marakeş şehri, Avrupalıların Fas coğrafyasında en çok ziyaret ettiği yerlerden. Lüks otelleri, kumarhaneleri, geleneksel yaşamın izlerini taşıyan çarşıları ve dükkanları ile şehir otantik bir atmosfere sahip. Marakeş’in vizesiz seyahat destinasyonu olması pasaport ve Marakeş uçak bileti ile seyahat planınızı hayata geçirmenize olanak sağlıyor.

2. Petra, Ürdün

Nebatilerin kayıp şehri Petra Antik Kenti, Orta Doğu coğrafyasının en etkileyici yerlerinden. Ürdün’ün başkenti Amman ya da Akabe üzerinden uçakla ulaşılabilen antik kent UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Ürdün, seyahat maliyeti açısından bütçe dostu kategoride olmasa da vizesiz olması vize süreciyle uğraşmamak adına avantaj.

3. Saraybosna, Bosna-Hersek

Balkanların yakın tarihte yaşanan acı hatıralarıyla yoğrulan şehri Saraybosna, Bosna-Hersek’in başkenti. Osmanlı başta olmak üzere Avrupa’nın farklı kültürlerinin izlerini taşıyan şehirde çok sayıda gezilecek görülecek yer var. Bosna-Hersek’in Türk vatandaşlarından vize istememesi bu şehri keyifle gezmek isteyenler için tercih sebebi. Türk damak tadına hitap eden lezzetleriyle Saraybosna, Balkanların en iyi rotalarından.

Saraybosna uçak bileti turna.com’da.

4. Üsküp, Makedonya

Makedonya’nın başkenti Üsküp, 500 yıllık Osmanlı egemenliğinin simgesi yapıları, farklı kültür, inanç ve etnik kökenden insanların bir arada hoşgörü kültürü içerisinde yaşadığı bir kent. İstanbul’dan 1,5 saatlik uçuş mesafesinde olan şehir Eski Çarşısı ile Anadolu kasabalarını anımsatıyor. Üsküp’e kadar gelmişken Makedonya’nın turizm cenneti Ohrid, Kalkandelen ve Manastır şehirlerini de rotanıza ekleyin.

Üsküp uçak bileti turna.com’da.

İlginizi Çekebilecek Diğer Vize Makaleleri
E-vize nedir?
Vize sponsor nedir?
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Transit vize nedir?
Vizesiz gidilecek ülkeler
Vize isteyen ülkeler
Schengen vizesi nedir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here