Uçak Bileti

Uçak bileti fiyatlarının ucuzlaması ve hava yolu firmalarının sayısının artmasıyla dünyanın her yeri birbirine daha da yakınlaştı. Günümüzden 10-15 yıl önce birçok seyahat sever için büyük bir hayal olan ve ciddi bir bütçe gerektiren uçakla seyahat hayatımızın normalleri arasında yer alıyor.

Yurt içinde bile bir yerden bir yere gitmek için hemen internet üzerinden uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıyoruz. Turna.com‘un sunduğu karşılaştırmalı uçak bileti fiyatlarını görebildiğimiz platformlar sayesinde seyahatimizi kolaylıkla planlıyoruz.

Zaman zaman esprilere bile konu olan Business sınıf uçak bileti, ekonomi uçak bileti alan yolcularla aynı uçakta seyahat edilen, arada yalnızca ince bir perde ve daha rahat koltuk anlamına gelen bir segment. Business uçak bileti alan yolcuların başka bir yöne gitmediği, herkesin aynı uçakta yolculuk ettiğini düşününce aradaki tek fark daha rahat ve daha konforlu seyahat etmek isteyenlerin bu rahatlık için ödediği ekstra ücret anlamına geliyor.

Ekonomi ve Business Koltukların Farkı Neler?

1. Ekonomi sınıfı uçak bileti

Mobil Uygulama

Ekonomi sınıfı uçaklarda en çok koltuğa sahip olan bilet sınıfını temsil ediyor. Koltuk genişliği ve koltuk aralarının standart seviyede olduğu bu sınıfta 3-4 saati aşan yolculuklarda yolcu koltuğun çok da rahat olmadığını anlamaya başlar. 3 saate kadar yolculuklarda ise süre kısa olduğundan ekonomi koltuk yerine business sınıfta uçmanın çok da bir faydası olduğunu söylemek mümkün değil.

Türk Hava Yolları, Pegasus, Onur Air ve AtlasGlobal ile karşılaştırıldığında en rahat ekonomi sınıfı koltuk ve hizmet ayrıcalığına sahip. Yurt içi uçuşlarda sandviç ve içecek ikramı yapan THY, uluslararası uçuşlarda yemek ve alkollü-alkolsüz ücretsiz içecek ikramı yapıyor.

Düşük bütçeli hava yolu şirketi olan Pegasus ise tüm uçuşlarında yemek, içecek ve koltuk seçimi gibi hizmetlerden ücret alıyor. AtlasGlobal’de ikram ücretsizken, Onur Air’de de ikramdan ücret alınıyor.

Herhangi bir hava yolu şirketinin web sitesine ya da Turna.com’a girip uçak bileti arattığınızda karşınıza çıkan ilk fiyatlar ekonomi sınıfına ait biletleri ifade ediyor.

2. Business sınıf uçak bileti

Business Class uçak bileti uçağın en konforlu bölümünde seyahat etme hakkı tanıyor. Uçuş öncesi içecek ikramından, geniş ve konforlu koltuklara, uçuş sırasında getirilen menüden dilediğiniz yemeği ve içeceği seçme özgürlüğüne kadar yolcuyu memnun eden birçok şeye business classta uçarak kavuşabilirsiniz.

Türk Hava Yolları ve AtlasGlobal’de Business Class uçak bileti satın alınabiliyor. Pegasus ve Onur Air’de ise Business Class yok.

Business Class’ta seyahat etmenin de bir maliyeti var doğal olarak. Normal uçak bileti fiyatının en az 2 ya da 3 katı ücret ödeyerek satın alınabilen Business Class koltuğunda özellikle uzun uçuşlarda özel olduğunuzu hissedebiliyorsunuz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here