Uçak Bileti

Seyahatlerinde kültür ve sanattan uzaklaşamayanların ilk duraklarından biri tiyatro sahneleri oluyor. Dünyanın dört bir yanında tüm ihtişamları ile sayısız oyuna ev sahipliği yapan bu sahneler, etkileyici atmosferleri ve tarihi dokularıyla hayranlık uyandırıyor.

Dünyada Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Tiyatro Sahnesi

1. Royal Albert Hall, İngiltere

South Kensington’da I.Victoria‘nın eşi Prens Albert tarafından kurulan Royal Albert Hall, İngiltere’nin en önemli ve etkileyici yapılarından biri. 1871 yılında açılan sahne, o günden bu yana dünyanın pek çok önemli gösteri ve sanatçısını ağırlamış.

2. Sidney Opera Binası, Avustralya

UNESCO Dünya Mirası Listesinde olmasının yanı sıra 2003 Pritzker Mimarlık Ödülünü de kazanan Sidney Opera Binası, ihtişamlı mimarisi ile dünyanın en harika sahneleri arasında gösteriliyor. Aynı zamanda Sidney’in sembolü olarak da bilinen bina, Danimarkalı ünlü mimar Jorn Utzon tarafından tasarlanmış.

3. Yüzen Sahne, Avusturya

Mobil Uygulama

Avusturya’da Seebühne adıyla da bilinen muhteşem bir yapı olan Yüzen Sahne, 7 bin kişilik kapasitesi ile Constance Gölü üzerinde yer alıyor. Alışıldık tiyatro sahnelerinin aksine gösteriler esnasında oldukça ilginç görünümlere bürünen bu sahne, Bregenz Festivali kapsamındaki büyük çaplı opera ve müzikaller için kullanılıyor.

4. National Centre for Performing Arts, Çin

Fransız mimar Paul Andreu tarafından tasarlanan ve görünümü nedeniyle ‘dev yumurta’ olarak anılan National Centre for Performaning Arts, 2007 yılında tamamlanarak, kullanıma açılmış. Etrafında bulunan yapay göl ile harika bir uyum oluşturan sahne, görkemli görünümüyle de ilgi çekiyor.

5. The Winter Garden, Toronto, Kanada

Kanada’nın en büyük yerleşim yeri olan Toronto şehrinde, 1913 yılında inşa edilen tarihi bir sahne olan The Winter Garden, Elgin Tiyatrosu’nun yedinci katında yer alıyor. Dünyada hala oyun sahnelenen son çift katlı/balkon sahne olmasıyla da bilinen Winter Garden, ülkeye gelen turistlerin gözde ziyaret adresleri arasında.

Siz de, uçak bileti kampanyalarını inceleyerek, dünyanın en eşsiz sahnelerini keşfedip, unutulmaz oyunlar izleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here