Uçak Bileti

Avusturya’nın başkenti olan Viyana, Avrupa’nın en görkemli şehirlerinden biri. Nüfusu iki milyona ulaşan şehir Tuna Nehri’nin güneyinde konumlanıyor. Ticaret yollarının üzerinde bulunması nedeniyle her dönemde sıkça ziyaret edilmiş olan Viyana günümüzde de Avrupa’daki en popüler destinasyonlar arasında yer alıyor. Johann Strauss, Mozart, Beethoven ve Gustav Klimt gibi önemli isimlere ev sahipliği yapan kent barok tarzdaki tarihi yapıları, muhteşem müzeleri, birbirinden güzel kültür ve sanat etkinlikleriyle hayranlık uyandırıyor.

Viyana’da Görülecek 6 Etkileyici Müze

1. Doğa Tarihi Müzesi

Viyana’nın hatta dünyanın kuşkusuz en iyi müzelerinden biri olan Viyana Doğa Tarihi Müzesi, Viyana Mimarlık Merkezi’nin karşısında yer alıyor. 8700 metrekarelik dev bir alana yayılan müze uzay, mineraloji, zooloji, astronomiyle ilgili inanılmaz zenginlikte bir koleksiyona sahip. Evrenin ve dünyanın varoluşundan başlayıp günümüze kadar olan zamanın bölüm bölüm anlatıldığı müzede özellikle dinozor fosilleri ve meteor parçaları büyük ilgi görüyor.

2. Belvedere Sarayı

Mobil Uygulama

Kentin en önemli saraylarından biri olan Belvedere Sarayı, üst ve alt Belvedere olmak üzere iki parçadan oluşuyor. Barok tarzda yapılmış olan saray, ihtişamlı yapısı, dekoratif çeşmeleri, Barok heykelleriyle dikkat çekiyor. Yapıldığı dönemde Avusturya’nın en önemli ailelerinden biri olan Habsburgs Hanedanlığı’na ev sahipliği yapan sarayda, dünyaca ünlü sanatçı Gustav Klimt’e ait geniş bir koleksiyon sergileniyor.

3. Sanat Tarihi Müzesi

Avusturya’daki en büyük sanat müzesi olan Sanat Tarihi Müzesi, Viyana’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph tarafından 1891’de açılan müzede, Habsburgs Sarayı’nın müthiş sanat koleksiyonu, Archduke Leopold Wilhelm’in resimleri ve sanat dünyasına damga vurmuş önemli eserler görülebiliyor.

4. Sisi Müzesi

Hofburg İmparatorluk Sarayı’nın içinde yer alan Sisi Müzesi, şehrin en ünlü müzelerinden biri. Birbirinden güzel eserlerin sergilendiği müzenin içinde Kral Franz Joseph ve ünlü eşi Elizabeth’in Sisi’nin kişisel eşyaları, kullandıkları objeler ile imparatorluğun en ünlü portrelerinden oluşan geniş bir koleksiyon yer alıyor.

5. Globe Müzesi

Dünyanın kürelere ve diğer göksel cisimlerine ayrılmış tek kamu müzesi olan Globe Müzesi, Avusturya Milli Kütüphanesi’nin içinde yer alıyor. Çeşitli boyutlarda ve farklı materyallerden yapılmış en nadir dünya kürelerinin sergilendiği müzede, birbirinden güzel haritalar ile astronomik aletler de görülebiliyor.

6. Yahudi Müzesi

Avusturya’da ‘Jüdisches Museum’ adıyla bilinen Yahudi Müzesi, Viyana’daki en dikkat çeken müzelerden biri. 1896’da kurulan müze, Viyana‘daki ilk Yahudi Müzesi olma unvanını elinde bulunduruyor. Yahudi cemaatine ait eşyalardan, dini belgelere, fotoğraflardan tablolara kadar pek çok şeyin sergilendiği müze, Avusturya‘daki Yahudi kültürünün geçmişten bugüne kadar gelen izlerine ışık tutuyor.

Viyana’ya Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları, Pegasus, Lufthansa, Aegean Airlines gibi havayolu firmalarının haftanın her günü Viyana’ya uçuşları bulunuyor. Yaklaşık 2,5 saat süren bir yolculukla Viyana Havalimanı’na ulaşılabiliyor. Şehri keşfetmek için yapmanız gereken ise Viyana uçak bileti kampanyalarını takip etmek!

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here