Uçak Bileti

Sosyal medya seyahat tercihlerini doğrudan etkileyen bir mecra. Bazen sosyal medyada gördüğümüz bir karenin peşinden kilometrelerce uzaklıktaki bir destinasyona gitme hayalleri kuruyor, ucuz uçak bileti fırsatlarını kolluyoruz.

Bir fotoğraf karesi, birkaç saniyelik video yeni yerler görme isteğini pekiştirirken binlerce liralık reklam harcamasıyla ulaşılamayacak kadar genişlikteki kitleye çok etkili bir reklam yapılmış oluyor.

Instagram ve Facebook gibi mecraların eskisinden çok daha etkili ve hayatımızın içinde olduğu şu günlerde Hallstatt, sosyal medyadaki gönderi bombardımanında seyahat severler arasında giderek popülerleşen bir destinasyona dönüştü. Avusturya’nın bu masalsı kasabasının çevresinde birbirinden güzel görülecek, gezilecek yerler var. Hallstatt gezisi planlayanların listesine eklemesi gereken yerler bu yazıda.

Avusturya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

1. St. Wolfgang

St. Wolfgang, Hallstatt’ın 36 km kuzeybatısında, Wolfgang Gölü’nün kıyısında yer alan doğal güzellikleri ve etkileyici manzaralarıyla hoş bir şehir. Şehirde 1429-77 yılları arasında inşa edilen Geç Güz Hac Kilisesi, göl kıyısındaki yürüyüş parkurları ve dar, şirin sokaklar görülmeye değer. Kasaba aynı zamanda Schafberg Demiryolu hattının da ana istasyonu.

2. Krippenstein

Hallstatt’a karayoluyla 11 km uzaklıktaki Krippenstein, bölgenin en popüler kayak merkezlerinden. Dachstein Mağaraları’ndan teleferikle de ulaşılan Krippenstein’ın 2,109 metrelik üst bölgesinde 1959’da inşa edilen bir şapel bulunuyor.

Şapel, 1954’te dağda hayatını kaybeden 13 öğrenci ve öğretmenlerinin anısına yapılmış. Dağın mutlaka uğranması gereken noktası Five Fingers seyir terası. Terastan gölün ve kasabanın manzarası şahane.

3. Admont

Bölgenin tatil merkezlerinden Admont, 1704’te inşa edilen Admont Manastırı ile ünlü. Hallstatt’a 79 km uzaklıktaki Admont Manastırı, freskleri, cennet, cehennem, ölüm ve yargılamayı temsil eden heykelleri, 100,000 ciltlik koleksiyonu ile Barok Kütüphanesi ve Tabiat Tarihi Müzesi ile bölgeyi ziyaret edenlerin rotasına ekledikleri bir yer.

4. Bad Aussee

Hallstatt’ın 17 km batısında yer alan Bad Aussee, yüzyıllar boyunca Steiermark tuz üretim bölgesinin merkezi konumundaydı. Traun Nehri’nin 3 kolunun birleştiği noktada konumlanan şehir tuzlu su kaplıcaları ve modern sağlık tesisleriyle sağlık turizminde önemli bir paya sahip. Mayıs-haziran aylarında açan nergislerle görsel şölen yaşatan şehri bu dönemde ziyaret etmeye çalışın.

5. Altausseer Gölü

Bad Aussee’nin kuzeyinde yer alan Altausseer Gölü, bölgenin en etkileyici manzarasını sunan bir başka göl. Spa ve kış sporları ile ünlü, Avusturya’nın en büyük tuz depolarının yer aldığı Altaussee kasabasından ismini alan göl, yaz aylarında cıvıl cıvıl oluyor. 2. Dünya Savaşı’nda Nazi tehdidi nedeniyle birçok sanat eserinin saklandığı Altaussee Tuz Madeni, kasabanın en çok ziyaretçi ağırlayan noktası.

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here