Uçak Bileti

Bologna, ülkesinin kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesinde yer alan ve Kızıl Şehir olarak anılan bir İtalya kenti. Tam bir açık hava müzesi olan Bologna, Orta Çağ mimarisinden örneklerle dolu. Bolonez sosa da adını veren şehir, Roma İmparatorluğu’nun en önemli kavşaklarından biri. Tarih boyunca kültürün zengin dokunuşlarıyla yaşayan, sanatla iç içe olan Bologna, derin düşüncelerin ortaya atıldığı, felsefi tartışmalara tanık olan üniversitesiyle de Avrupa‘nın en eski üniversitesini barındırıyor. 1088 tarihli, dünyanın en eski üniversitesi olarak kabul edilen ve halen faaliyetine devam eden Bologna Üniversitesi (Università di Bologna) ve Eğik Kuleler (Torre Degli Asinelli ve Torre Degli Garisenda) kentin simgeleri arasında.

Mimari ve kültürel zenginliklerini meydanlarına taşıyan hareketli yaşamı ile Bologna’yı keşfe Meloncello Yolu ile başlayabilir, merdivenleri tırmanırken şirin mahallelerin görüntüsünü fotoğraflayabilirsiniz. Tepeye vardığınızda ise sizi St. Mary Bazilikası bekliyor olacak.

Bologna’nın Orta Çağ’dan kalma dar sokaklarında uzun uzun yürüyüp şık Neptün Çeşmesi’nin (Fontana Di Nettuno) solunda bulunan ve kemerleriyle dikkat çeken Palazzo Del Podesta ile şehrin en önemli kilisesi olan St. Petronio’yu gezin. St. Petronio Bazilikası‘nda dünyanın en uzun güneş saatlerinden biri olan Astronomical Clock’u görün.

Bologna’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan, 14 ila 19’uncu yüzyıl dönemlerine ait mobilyalara ev sahipliği yapan Palazzo Comunale‘de, Orta Çağ’dan 19’uncu yüzyıla uzanan geniş bir resim koleksiyonu bulunuyor. Burayı gezdikten sonra Palazzo del Protesta, Sala Borsa ve Palazzo Re Enzo’ya uğrayabilirsiniz. Birden çok kilise ve şapelden oluşan dini binalar topluluğu Santo Stefano Bazilikası Sette Chiese ismiyle de anılıyor.

Bologna’da tadına bakmadan dönmemeniz gereken lezzetler ise, başta bolonez soslu makarna olan tagliatelle, peynir ve et ile hazırlanan makarna olan tortellini ile bir salam çeşidi olan mortadella geliyor. Özel makarna hamuru, peynir, domates sosu veya ragù ile fırında pişirilen lasagna ve dondurma çeşitlerini mutlaka denemelisiniz.

Mobil Uygulama

Bologna’ya nasıl gidilir

Bologna’ya Türkiye’den direkt uçuş seferleri bulunuyor. Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan, Pegasus Havayolları ile de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın her günü, yaklaşık 2 saat 40 dakika ila 3 saat süren bir yolculukla, aktarmasız olarak Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı’nda olabilirsiniz. Şehir merkezine 15 km mesafede yer alan Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı’ndan Bologna’ya gitmek için taksileri kullanabileceğiniz gibi, toplu taşıma tercih ederseniz havalimanından hareket eden otobüsleri kullanabilirsiniz. 20 dakikada bir kalkan otobüsler, Bologna merkeze kadar gidiyor. Bologna’yı keşfetmek için yapmanız gereken tek şey ise bir Bologna uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here