Uçak Bileti

Avusturya, Avrupa‘da doğal güzellikleri ile öne çıkan ülke. Alp Dağları boyunca uzanan, hoş manzaraları ile bilinen Avusturya, yılın her mevsimi gürül gürül akan nehirleri, yemyeşil orman dokusu, etkileyici gölleri, kayak merkezleri ile ziyaretçilerini etkiliyor.

Doğal güzellikleri ve çevreye saygılı anlayışının yanı sıra zengin kültür ve sanat hayatıyla da öncü olan Avusturya’nın dört bir yanında onlarca sanat etkinliği düzenleniyor. Opera, bale ve tiyatro temsillerinin yanı sıra , birbirinden hoş mimari yapılar ülkenin öne çıkan güzelliklerinden.

Avusturya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Avusturya’da Gezilmesi Gereken 10 Yer

1. Viyana 

Avusturya’nın başkenti Viyana, yalnızca Avrupa’nın değil dünyanın da kültür sanat başkenti olarak biliniyor. Dünyada en çok kültür sanat etkinliğinin yapıldığı yerlerden biri olan şehir yürüyerek gezilebilen bir konuma sahip. Gelişmiş toplu ulaşım ağı, yemyeşil dokusu, tarihi ve mimari yapıları Viyana’yı gezmek için en güzel sebepler arasında.

Mobil Uygulama

2. Salzburg

Avusturyalı ünlü sanatçı Mozart’ın doğduğu şehir Salzburg, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Avusturya şehri. İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük yıkım yaşayan şehir, aslına uygun olarak restore edilen tarihi yapılarıyla yeniden ayağa kaldırıldı. İsim anlamı tuz şatosu olan kent geçmişte tuz ticareti merkeziydi.

3. Graz

Graz, Avrupa’nın en iyi korunmuş şehirlerinden biri. Avusturya’nın başkent Viyana’dan sonra en kalabalık şehri unvanına sahip kent, Orta Çağ esintili sokakları, zengin koleksiyona sahip müzeleri, etkileyici mimari yapılarıyla farklı kültürlerin buluşma merkezi.

4. Bad Gastein

Bad Gastein, Avusturya’nın kaplıcaları ile öne çıkan bölgesi. Yılın her dönemi sağlık turizmine hizmet eden şehir, deniz seviyesinden bin metre yükselikte, temiz havası ve doğal güzellikleriyle biliniyor.

5. Wörthersee

Yeryüzündeki cennet olarak adlandırılan Wörthersee Gölü, yemyeşil orman dokusu, gölleri, şelaleleri, endemik bitki ve yaban hayatı ile Avusturya’nın en bakir bölgelerinden. 20 km uzunluğunda, 2 km genişliğindeki vadide yer alan gölde su sporları ve doğa etkinlikleri yapılıyor.

6. St. Anton am Arlberg

Avusturya, Avrupa’da kayak sporuyla öne çıkan önemli bir kış tatil merkezi. St. Anton am Arlberg, kış döneminde kayak sporu ile ilgilenenlere hizmet verirken yılın kalan bölümünde doğayla baş başa bir tatil alternatifi sunuyor.

7. Wachau

Wachau, Tuna Nehri’nin ortasında geçtiği, meyve ağaçları ve üzüm bağlarıyla bilinen bir vadi. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Wachau, tarihi ve mimari yapılarıyla hem doğa hem de tarihle buluşmak için ideal.

8. Zell am See

Salzburg sınırlarında yer alan Zell am See, Avusturya’nın doğa zengini bölgelerinden. Kayak merkezleriyle kasım ayından nisan sonuna kadar kayak severleri ağırlayan bölge, yaz aylarında göl kıyısında keyif yapan tatilcilerle dolu.

9. Innsbruck

1964 ve 1976 Kış Olimpiyatları’nın gerçekleştirildiği Innsbruck, Avrupa’nın en popüler kayak merkezlerinden. Muhteşem doğasının yanı sıra huzurlu şehir merkezi ve tarihi atmosferi ile tam kafa dinlemelik bir yer.

10. Salzkammergut

Türk seyahat severlerin son yıllardaki gözdesi Hallstatt’ın da içerisinde bulunduğu Salzkammergut, çevresi göllerle sarılı doğa harikası bir bölge. Sağlık turizmine hizmet veren kaplıcaları, yemyeşil dağları ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor.

Doğal güzellikleri, yemyeşil ormanları, tarihi ve kültürel eserleri, tiyatro, bale ve opera temsilleriyle farklı alternatiflere sahip olan Avusturya gezilecek şehirleri ile ziyaretçilerini etkiliyor. Her gün onlarca uçuşun gerçekleştiği bu ülke, sadece bir uçak bileti uzaklığında.

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here