Uçak Bileti

Avusturya’nın başkenti ve en büyük şehri Viyana, Avrupa’nın kültür ve sanat başkenti olarak anılıyor. Batı müziğine hayat veren şehir, ünlü bestecileri, tiyatro, bale ve opera temsilleri, zamana meydan okuyan mimari yapıları ve köklü tarihi geçmişiyle ziyaretçilerini etkiliyor.

Tuna Nehri’nin kıyısına kurulan dört Avrupa başkentinden biri olan şehirde 2 milyona yakın insan yaşıyor. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na başkentlik yapan tarihi şehir, geçmişte Avrupa’ya yön veren birçok olaya tanıklık etmiş.

Viyana Gezilecek Yerler

Viyana-Gezilecek-Yerler

Viyana gezilecek yerler, yıl boyu milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Tuna Kulesi, St. Stephen Katedrali, Hofberg, Modern Sanat Müzesi, Hundertwasser Evi ve Belvedere Sarayı bulunuyor.

Viyana’da hareketliliğin bitmediği Stephansplatz Bölgesi, şehrin buluşma noktası. Kafe, restoran ve şık mağazaların bulunduğu bölge trafiğe kapalı. Stephan Katedrali’nin de yer aldığı trafiğe kapalı alan sosyal hayatın cazibe merkezi. Özellikle üniversiteli gençler bu bölgede zaman geçiriyor.

Mobil Uygulama

Viyana’ya gelip de opera izlemeden dönmek olmaz. Birbirinden güzel opera ve klasik müzik konserlerinin izlenme şansının olduğu Viyana Devlet Operası her akşam sanatseverleri ağırlıyor.

İçerisinde 4 farklı müzeyi bulunduran Museum Quartier, tarih tutkunlarının adresi. Şehre gelen konukların mutlaka uğradığı bu alanda Leopold Museum, MUMOK, Zoom Kindermuseum ve Kunsthalle Wien sıralanıyor. Özel etkinliklerin düzenlendiği Museum Quartier’de kafe ve restoranlarda vakit geçirerek şehrin havasını solumak mümkün.

Etkileyici bir bahçeye sahip olan Belvedere Sarayı, günümüzde müze olarak kullanılıyor. Dünyadaki ilk Yahudi Müzesi Jewish Museum Wien, Dorotheergasse semtinde.

Viyana’ya Nasıl Gidilir

Viyana-Nasil-Gidilir

İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın her günü Viyana’ya direkt uçuş bulunuyor. Viyana uçak bileti alarak 2 saat 20 dakika süren uçuşla kente ulaşmak mümkün. Havalimanı şehir merkezine 20 kilometre mesafede. Tren, otobüs, taksi ve araç kiralama seçenekleri havalimanında bulunuyor.

Avrupa’nın kültür sanat merkezi olan Viyana, zamanda yolculuk yapmak, birbirinden güzel yapılar arasında Avrupa kültürünü hissetmek ve müzik ziyafeti yaşamak için doğru bir tercih. Bir uçak bileti mesafesinde olan şehri keşfetmek için şimdi harekete geçme zamanı.

Otobüs Bileti