Uçak Bileti

Vize derdi olmadan yurt dışına seyahat edebilmek sınırsız özgürlük alanı yaratıyor. İstediğiniz anda uçak bileti alarak, çantanızı hazırlayıp uçağa atlamak ve dilediğiniz şehirde güne başlayabilmenin keyfi tarifsiz bir mutluluk gerçekten.

Türkiye‘ye yakın vizesiz gidilebilecek birçok şehir alternatifi bulunuyor. Bu şehirlerden bazılarına pasaport bile olmadan, yalnızca yeni tip kimlikle seyahat edilebiliyor oluşu inanılmaz bir rahatlık sağlıyor. 

Türkiye’ye Yakın Vizesiz Gidilebileceğiniz Şehirler

1. Lviv, Ukrayna

Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv’de, 2 üniversite, filarmonik orkestra, Lviv Opera ve Bale Tiyatrosu olan şehrin merkezi, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Ülke kentleri arasında bilim ve endüstri merkezi olarak da dikkat çeken Lviv’de gezilecek yerler şehir merkezine oldukça yakın.

Mobil Uygulama

Lviv Sanat Galerisi, St. Yura Meydanı, Potocki Sarayı, Market Square, Dermition Katedrali, Natural History Museum, Virmenska Ermeni Katedrali, Svobody Caddesi’ndeki “Aynalı Salon” olarak da bilinen opera binası ziyaret edilmesi gereken adreslerden. Lviv’de gece hayatı da oldukça hareketli. Club Metro ve Zanzibar bölgelerinde oldukça fazla sayıda bar ve gece kulübü bulunuyor.

2. Beyrut, Lübnan

Lübnan’ın başkenti Beyrut, 80’li yıllarda Avrupa jet sosyetesinin tatillerini geçirdiği, Orta Doğu’nun Paris’i olarak anılan kozmopolit bir şehirdi. Günümüzde de çok kültürlü yapısını muhafaza eden kent Akdeniz kıyısında bir liman şehri.

Beyrut’ta Milli Müze, Byblos, Place d’Etoile, Corniche, şehir merkezi, Güvercin Kayalıkları, Al Omari Camisi, Saint Jeorge Maronite Kilisesi, Jetta başlıca gezilecek yerler. Denize girmek için güzel plajlara sahip Beyrut’ta golf, balon turu gibi aktiviteler de yapabileceğiniz gibi, çok popüler olan Beyrut tarzı eğlence yerlerinde de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

3. Hammamet, Tunus

Tunus’un en eski turizm merkezi olan Hammamet, boylu boyunca uzanan nefis plajları ile eşsiz bir bölge. Tarihi yapıların da bir hayli fazla olduğu bölgede UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak hem hayvanat bahçesi olarak hem de sayısız otelleriyle bölgeyi en vazgeçilmez tatil yerlerinden birisine dönüştürüyor. 5. Kiev

Dinyeper nehri üzerine kurulu Kiev, Ukrayna’nın başkenti ve aynı zamanda kültür sanat şehri. St. Sophia Katedrali, Özgürlük Meydanı, Aziz Michael Katedrali, Opera binası, Mağaralar Manastırı, Altın Kapı, Podil başlıca gezilecek yerleri olan kentin, en hareketli bölgelerini ise Khreschatyk, Maidan Nejalesnosti Caddeleri oluşturuyor.

4. Tahran, İran

İran’ın başkenti Tahran, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği kentlerden. Türkiye’den İstanbul Sabiha Gökçen ve İstanbul havalimanlarından uçakla gidilebilen şehre, Van, Ağrı ve Hakkari’den otobüs ve ayrıca Van’dan trenle de ulaşılabiliyor.

Tahran’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Azadi Meydanı, Derbent Vadisi, İran Ulusal Müzesi, Gülistan Sarayı ve Kapalı Çarşı (Bazar-ı Bozurg) geliyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer Vize Makaleleri
E-vize nedir?
Vize sponsor nedir?
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Transit vize nedir?
Vizesiz gidilecek ülkeler
Vize isteyen ülkeler
Schengen vizesi nedir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here