Uçak Bileti

Antalya’nın batısında, Kumluca ilçesi sınırlarında yer alan ülkemizin en güzel tatil merkezlerinden Adrasan’dan hareket eden tekne turlarıyla ulaşılabilen Suluada, son yıllarda Instagram’da paylaşılan fotoğraflarla birçok seyahat severin merak ettiği, deneyimlemek istediği yerlerden birine dönüştü.

Türkiye’nin Maldivleri benzetmesi de yapılan Suluada, beyaz renkli kumsalı, turkuazı andıran, kristal berrak denizi ile eşsiz fotoğraf karelerine hayat veriyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf kareleriyle ziyaretçi akınına uğrayan Suluada, benzersiz güzelliği ile insanın aklını başından alan bir atmosfere sahip.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Antalya’nın En Ünlü Adası: Suluada

Türkiye’nin en temiz denizi, en güzel kumsalı ve ideal sıcaklığı ile deniz suyunun davetkar bir güzellikte olduğu Suluada’ya Adrasan’dan kalkan tekne turları ile ulaşılabiliyor.

Mobil Uygulama

Adrasan’a kayıtlı 80’den fazla tekne her gün düzenli olarak Adrasan Plajı’ndan hareket ediyor, 45 dakikalık keyifli ve etkileyici manzaralara sahip olan rotayı takip ettikten sonra Suluada’ya ulaşıyor.

Suluada’nın 3 farklı noktasında mola veren tekneler, akşam saatlerinde Adrasan Plajı’na geri dönüyor.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Son birkaç yılda meşhur olan ve geçmiş yıllarda tekne turlarının rotasında yer bile verilmeyen Suluada, ülkemizde ve dünya turizminde sosyal medyanın ne derece başarılı olduğunun bir örneği. Sosyal medyada paylaşılan tek bir kare fotoğraf ile kitleler o karenin peşine düşüyor, keşfetmek için zaman ve para harcıyor.

Suluada, ismini adanın kıyısında yer alan kayaların arasından çıkan tatlı su kaynağından alıyor. Üzerinde herhangi bir bitki ya da yerleşimin olmadığı ada tamamı kayalıktan oluşan çorak bir görünüme sahip. Ancak adanın güney kıyısında yer alan beyaz renkli kumsal ve turkuaz renkli kristal berraklığındaki deniz insanı hayrete düşüren güzellikte.

Adrasan’dan hareket eden tekne turları ya da özel tekneleri kiralayarak ulaşılabilen Suluada’ya tekne turları sabah 10.00’da hareket ediyor.

Adrasan çevresindeki 3-4 koyda yüzme ve yemek molası veren tekneler hemen ardından Suluada’ya ulaşıyor. Suluada’da mağara, tatlı su kaynağı ve Maldivler olarak da anılan plaj teknelerin mola yerleri.

Tekne turlarında katılımcılara balık (tavuk-köfte), makarna, dolma, salata, çay-kahve, meyve ve atıştırmalık ikramı yapılıyor. 80-100 TL arasında değişen tekne turlarında her bir teknenin kapasitesi 30 kişi civarında.

Suluada tekne turlarına katılmadan önce rezervasyon yaptırmak şart. Özellikle bayram dönemlerinde ve resmi tatillerde oluşan yoğunluk nedeniyle son dakikaya bırakılan turda teknenin kapısından dönebilirsiniz.

Ülkemizin dört bir yanında düzenlenen tekne turlarındaki müzik terörü Adrasan’da yaşanıyor maalesef. Bu yüzden yüksek sesli müzikten hoşlanmıyorsanız benim de deneyimlediğim Adrasan Zakkum Teknesi’ni (Ali Kaptan) tercih edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here