Uçak Bileti

Avrupa’nın en düzenli ve büyüleyici ülkelerinden olan Makedonya‘nın üçüncü büyük şehri olan Tetovo‘nun bilinen bir diğer ismi ise Kalkandelen. Uzun yıllar bölgede hakim olan Osmanlı kültürünün ve mimarisinin izlerini taşımaya devam eden bu Balkan şehrine gittiğinizde yabancılık çekmeden uyum sağlayabilirsiniz. Makedonya’nın kuzeybatısında Polog Bölgesi sınırlarında kalan bu şehir, güzelliğiyle Şar Dağları’nın eteklerini bir inci gibi süslüyor. İşte Tetovo’nun görülmeye değer yerlerinden bazıları.

Tetovo’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Alaca Cami

Osmanlı döneminde inşa ettirilen Alaca Cami (Painted Mosque), geometrik desenlerle kaplı dış yüzeyi sebebiyle Alaca ismini aldı. 1945 yılında yapıldığı tahmin edilen Alaca Cami’nin hemen yanından akan Pena Nehri ise muhteşem bir manzara oluşturuyor. Şehre gelen turistlerin ilk adreslerinden biri olan bu göz kamaştıran cami, tarihi dokusu ve etkileyici mimarisiyle şehrin popüler yapılarından.

2. Lesok Manastırı

Şehir merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta yer alan Lesok Manastırı, inşa edildiği 1326 yılından bu yana Tetovo’nun önemli ibadet merkezlerinden biri. İçerisinde St. Atanasius kilisesi ve Holy Virgin Kilisesi de bulunan bu tarihi manastır, dini yapıları merak eden gezginler için kaçırılmayacak bir ziyaret noktası.

3. Harabati Baba Tekkesi

Mobil Uygulama

Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın ilk eşi Mahidevran Sultan’ın abisi olan Server Ali Baba tarafından kurulan Harabati Baba Tekkesi, 1538 yılında inşa edildi. Günümüzde bir hayli bakımsız kalan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından restore edilmesi planlanan bu Harabati Baba Tekkesi, ülkenin en önemli tarihi yapılarından.

4. Türk Hamamı

Makedonya’nın ünlü Pena Nehri kıyısında yer alan eski Türk Hamamı, 15. yüzyıldan bu yana ayakta. 1962 yılında sanat galerisine dönüştürülen bu tarihi yapı, günümüzde hamam olarak kullanılmıyor. Birbirinden etkileyici koleksiyonların sergilendiği bu sanat galerisi, yaklaşık 335 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Eğer sanata ve mimariye meraklıysanız bu yapıyı mutlaka görmelisiniz.

5. Popova Kayak Merkezi

Balkanların gizli kalmış kayak cennetlerinden olan Popova Kayak Merkezi, ülkedeki kış turizmini bir hayli canlandırıyor. Kış sporlarından hoşlananların eğlenceli zamanlar geçirmesini sağlayan bu merkezde hem profesyonel hem de amatör kayakçılara uygun pistler bulunuyor. Şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta konumlanan Popova’da yemek, konaklama gibi çeşitli hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

Tarihi dokusu, kültürel zenginliği, Osmanlı esintileri taşıyan mimarisi, misafirperver insanları ve eşsiz doğasıyla Balkanların içine gizlenmiş muhteşem bir dünya saklayan bu şehri tanımak için Makedonya uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz. Balkanları keşfetmek için yola çıkma vakti geldi!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here