Uçak Bileti

Tarihte olduğu gibi günümüzde de medeniyetleri buluşturan Malatya, eski çağlardan beri Anadolu ve Orta Doğu’nun geçit veren kavşak noktasında yer alıyor. Tarihi 9 bin sene öncesine uzanan Malatya’nın, Kültepe kaynaklarında ‘Melita’ olarak anılan ve Hititçede ‘bal’ anlamına gelen ismi, zamanla Malatya halini almış. Binlerce yıldır doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden gelen yolcuların bir yorgunluk molası verdiği, konaklayıp dinlendiği Malatya, birçok şaire ilham kaynağı olmuş. Bizlere de mutlaka görülmesi gereken muazzam yerler kalmış!

Zengin su kaynakları ile geniş ve verimli ovalara sahip Malatya hem geçmişte hem de günümüzde birbirinden lezzetli meyvelerin yurdu olan bir şehir. Kendine özgü tat ve aroması, sarı ve turuncu güzel rengi, kadifemsi meyve etiyle her yaşta sevilen Malatya kayısısı elbette en bilineni. Dünya kayısısının başkenti Malatya’dan kayısı almayı unutmayın!

Malatya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Malatya’da mutlaka görülmesi gereken yerler, şehir merkezinden başlıyor. Malatya kent merkezindeki gezinizi Kernek’te yer alan Malatya Arkeoloji Müzesi’nden başlatabilir, Yeni Camii, Yusuf Ziya Paşa Camii ve Taşhoron Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Merkezde, türkülere konu olan Kernek ve Kanalboyu, Şire Pazarı ve çevresindeki çarşılar kentin kültürünü ve günlük yaşamını gözlemlemek için şahane adresler.

Bir sonraki gün, araçla ulaşabileceğiniz Arslantepe Ören Yeri’ni ve Eski Malatya olarak bilinen Battalgazi’yi ziyaret edebilirsiniz. MÖ. 5000 binlerden 11. yüzyıla kadar yerleşimin sürdüğü Malatya’nın ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, kent merkezinden 7 km mesafede, Fırat Nehri’nin batı kıyısında yer alıyor. Yakın Doğu’da ilk devletlerin oluşum sürecindeki en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Arslantepe’nin ardından tarih kokan Battalgazi’de görmeniz gereken adresler ise, Ulu Camii, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve yeni düzenlenen şirin Sanat Sokağı.

Mobil Uygulama

Darende’de de gezilip görülecek çok sayıda yer bulunuyor. Günpınar Şelalesi, Aslantaşlar, Somuncu Baba ve Zengibar Kalesi ilk akla gelenler. Günpınar Köyü’nde yer alan, 40 m yükseklikten dökülen suları ile Günpınar Şelalesi, 1.5 km’yi bulan yürüyüş parkurları ve doğal güzellikleriyle bölgeye gelenlere unutamayacakları manzaralar sunuyor. Diğer yandan baharda pazara gelen nefis kirazıyla şenlenen, koruma altına alınmış cumbalı evleri ve onların arasından geçen Derme Suyu ile Gündüzbey, oldukça güzel adresler.

Güneşin doğuşunu ve batışını Nemrut‘tan izlemek ise kelimenin tam alamı ile eşsiz! Pütürge’nin Tepehan beldesi üzerinden, Yandere ve Büyüköz Köylerini geçerek ulaşabileceğiniz Nemrut, merkeze 100 km uzaklıkta ve yaklaşık 2,5 saat sürüyor.

Malatya’ya nasıl gidilir

Kent merkezine 34 km uzaklıktaki Malatya Erhaç Havalimanı’na İstanbul, Ankara ve İzmir’den aktarmasız uçak seferleri düzenleniyor. Bu güzel ve bereketli kentin mutlaka görülmesi gereken yerlerini keşfetmek, için yapmanız gereken tek şey bir Malatya uçak bileti almak!

Malatya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here