Uçak Bileti

Döviz kurlarındaki hafif dalgalanmalar bile yurt dışı seyahat planı yapanları kara kara düşündürüyor. Kurun artması yalnızca yanımızda götüreceğimiz paranın azalmasını ifade etmiyor. Uçak biletleri başta olmak üzere, konaklama, yeme-içme ve şehir içi ulaşım gibi birçok kalemdeki maliyetleri de yükseltiyor.

Durum böyle olunca Avrupa hayalleri kuran birçok kişi Türk Lirası-Euro paritesindeki dalgalanmalar nedeniyle Türk Lirası’nın değerli olduğu rota arayışına girdi. Son 1 yılda Dolar karşısında yüzde 17, Euro karşısında ise yüzde 25’ten fazla değer kaybeden Türk Lirası’nın hala daha değerli olduğu, kıymet gördüğü yerler var.

Türk Lirası’nın Değerli Olduğu Yerler

1. Ukrayna

Türk vatandaşlarının kimlikle seyahat edebildiği Ukrayna, kur üzerindeki tüm dalgalanmalara rağmen hala keyifle gidilebilecek rotalardan. Ukrayna’nın para birimi Ukrayna Grivnası. Ülkede Türk Lirası ile karşılaştırıldığında daha ekonomik olan şeyler arasında yeme-içme, alkol, sigara, toplu ulaşım ve konaklama yer alıyor.

1 UAH = 0,17401 Türk Lirası
1 TRY = 5.74671 UAH  (Haziran 2018)

Mobil Uygulama

2. Makedonya

Balkanlar’da Türk seyahat severlerin en çok tercih ettiği ülkelerden Makedonya, Türk Lirası’nın her şeye rağmen değerli olduğu bir coğrafya. Makedonya’nın para birimi Makedon Dinarı. Ülkede yeme-içme, konaklama ve ulaşım maliyetleri bir hayli düşük.

1 MKD = 0.08776 TRY
1 TRY = 11.3935 MKD (Haziran 2018)

3. Sırbistan

Avrupa’da Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği az sayıdaki ülkeden olan Sırbistan, canlı gece hayatı ve kültürel merkezleriyle öne çıkıyor. Sırbistan’ın para birimi. Sırp Dinarı. Yeme-içme, gece hayatı ve konaklama maliyetleri birçok Avrupa ülkesinin gerisinde.

1 RSD = 0.04566 TRY
1 TRY = 21.8981 RSD (Haziran 2018)

4. Tayland

Asya’nın popüler destinasyonu Tayland, muhteşem adaları, tropikal coğrafyası ve renkli gece hayatı ile Türklerin popüler seyahat rotalarından biri. Son yıllarda turistik ilgi ile giderek pahalılaşan ülke yine de ekonomik bir tatil imkanı sunuyor. Tayland’ın resmi para birimi Tayland Bahtı. Türkiye’den ulaşım maliyetlerini saymazsak ülkede yeme-içme ve konaklama maliyetleri gayet uygun.

1 THB = 0.14237 TRY
1 TRY = 7.02388 THB (Haziran 2018)

5. Vietnam

Güneydoğu Asya’nın mistik ülkesi Vietnam, sıra dışı bir seyahat deneyimi arayanlar için cazip. Budist tapınakları, sokak lezzetleri ve etkileyici kültürü ile Vietnam, farklı bir kültürel nokta. Vietnam’ın para birimi Vietnam Dongu. Ülkede yeme-içme ve konaklama maliyetleri uygun. Ancak uygun uçak bileti fırsatlarını takip etmek gerekiyor.

1 NPR = 0.04189 TRY
1 TRY = 23.8686 NPR (Haziran 2018)

Siz yine de “Türk Lirası’nın değerli olduğu ülkelere gitmeden bir an önce alışveriş yapmak istiyorum” diyorsanız, Turna.com‘un Gittigidiyor.com‘daki fırsat kampanyası tam size göre!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here