Uçak Bileti

Belgrad şehrinin 290 kilometre güneyinde konumlanan Novi Pazar‘da, halkın büyük kısmı Boşnak ve Türk kökenli vatandaşlardan oluşuyor. Osmanlı’dan günümüze dek gelen camileri ve tarihi yapılarıyla Anadolu’nun kardeş şehri gibi görünen Novi Pazar’ın yerel lezzetleri de Türk ve Osmanlı mutfağına oldukça benziyor. Sırbistan’ın UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan bu etkileyici şehri aynı zamanda ülkenin eski başkenti unvanına sahip. Kültürel dokusu ve köklü tarihi geçmişiyle kendine hayran bırakan bu şehre gittiğinizde insanların misafirperverliği ve güleryüzü sayesinde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. İşte Novi Pazar’da görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Novi Pazar’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Sopocani Manastırı

Birbirinden değerli tarihi yapılarıyla öne çıkan bu şehirde, 13 yüzyılda inşa edilen Sopocani Manastırı Bizans tarzı mimarisiyle hayranlık uyandırıyor. 9. yüzyıldan kalma eski bir manastırın kalıntıları üzerine yapılan bu tarihi yapı, UNESCO tarafından restore edildikten sonra günümüzdeki görünümüne kavuştu. Sopocani Manastırı’na gittiğinizde güzelliğiyle büyüleyen fresklere göz atmayı da unutmayın.

2. Djurdjevi Stupovi Manastırı

Şehir merkezine yaklaşık dört kilometre mesafede yer alan bir Sırp Ortodoks manastırı olan Djurdjevi Stupovi Manastırı da bölgeye gelen turistlerin gözde ziyaret adreslerinden. Şehir çevresinde gezecek en etkileyici ibadethanelerden biri olan Djurdjevi Stupovi Manastırı, 1979 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Stari Ras

Djurdjevi Stupovi Manastırı ve Sopocani Manastırı ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Stari Ras (Eski Ras), şehir merkezinin yaklaşık 11 kilometre batısında kalan bir Orta Çağ Kalesi. Hem Avrupa’nın hem de Balkanların en değerli tarihi yapılarından olan bu kaleyi görmeden şehirden ayrılmamalısınız.

4. Altun Alem Camii

Müslihüddin Abdülgani tarafından 16. yüzyılda ibadete açılan Altun Alem Camii (Altun Alem Mosque), bu şehrin görülmeye değer noktalarından biri. Şehirde Osmanlı mimarisini gözler önüne seren önemli yapılar arasında bulunan bu tarihi camiye uğrayıp, mimarisini incelemeyi ihmal etmeyin.

5. Emir Ağa Hanı

Hanları, hamamları, camileri ve medreseleriyle kültürel ve mimari bir zenginliğe sahip olan bu şehirde Emir Ağa Hanı gibi pek çok etkileyici yapı yapı görebilirsiniz. Şehirdeki pek çok yapı gibi Osmanlı döneminden kalma bir han olan Emir Ağa Hanı da, inşa edildiği 17. yüzyıldan bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor.

Türkiye’den Novi Pazar’a direkt uçuş bulunmadığı için seyahatlerinizi Belgrad şehri üzerinden yapabilirsiniz. Belgrad’ın 290 kilometre güneyinde yer alan bu şehre karayoluyla ortalama dört saatte gidiliyor. Siz de Belgrad uçak bileti fırsatlarını takip ederek, bu harika coğrafyayı yakından tanıyabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here