Uçak Bileti

Yaklaşık altı yıldan bu yana devam eden ve günümüzde iç savaşa dönüşen rejim karşıtı gösteriler yüzünden büyük hasar gören Suriye, her şeye rağmen ayakta kalmak için direniyor. Savaşın acı yüzüne teslim olmamak için direnen bu Orta Doğu şehirleri, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla savaş bittiğinde kaldığı yerden devam etmeyi bekliyor. İşte Suriye’de görülmesi gereken en etkileyici yerleşim yerlerinden bazıları.

Suriye’de Görülmesi Gereken 5 Şehir

1. Şam

Suriye’nin en modern ve kalabalık şehri olan Şam, 402 yıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde kaldı. 1920 ve 1946 yılları arasında ise Fransız mandası altına giren şehir, günümüzde modern dünyayla bütünleşen yapısı sayesinde, Suriyeliler’in nefes aldığı bir bölge haline dönüştü. Şehirde görülecek turistik yerler arasında; Hicaz Tren İstasyonu, Hamidiye Çarşısı, Emevi Camisi, Süleymaniye Külliyesi ve Şam Milli Müzesi bulunuyor.

2. Halep

Birbirinden leziz mezeleri ve yemekleriyle gönülleri fetheden Halep, Şam’dan sonra Suriye’nin en büyük ve en önemli ikinci şehri konumunda. İsmi, Arapça’da “süt veren” anlamına gelen bu şehir için “Doğunun Kraliçesi” unvanı da kullanılıyor. Halep’e hava sıcaklıklarının yükseldiği yaz ayları yerine bahar aylarında yolculuk yapılması daha avantajlı olabilir.

3. Hama

Mobil Uygulama

Suriye’nin orta-batı kesiminde, Asi Nehri üzerinde yer alan Hama şehrinde, yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. İsminin Arapça karşılığı ‘hisar’ olan bu şehir, günümüzde benzerine rastlanmayan ve türünde dünyanın en eskisi olarak kabul edilen su değirmenlerinden ötürü “Medinet-ün-Nevair (Su dolabı şehri)” olarak da anılıyor. Toplam 32 tane olan su değirmenlerinin birçoğu günümüzde de kullanılmaya devam ediyor.

4. Lazkiye

Hatay’a yaklaşık 80 kilometre mesafede bulunan Lazkiye, 500 bin nüfuslu bir liman şehri. Nüfusunun neredeyse beşte biri Suriyeli Türkler’den oluşan bu şehirde, Türkçe bilen çok sayıda insanla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle Arapça bilmeseniz bile endişe etmenize gerek yok. Milattan Önce 2. yüzyılda inşa edilen bu şehirde, deniz kenarında yürüyüş yapabilir ya da Ugarit Antik Kenti ve Selahaddin Kalesi gibi turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

5. Humus

Suriye iç savaşında en ağır hasarı alan şehirlerden biri de ülkenin tam merkezinde yer alan Humus şehri oldu. Savaş öncesi dönemde ülkenin kalbi olarak nitelendirilen Humus’un eski şehir bölgesi viran hale gelse de Yeni Humus bölgesinde yaşam hala devam ediyor.

Suriye ülkesine gelecek Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Bu nedenle, ülkenin birbirinden güzel şehirlerini ziyaret etmek isteyen Türklerin yapması gereken tek şey, valizini hazırlayıp yola koyulmak. Türkiye’den havayoluyla yaklaşık iki saat uzaklıkta bulunan bu ülkeyi keşfetmek için Suriye uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here