Uçak Bileti

Yaklaşık yedi milyona yaklaşan nüfusuyla Suriye’nin en büyük ve kalabalık şehri olan Şam, aynı zamanda ülkenin başkentliğini de üstleniyor. Ilıman iklimin hakim olduğu bu şehre gitmek için en uygun zaman ise yüksek hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döndüğü eylül ve kasım ayları arasındaki dönem oluyor. Türkiye’den direkt uçuşlarla 1 saat 45 dakikada ulaşılabilen bu Orta Doğu şehrine gitmek isteyen Türk vatandaşlarından vize istenmiyor. Pasaportu olan turistler, 90 gün boyunca ülkede kalabiliyor. Mimari ve kültürel açıdan Osmanlı döneminin izlerini taşıyan Şam sokaklarında gün boyunca gezip, mimari güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra leziz yöresel yemekleri de tadabilirsiniz.

Şam’da Görülmesi Gereken 7 Turistik Yer

1. Azem Sarayı

Osmanlılar zamanında Şam Valisi olan Esad tarafından yaptırılan Azem Sarayı, hem ülkenin hem de şehrin en etkileyici yapılarından. Günümüzde müze olarak kullanılan bu sarayda birbirinden güzel el sanatı eserleri sergileniyor.

2. Nur-ad Din Şifahanesi

Mobil Uygulama

Günümüzde müze olarak kullanılan ve dünyanın en eski hastanesi olarak anılan Nur-ad Din Şifahanesi‘nin yapılışı 12. yüzyıla dek uzanıyor. Hastaların, müzik ve çeşmelerden akan su sesleriyle iyileştirildiği bilinen bu tarihi şifahanede, 19. yüzyıla kadar hasta tedavisi devam etti.

3. Hamidiye Çarşısı

Eski kent surları içerisinde konumlanan Hamidiye Çarşısı, şehrin en kalabalık ve hareketli yerlerinden. Osmanlı döneminde inşa edilen bu tarihi çarşıdan geleneksel Suriye el sanatları, gümüş ve altın takılar, giyim, kumaş gibi pek çok eşya ve malzeme satın alabilirsiniz.

4. Süleymaniye Külliyesi

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan tarafından yapılan Süleymaniye Külliyesi, Türk ve Suriye mimarisinin izlerini taşıyor. Osmanlı Padişahı Vahdettin’in mezarına da ev sahipliği yapan külliye içinde askeri müze ve el sanatları çarşısı da var.

5. Emeviye Camisi

Suriye’deki iç çatışmalar sonrasında epey zarar gören Emeviye Camisi, Aramiler ve Romalılar döneminde tapınak, Bizanslılar zamanında ise katedral olarak kullanıldı. Pek çok din için önemli bir yere sahip olan bu tarihi cami, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

6. Hicaz Tren İstasyonu

Görkemli mimarisi ve içerisindeki çarşısıyla şehrin önemli turistik mekânlardan biri haline gelen Hicaz Tren İstasyonu, Şam’ın en popüler turistik yerlerinden. Medine ve Şam arasındaki ulaşımı sağlamak için yapılan Hicaz demiryolu, 1900’lü yıllarda Sultan Abdülhamit tarafından inşa ettirildi.

7. Eski Şehir Bölgesi

Ortasında Emeviye Camisi’nin yer aldığı çevresi şehrin eski surlarıyla kaplı olan Eski Şehir Bölgesi, sarayları, kervansarayları, camileri, kafeleri, pazarları ve labirent sokakları ile Şam’ın görülmeye değer noktalarından.

Siz de, Şam uçak bileti kampanyalarını değerlendirip, Suriye’nin tarihi ve kültürel güzelliklerini yakından görme fırsatı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here