Uçak Bileti

Palmira Antik Kenti, Suriye‘de antik zamanların en önemli dini ve ticaret merkezi olarak kabul ediliyor. UNESCO’nun 1980 yılında Dünya Mirası Listesi’ne aldığı kent, Humus eyaletinin Palmira şehrinde yer alıyor.

Şam’a 215 km, Humus’a 155 km ve Fırat Nehri’nin 120 km güneybatısında yer alan bir vaha üzerinde kurulan şehir, Suriye Çölü’nün ticaret kervanlarının geçiş noktasında bulunması nedeniyle ‘Çölün Gelini‘ ya da ‘Çöl Köprüsü‘ ismiyle de anılıyor.

Şehrin ilk isminin Tedmur, Tedmür, Tadmur veya Tudmur olduğu Babil tabletleri üzerindeki bilgilerden anlaşılıyor. Fransız arkeologların bölgede yaptığı kazılarda şehrin geçmişinin MÖ 19 yüzyıla kadar uzandığı ortaya çıkarılmış. Yunan ve Roma kaynakları ise 1. yüzyıldan itibaren şehirle ilgili bilgilere yer veriyor.

Birinci yüzyılın ortalarında şehir, Roma kontrolü altındaki İran ile Akdeniz limanlarını birbirine bağlayan zengin bir görünümdeydi. Yükseliş dönemi olarak da adlandırılan bu dönemde şehrin Arap sakinleri İran ve Batı arasındaki geçişin izlerini taşıyordu. Bu izler giyim ve yemek yeme tarzına kadar farklı alanları etkileyen bir görünümdeydi.

Mobil Uygulama

Tiberius döneminde Roma’nın Suriye bölgesindeki hükümdarlığının parçası haline gelen Palmira şehri, ran, Hindistan, Çin ve Roma imparatorluğu arasında bir ticaret yolu haline gelerek daha önemli bir yer haline dönüşmüş.

Müslümanların 634 yılında kente ayak basması dönüm noktası olmuş. 636 yılında Khalid ibn Walid tarafından fethedilen şehirde 6. yüzyılda vahayı tepeden gören noktaya kale yerleştirilmiş. Fakhreddine al Maany Kalesi’nin de bulunduğu bölüme sadece bir köprüden giriş yapılabiliyordu. Uzun yıllar hiçbir dış faktörden etkilenmeyen kent, insanlar tarafından terk edilmeye başlandı ve günümüzdeki sessiz haline dönüştü.

Suriye’de yaşanan terör olayları nedeniyle tehdit altında bulunan Palmira Antik Kenti, çatışmaların etkisiyle kültürel ve tarihi zenginliğini geleceğe taşıyamama korkusu yaşıyor. Antik kentte kazılarda çıkarılan eserler, antik tiyatro ve çok sayıda heykelin gelecek nesillere taşınamama ihtimali bulunuyor.

Suriye uçak bileti veya Şam uçak bileti alarak bölgeye ulaşmanız Turna.com ile hem çok kolay hem de çok ucuz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here