Uçak Bileti

Ukrayna’nın kuzeydoğusunda, ülkenin Kiev’den sonraki en büyük şehri olan Kharkiv (Harkiv/Harkov/Kharkov), Doğu’da Rusya sınırına çok yakın bulunan Harkiv Oblastı’nın da idari merkezi. Ukrayna’nın temel endüstri, eğitim ve kültür merkezlerinden olan kent, Kharkiv, Lopan ve Udy Nehirlerinin birleşiminde uzanıyor. Kharkiv aynı zamanda hava, demir ve karayolu ile dünyanın birçok şehirlerine bağlı, Ukrayna’ın en büyük ulaşım merkezlerinden biri.

Tarihi Slobozhanshchyna bölgesinin en büyük yerleşimi olan kentin çok eskilere uzanan geçmişini temsil eden küçük bir kalenin bulunduğu Kharkiv, geniş caddeleri ve Sovyet mimarisi ile oldukça farklı bir şehir. Genç nüfusu ile hareketli bir günlük yaşama sahip Kharkiv’in nemli ve karasal iklimi sayesinde kışlar soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak geçiyor.

Slobozhanshchyna’nın Kadim Başkenti, Kharkiv

1654’te kurulan 17. yüzyılda bugünkü şeklini almaya başlayan Kharkiv, 2. Dünya Savaşı’ndan oldukça yaralı çıksa da kendini toparlamayı başardı. 1919-1934 yılları arasında Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin ilk başkenti olan Kharkiv, 60 bilimsel enstitüsü, üniversiteleri, müze, tiyatro ve kütüphaneleri ile önemli bir kültürel, bilimsel, eğitim, ulaşım ve sanayi merkezi.

Avrupa’nın en büyük üçüncü, dünyanın ise en büyük altıncı meydanı olan Özgürlük Meydanı’nda (eski adı Dzerzhinsky Meydanı olan Ploshcha Svobody) keyifli yürüyüşler yapabilir, tarihi dokularda bulunmanın atmosferini yaşayabilirsiniz. Kentin mutlaka görülmesi gereken yerleri ise, mimarisi kadar içi de inanılmaz etkileyici olan Annunciation Cathedral, şehrin en yüksek tapınaklarından biri olan Assumption Cathedral, 17. yüzyıldan ikonları görebileceğiniz, birbirinden özel tabloların yer aldığı Kharkiv Art Museum ve State Natural History Museum olarak bilinse de kentte görülecek daha pek çok adres var. Yemyeşil doğası ve rengarenk çiçekleriyle Botanical Gardens, birçok hayvan türüyle buluşmanızı sağlayacak Kharkiv Zoo bunlardan bazıları.

Mobil Uygulama

Kharkiv’de gece hayatı oldukça canlı. Şehrin tadını çıkarabileceğiniz ve güzel zaman geçirebileceğiniz birçok mekân olmakla birlikte en popüler mekanlar, Club Misto, Crossroads Blues Bar, Bolera Club, Compass ve Korova Art Club olarak sıralanıyor. Kharkiv’de perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri gece hayatı daha renkli geçiyor. Bazı kulüplerde eğer geceye özel bir parti varsa giriş ücreti alınabiliyor.

Kharkiv’e nasıl gidilir

Kharkiv’e direkt uçuş seferlerinin düzenlendiği İstanbul’dan 2 saatlik uçuşlarla şehir merkezine 15 km uzaklıktaki Kharkiv Uluslararası Havalimanı’nda olabilirsiniz. Kharkiv Uluslararası Havalimanı’nda indikten sonra 15 -20 dakikada merkezde olmanız mümkün. Şehir içi ulaşımın oldukça gelişmiş olduğu Kharkiv’de gitmek istediğiniz noktaya ulaşmak için otobüs tercih edebileceğiniz gibi demiryolu ulaşımını da tercih edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise bir Kharkiv uçak bileti almak!

Metalist Kharkiv Stadyumu, Sumskaya Caddesi, Konstytutsii Meydanı, Istorychnyi Muzesi, Shevchenko Parkı, UNESCO koruma alanı olarak ilan edilmiş bir yapı olan Mirror Fountain, Strilka Meydanı, Maxim Gorky Parkı, Pryvokzalnyi Meydanı ve Palats Odruzhennya ise Kharkiv’de görebileceğiniz diğer yerler.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here