Uçak Bileti

Başkent Bratislava, Trnava, Poprad, Nitra ve Trenčín gibi birbirinden etkileyici şehirlere ev sahipliği yapan Slovakya, Orta Avrupa’nın sevilen turizm destinasyonlarından. Dünyada otomobil üretimi bakımından ilk sıralarda yer alan bu ülke, son dönemlerde göçmen işçileri çekmeye yönelik esnek politikalarıyla da adından söz ettiriyor. Otomotiv alanındaki gelişmişliğinin yanı sıra tarihi dokusu, kültürel zenginliği ve enfes manzaralarıyla hafızalara kazınan bu ülkede, yaklaşık 5 milyon 429 bin kişi yaşıyor.

Slovakya’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Bratislava Kalesi

Ülkenin sembol yapılarından biri olan Bratislava Kalesi, adından da anlaşılacağı gibi başkent Bratislava’da yer alıyor. Günümüzde Tarih ve Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren bu kale, Tuna Nehri’ni kuşbakışı izleyebileceğiniz şahane manzarası ve 9. yüzyıldan kalma mimarisiyle göz alıyor.

2. Eski Şehir

Bratislava şehrinin popüler turistik noktalarından olan Eski Şehir ( Old City), etkileyici atmosferi ve tarihi yapılarıyla ünlü. Bu tarihi şehir çevresinde görebileceğiniz en harika yapılar ise Trinity Kilisesi ve St. Martin Katedrali. Eski Şehir çevresine gittiğinizde bölgeyi yürüyerek dolaşıp, tarihi sokaklarda kaybolmanın tadını çıkarın.

Mobil Uygulama

3. Tatra Milli Parkı

Yeşilin en güzel tonlarını görebileceğiniz muhteşem doğası ve çevresinde romantik yürüyüşler yapabileceğiniz gölün yanı sıra bisiklet ve yürüyüş parkurlarıyla da bilinen Tatra Milli Parkı, 738 kilometrekarelik bir alana sahip. Hem yaz hem de kış dönemlerinde ziyaret edebileceğiniz bu parkta zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

4. Spis Kalesi

Orta Avrupa’daki en büyük kalelerden biri olan ve 1993 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Spis Kalesi, 12. yüzyılda inşa edildi. 41 bin 426 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen bu tarihi kale, Spišské Podhradie Bölgesindeki Žehra köyü sınırlarında yer alıyor.

5. Aziz Elizabeth Katedrali

Kosice şehrinde bulunan beş bin kişi kapasiteli Gotik bir yapı olan Aziz Elizabeth Katedrali, 1378 ve 1508 yılları arasında yaklaşık 130 yılda inşa edildi. Ülkenin en büyük katedrali olan Aziz Elizabeth, Orta Çağ döneminden günümüze dek ayakta kalmayı başaran en önemli ibadethanelerden biri.

6. Slovak Cennet Milli Parkı

Slovak Cennet Milli Parkı, akarsuları, yürüyüş parkurları, sayısı 350’yi bulan mağaraları, köprüleri ve enfes doğal güzellikleriyle nefes kesen bir görünüme sahip. Ülkenin doğu bölümünde bulunan ve 197,63 kilometrekare genişliğe sahip olan bu doğa alanı, 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

Eğer siz de bu etkileyici Avrupa ülkesini daha yakından keşfetme hayalleri kuruyorsanız, Slovakya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Şimdi heyecan dolu bir macera için yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here