Uçak Bileti

Avrupa’nın birbirinden güzel yerleşim yerleri arasından ‘başkent’ olma özelliği ile sıyrılan şehirler, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Siz de, bulundukları ülkelerin en önemli yapılarına ev sahipliği yapan bu etkileyici şehirleri gezip, doğal ve tarihi güzellikleriyle tanışma fırsatı bulabilirsiniz.

Sayısız medeniyete ev sahipliği yapan ve köklü tarihleri sayesinde oldukça zengin bir kültürel dokuya kavuşan bu eşsiz şehirleri keşfetmek için yola çıkma zamanı!

Avrupa’da Görülmesi Gereken 15 Başkent

1. Roma, İtalya 

Aşkın ve tarihin vazgeçilmez şehri Roma, Kolezyum, Vatikan, Roma Forumu, Trevi (Aşk) Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri ve Vatikan Müzesi gibi muhteşem yapıları ile göz alıyor.

Roma uçak bileti turna.com’da.

Mobil Uygulama

2. Paris, Fransa

‘Aşıklar şehri’ olarak anılan Paris, meşhur Eyfel Kulesi’nin yanı sıra Notre Dame Katedrali, Disneyland, Louvre Müzesi ve Şanzelize Caddesiyle turistlerin gözdesi olmayı sürdürüyor.

Paris’e ucuz ulaşımın adresi Paris uçak biletleri fiyatlarına göz atın.

3. Amsterdam, Hollanda

Dünyaca ünlü kanalları, Dam Meydanı, Kraliyet Sarayı ve dillerden düşmeyen Red Light District ile anılan Amsterdam şehri, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

4. Madrid, İspanya

Madrid, Puerto Del Sol ve Plaz Mayor Meydanları, Kraliyet Sarayı ve dünyanın en meşhur parklarından olan El Retiro Parkı ile İspanya’nın en güzel şehirlerinden biri.

5. Berlin, Almanya

Pek çok görkemli yapıyı barındıran Berlin‘de, günümüzde bir sanat galerisine dönüştürülen ünlü Berlin Duvarı dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmeye devam ediyor.

6. Brüksel, Belçika

Brüksel, hani şu lahanası olan mı’ demeyi bitirenler, şehrin ünlü müzelerinden biri olan Belçika Karikatür Müzesi ve Grand Place Meydanının da aralarında olduğu etkileyici yerlerini keşfe çıkabilir.

7. Viyana, Avusturya

Başkent Viyana, diğer Avrupa şehirlerine göre biraz daha pahalı olmasına rağmen turistlerin en sık ziyaret ettiği şehirler arasında yer almaya devam ediyor.

8. Bern, İsviçre

Orta Çağ’ın izlerini taşıyan mimarisi ve büyülü atmosferiyle şehre gelenleri etkisi altına alan Bern, seyahat tutkunlarının Avrupa’da en sık uğradığı noktalardan biri.

9. Kopenhag, Danimarka

Dünyada yaşam standartları en yüksek ülkelerden biri olan Danimarka’nın başkenti Kopenhag, yalnızca seyahat için değil, yaşamak için de oldukça muhteşem bir şehir.

10. Atina, Yunanistan 

Doğu ve Batı’nın birleşme noktası üzerinde yer alan Atina, zengin kültürü, muhteşem lezzetlere sahip mutfağı ve tarihi yapıları ile Avrupa’nın en güzel başkentlerinden.

11. Stockholm, İsveç

Soğuk havasına rağmen düzenli görünümü ve doğası ile baştan çıkaran bir güzelliğe sahip olan İsveç‘in en güzel şehirleri arasındaki Stockholm, görenleri kendine hayran bırakıyor.

12. Tiran, Arnavutluk

Arnavutluk’un en büyük şehri olan Tiran, İskender Bey Meydanı çevresinde konumlanan büyüleyici tarihi yapıları ile kültür turu yapmaktan hoşlanan gezginlerin vazgeçilmez duraklarından.

Tiran uçak bileti fiyatlarını gözden geçirin.

13. Üsküp, Makedonya

15. yüzyıldan kalma Taş Köprüsü, Üsküp Kalesi’nin yanı sıra birbirinden güzel han, hamam ve camileriyle de dikkat çeken Üsküp, zengin bir tarihe ve kültürel geçmişe sahip.

Üsküp uçak bileti seçenekleri en iyi fiyatlarla turna.com’da.

14. Andorra La Vella, Andorra

Avrupa’ya kayak turizmi için gelenlerin en sık ziyaret ettiği şehirlerden biri olan Andorra la Vella, alışveriş yapmayı sevenler için de oldukça uygun mağazalara sahip.

15. Bratislava, Slovakya

Ufak bir şehir olmasına rağmen, insanı içine çeken etkileyici bir görünüme sahip olan Bratislava, dar sokaklarındaki ilginç heykelleri ve eski yapıları ile şirin bir başkent.

Avrupa’nın en görkemli başkentlerini ziyaret edip, bu şehirlerin zengin kültürlerine ve tarihi güzelliklerine yakından tanık olmak istiyorsanız uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here