Uçak Bileti

Yaklaşık 38 milyon kişinin yaşadığı bir Orta Avrupa ülkesi olan Polonya, kalabalık nüfusuyla dünyanın en kalabalık 33. ülkesi konumunda. Güneyde Slovakya, güneydoğuda Ukrayna, kuzeyde Baltık Denizi, kuzeydoğuda Rusya ve Litvanya, batıda Almanya, güneybatıda ise Çekya ile komşu olan ülke, 312 bin 679 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip. Avrupa Birliği üyesi olduğu için Türkiye’den ülkesine gitmek isteyen turistlerden Schengen vizesi isteyen Polonya, tarihi yapıları, kültürel dokusu, UNESCO Dünya Mirası Listesine giren eserleri ve doğal güzellikleriyle Avrupa’nın en popüler turizm destinasyonlarından.

Polonya’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Wieliczka Tuz Madeni

Polonya’nın Krakow şehri yakınlarında yer alan Wieliczka Tuz Madeni, 1978 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinden. Dünyanın en eski tuz madenlerinden biri olan bu Wieliczka, ülkede görülmesi gereken en popüler yerlerden biri.

2. Wawel Kalesi

Vistula Nehri üzerinde bulunan Wavel tepesinde inşa edilen Wawel Kalesi, günümüzde ülkenin en önemli müzelerinden biri haline geldi. Rönesans döneminden kalma çok sayıda resim ve sanat eserinin sergilendiği bu sanat müzesinde Osmanlılara ait bazı parçalar da sergileniyor.

Mobil Uygulama

3. Varşova Eski Şehir

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan ve Stare Miasto bölgesi olarak da bilinen bu eski yerleşim yeri, Varşova şehrinde yer alıyor. İkinci Dünya Savaşı döneminde büyük hasar gören binaları, 1980’li yıllarda yeniden yapılan ve restore edilen Varşova Eski Şehir bölgesi, ülkenin görülmeye değer yerlerinin başında geliyor.

4. Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau, İkinci Dünya Savaşı yıllarında yaklaşık bir milyon kişinin öldürüldüğü bir toplama kampı. Savaş döneminin acı dolu izlerini gözler önüne seren Auschwitz-Birkenau, dünyanın en büyük Nazi toplama kampı olarak da biliniyor. 1940-1945 yılları arasında kullanılan bu kamp, ülkenin UNESCO Dünya Mirası Listesine giren yerlerinden biri.

5. Białowieża Ormanı

Avrupa’nın en eski yeşil alanı olan Białowieża Ormanı, yaklaşık üç bin kilometrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor. Avrupa’nın en ağır toprak hayvanı olarak bilinen Avrupa bizonlarının da yaşadığı bu orman, ülkenin doğal güzelliklerini görmek isteyenlerin gözdesi.

6. Malbork Kalesi

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Malbork Kalesi, ülkenin kuzeyinde, Nogat Nehri’nin doğu kıyısında yer alıyor. Klasik Orta Çağ mimarisiyle ülkenin en etkileyici tarihi yapılarından olan Malbork Kalesi’ni popüler hale getiren en önemli özelliği ise yüzey alanı bakımından dünyanın en büyük kalesi olması.

Birbirinden harika tarihi yapıları ve doğa alanlarıyla göz kamaştıran bu Avrupa ülkesini ziyaret edip, bu listedekinden çok daha fazlasını öğrenmek için Polonya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here