Uçak Bileti

Porto Rico, renk paletinin en canlı tonlarıyla boyanan evleri, tropik havası, şahane plajları ve sıcakkanlı insanlarıyla sıcak ve samimi bir havaya sahip. Kuzey Amerika seyahatlerinin gözde adreslerinden olan ülke, Büyük Antillerin en küçük adası. Christopher Columbus keşfetmeden önce Taino yerlilerinin yaşadığı Porto Rico, günümüzde ise nüfusunun büyük bölümü İspanyollardan oluşan bir ülke. Deniz, kum ve güneş turizmi için bölgeye gelenleri kendine hayran bırakan Porto Rico, dinlenmek ve keyifli bir tatil yapmak için oldukça ideal. Ayrıca Porto Rico sokaklarındaki otomobil trafiği sizi şaşırtmasın zira bu ülke, kilometrekareye düşen araç sayısı bakımından dünyada ilk sırada.

Porto Rico’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. El Yunque Ulusal Ormanı

El Yunque Ulusal Ormanı (El Yunque National Forest), gezmek için en az bir gününüzü ayırmanız gereken şahane bir doğa alanı. Etkileyici flora ve faunası, görkemli şelaleleri, büyüleyici manzaraları ve el değmemiş bitki örtüsüyle hayranlık uyandıran El Yunque Ulusal Ormanı, ülkenin en önemli turistik noktalarından biri. Temiz havasıyla akciğerlerinizi rahatlatan bu ormanda uzun doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

2. Old San Juan

Ülkenin tarihi dokusunu ve mimarisini keşfetmek isteyenler Old San Juan bölgesini mutlaka görmeli. Günümüzden yaklaşık 500 yıl önce kurulan bu bölgede sömürge döneminden kalma çok sayıda bina bulunuyor. Ülkenin en eski yerleşim yeri olan Old San Juan, çiçeklerle süslü iki katlı ve renkli evleriyle enfes bir görünüm oluşturuyor.

Mobil Uygulama

3. Castillo San Cristóbal

Eski San Juan bölgesinde yer alan San Cristobal Castillo, tarihi dokusunun yanı sıra gözetleme kulelerinden görünen muhteşem okyanus manzarasıyla da nefes kesiyor. 1783 yılında yapımı tamamlanan bu kale, tarih boyunca pek çok savaş geçirmesine rağmen günümüze dek ayakta kalmayı başardı.

4. Isla Verde

Ülkeye okyanusun masmavi sularında yüzüp, sıcak güneşin tadını çıkarmak için gelenlerin gözde tatil duraklarından olan Isla Verde,  şirin bir sahil bölgesi. Restoranlar, oteller ve eğlence merkezlerinin yoğun olarak hizmet verdiği bu bölge, Porto Rico’nun en popüler yerlerinden biri.

5. Castillo San Felipe del Morro

UNESCO Dünya Tarih Mirası olarak kabul edilen Castillo San Felipe del Morro, inşa edildiği 1539 yılından bu yana bölgenin en önemli yapılarından biri. Gezip dolaşmak için en az yarım gün ayırmanız gereken bu görkemli kale, mimarisi, şahane manzarası ve tarihi dokusuyla hayranlık uyandırıyor.

Eğer siz de bu nefis ada ülkesini ziyaret edip, unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız, Porto Rico uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here