Uçak Bileti

Yunanistan‘ın en büyük ikinci şehri olan Selanik (Thessaloniki) 1 milyonu aşan nüfusuyla Balkanların en önemli yerleşim yerlerinden. Anadolu Yarımadası ile Balkan coğrafyası arasında bir köprü vazifesi gören Selanik, Osmanlı İmparatorluğu egemenliğindeyken imparatorluğun İstanbul’dan sonra en büyük ikinci kenti unvanına sahipti.

Türkiye tarihinde önemli yere sahip olan birçok tarihçi, sanatçı, bilim insanı ve diplomatın doğum yeri olan Selanik’in Türkler için en önemli yanı Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in doğum yeri olması. Atatürk’ün doğduğu ev günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu’nun bahçesinde müze olarak ziyarete açık.

Selanik uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Selanik’e Nasıl Gidilir?

1. Özel araçla Selanik’e ulaşım

İstanbul çevresinde yaşayan birçok kişinin bayram döneminde ve yaz tatillerinde özel araçla gitmeyi tercih ettiği Selanik, İstanbul’a 596 km mesafede. Özel araçla trafiksiz ve gümrükte bekleme yapmadan hesap edildiğinde toplam ulaşım süresi 6,5 saat sürüyor. Edirne İpsala Sınır Kapısı üzerinden gerçekleştirilen geçişlerde gümrükte yaşanan yoğunluk nedeniyle 5-6 saate varan beklemeler özel araçla ulaşım sağlamak isteyenleri zorlarken, yoğun tatil dönemlerinde özel araçla geçiş önerilmiyor.

Özel araçla Yunanistan’a gitmek isteyenlerin yeni tip ehliyet, uluslararası araç sigortası ve otoyol geçiş ücretlerini ödemeleri gerekiyor.

2. Otobüsle Selanik’e ulaşım

İstanbul Esenler Otogarı’ndan Selanik’e her gün düzenli otobüs seferleri var. Bazı firmalar Selanik’e kadar giderken, bazı otobüs firmaları ise Selanik üzerinden Atina’ya devam ediyor. Ortalama otobüs bileti fiyatları 80 euro civarında.

3. Uçakla Selanik’e ulaşım

Türkiye’den Selanik’e en kolay ve zahmetsiz ulaşım yöntemi uçakla yolculuk. İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın Selanik’e her gün düzenli uçuşu bulunuyor. Aegean Airlines’ın ise İzmir ve İstanbul çıkışlı, Atina aktarmalı uçak seferleri ile Atina üzerinden Selanik’e gidilebiliyor.

4. Selanik’e deniz yoluyla ulaşım

Anadolu Yarımadası’na yakın konumda bulunan Limni, Midilli, Sakız (Chios), Samos (Sisam), Kos, Rodos ve Meis adalarından Selanik’e düzenli feribot seferleri var. Ortalama 7 ile 20 saat arasında değişen feribot yolculuğu sonunda Selanik Limanı’na ulaşabilirsiniz. Yolculuk süresinin uzun olması nedeniyle feribotla ulaşım Türk vatandaşları için iyi bir alternatif değil.

Selanik vizesi

Selanik’e seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Schengen vizesine sahip olması ya da Yunanistan üzerinden Schengen vizesi almaları gerekiyor. Yunan Adaları kapı vizesi ile Selanik’e seyahat mümkün değil.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here