Uçak Bileti

Dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip ülkelerinden Brezilya, Güney Amerika’nın en büyük ülkesi. Dünyaca ünlü Amazon Ormanları’nın yer aldığı Brezilya, Rio Karnavalı başta olmak üzere eğlence, dans ve festivallerin ülkesi olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en başarılı ulusal futbol takımına da ev sahipliği yapan ülkede futbol tutkudan da fazlasını ifade ediyor. İklim çeşitliliği, kültürel zenginlik ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunan Brezilya, en az 1 aylık bir seyahatle hakkını vererek keşfedilebilecek bir yer.

Türk vatandaşları 90 güne kadar seyahatlerinde Brezilya’ya vizesiz giriş yapabiliyor. Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’ndan Brezilya’ya direkt uçak seferleri var. Avrupa’nın farklı kentlerinden aktarmalı uçuşlarla da ülkeye uçmak mümkün.

Brezilya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Brezilya Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Brezilya Federal Cumhuriyeti
Ülke Konumu: Güney Amerika
Başkent: Brasília
Komşuları: Brezilya kuzeyde Fransız Guyanası, Surinam, Guyana, Venezuela, kuzeybatıda Kolombiya ve Peru, batıda Bolivya ve Paraguay, güneybatıda Arjantin, güneyde ise Uruguay ile komşu. Ülkenin doğusunda ise Atlas Okyanusu bulunuyor.
Etnik yapı: Yüzde 48 Avrupa kökenli beyaz (Portekiz, İspanyol, İtalyan, Alman, vb), yüzde 43 melez, yüzde 7 Afrika kökenli siyah, yüzde 1 Asyalı, yüzde 0,4 yerli.
Yönetim Şekli: Federal cumhuriyet
Yüzölçümü: 8.516.000 km²
Telefon kodu: +55
Para birimi: Brezilya Reali
Nüfus: 209 milyon (2018)
Resmi dilleri: Portekizce
Din: Yüzde 87,9 Hristiyan, yüzde 1,4 inançsız, yüzde 2,2 Spiritüalist, yüzde 3,2 diğer.
Alfabesi: Latin alfabesi
Yerel Saat: Brezilya saat dilimi GMT -3. Türkiye’den 6 saat geride.

Trafik akışı: Sağdan
İnternet uzantısı: .br
Popüler kentleri: Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasilia

İklim/Hava Durumu: Dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip ülkelerinden biri olan Brezilya’da genel olarak 5 ayrı iklim kuşağının etkisi görülüyor. Ülkenin büyük bölümünde ise tropikal iklim hakim. Yıl boyunca bu iklim kuşağındaki bölgelerde hava sıcaklığı 18 ile 25 derece arasında değişiyor.

Brezilya’ya Ne Zaman Gidilir? Güney Yarım Küre’de bulunan Brezilya’da mevsimler Türkiye’deki döngünün tam tersi düzende. Türkiye’de yaz mevsiminin yaşandığı haziran-temmuz ve ağustos ayları Brezilya’da kış mevsimi. Aralık, ocak ve şubat ayları ise Brezilya’da yaz. Aralık ve mart ayları arasındaki dönem hava sıcaklığı ve ülkeyi keşfetmek için en doğru zaman. Ülkede kış döneminde uçak bileti fiyatları düşüyor.

Brezilya Bayrağı

Son halini 1992 yılında alan Brezilya bayrağı, yeşil bir zemin üzerinde yer alan yatay eşkenar sarı dörtgen ve dörtgenin içerisinde bir yuvarlaktan oluşuyor. Bayraktaki yeşil zemin yağmur ormanlarını, ortadaki sarı dörtgen altın ve zengin yeraltı kaynaklarını, lacivert gökyüzü ve yıldızlar ise eyaletleri temsil ediliyor. Yuvarlağı çevreleyen bandın üzerinde ise ‘Düzen ve ilerleme’ yazıyor.

NOT: Brezilya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here