Uçak Bileti

Türkiye’nin komşu ülkelerinden biri olan Yunanistan, Türk mutfak kültürü ve geleneklerine olan yakınlığı nedeniyle yurtdışına ilk kez çıkacak Türk turistlerin gözde adreslerinden. Zeytinyağlı yemekleri, cacığı, baklavası ve dillere destan Uzo’suyla kendine hayran bırakan bu ülke nefes kesen manzaralara sahip doğal güzellikleri, Antik çağlardan günümüze dek gelen tarihi yapıları, Mitolojik hikâyeleri, müzeleri ve sıcakkanlı insanlarıyla oldukça cezbedici görünüyor.

Yunanistan’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Akropolis (Acropolis)

Akropolis (Acropolis), başkent Atina’nın en yüksek tepelerinden birinde bulunuyor. Şehrin hemen hemen her yerinden görebileceğiniz bu yapının isim anlamı da ‘Yukarıda bulunan şehir’. Atina Osmanlı hakimiyetindeyken cephanelik olarak kullanılan Akropolis’te, o dönem yaşanan bir patlama nedeniyle uzun süren bir restorasyon çalışması yapıldı. Günümüzde milyonlarca turistin ziyaret ettiği bu yapı eşsiz manzarasıyla da ünlü.

2. Yunan Adaları

Mikanos, Kos, Samos, Midilli, Girit, Santorini, Sakız, Rodos derken birbirinden güzel onlarca turistik adaya ev sahipliği yapan Yunanistan, bu yönüyle yaz turizminin gözde noktalarından biri. Cıvıl cıvıl eğlence yaşamları, bembeyaz alçak katlı evleri, pitoresk kasabaları ve Ege’nin serin sularıyla buluşabileceğiniz şahane plajlarıyla bilinen bu adaları mutlaka görmelisiniz.

Mobil Uygulama

3. Plaka

Atina’nın eski şehir bölgesi olarak ünlenen Plaka semti, tarihi evleri, dar sokakları ve sabah kadar süren eğlencelerin yaşandığı tavernalarıyla oldukça popüler. Eğer bu eğlencelerin bir parçası olup, şehirde unutulmaz bir gece yaşamak istiyorsanız Monastraki Meydanı ile Sintagma Meydanı arasında yer alan bu semte mutlaka gitmelisiniz.

4. Atina Parthenos Tapınağı

Akropolis’in en büyük tapınağı olan Atina Parthenos Tapınağı, Milattan Önce 480 yılında Tanrıça Athena için inşa edildi. Muhteşem mimarisi ve büyüleyici atmosferiyle şehrin en çok ziyaret edilen yapılarından biri olan bu tarihi tapınak, Yunan mimarisinin en etkileyici ve önemli örnekleri arasında kabul ediliyor.

5. Aya Dimitros Katedrali

Selanik’te bulunan ve 198 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Aya Dimitros Katedrali, 5. yüzyılın ortalarında yapılmış görkemli bir tapınak. I. Konstantin, Hıristiyanlığı devlet dini olarak kabul ettiğinde, Aziz Dimitrios’un onuruna Roma hamamlarının kalıntıları üzerine bu katedrali yaptırdı. Günümüzde ziyaret edile kilise binası ise 7.yüzyılda eski tapınağın yerinde Piskopos John tarafından inşa edildi.

6. Atatürk Evi

Selanik’teki Türk Konsolosluğu’nun hemen yanında yer alan Atatürk Evi, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğup büyüdüğü ev olarak oldukça değerli. Selanik arşivlerinden edinilen bilgilere göre Atatürk Evi, 1870’de Rodoslu müderris Hacı Mehmed tarafından yaptırıldı. Yakın zamanda restore edilerek tekrardan ziyarete açılan bina, günümüzde müze olarak kullanılıyor. Atatürk Evi, aynı zamanda şehirde Osmanlı döneminden günümüze ulaşan az sayıda yapıdan biri.

Siz de bu ülkenin göz kamaştıran güzelliklerini daha yakından görmek istiyorsanız, Yunanistan uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here