Uçak Bileti

Havalar ısındı, büyük şehirlerde yeşil alan bulmak zor. Ferahlamak isteyenler evde klimaları çalıştırıp günü kurtarmaya çalışsa da şehirde yaşayanların yeşil hasreti dinmiyor.

Ülkemizin dört bir yanında yemyeşil dokusu, temiz havası ve doğal güzellikleriyle yaylalar şehir hayatından uzaklaşmak isteyenleri ağırlıyor. Anadolu toplumunun yaz aylarında sıcak havadan uzaklaşmak için göç ettiği yaylalar günümüzde birçok insan için turistik birer merkeze dönüşmüş durumda.

Türkiye’nin En Güzel Yaylaları

Türkiye‘de yeşil doku ve yayla denildiğinde akla ilk gelen bölge Karadeniz Bölgesi oluyor. Özellikle Doğu Karadeniz kesiminde yılın her dönemi ziyaretçilerine bambaşka atmosfer yaşatan yaylalar yaz aylarında serinlemek ve doğayla buluşmak isteyenlerin gözdesi.

1. Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında bulunan Ayder Yaylası, Türkiye’nin en ünlü yaylası. Şelaleleri, yemyeşil doğası, balı ve ahşap konaklama tesisleriyle öne çıkan Ayder’de yeşilin farklı tonlarını görmek mümkün.

Mobil Uygulama

Deniz seviyesinden 1.350 metre yükseklikteki Ayder Yaylası’nın en önemli özelliği konaklama alternatiflerinin fazla olması. Kaplıcaları da sağlık turizmine hizmet ediyor.

Doğa yürüyüşü ve rafting gibi sporların yapıldığı Ayder Yaylası’na ulaşmak için Trabzon uçak bileti almanız yeterli. Havalimanından özel araçla 3 saatte ulaşılan yaylaya Trabzon Otogarı’ndan kalkan otobüslerle Rize üzerinden ulaşılabiliyor.

2. Gito Yaylası

2 bin metre yükseklikteki Gito Yaylası, son yıllarda ismini sıkça duyduğumuz bir yer. Çamlıhemşin’den Çat Vadisi’ne giderken ÇAt yolu üzerinde yer alan Gito Yaylası, dereleri, yemyeşil dokusu ve bulutların üzerindeki atmosferi ile Türkiye’nin en özel yerlerinden.

3. Haldizen Yaylası

Trabzon’un saklı güzelliği Haldizen Yaylası Demirkapı ismiyle de biliniyor. Deniz seviyesinden 2 bin 50 metre yükseklikteki yayla, Demirkapı ve Karakaya dağlarından akan kar sularının Uzungöl’e indiği rotada yer alıyor.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan Haldizen Yaylası, Trabzon’a 118 km, Çaykara’ya ise 39 km uzaklıkta. Uzungöl, Haldizen Yaylası’na 16 km mesafede. Uzungöl’den enfes bir orman yoluyla yaylaya ulaşılıyor.

4. Pokut Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında bulunan Pokut Yaylası, Kaçkar Dağları’nın 2 bin metrelik seviyesinde yer alıyor. Yayla genelinde cep telefonunun çekmemesi doğal detoks yakıştırmasına neden olmuş. Şehrin gürültüsünden ve insan kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için en güzel rotalar arasında yer alan Pokut Yaylası’nda bulut denizinin arasından gün batımını izlemek muhteşem bir duygu.

Çamlıhemşin’e 20 km uzaklıktaki Pokut Yaylası’nın yolu zahmetli. 4 çeker araçlar dışında ulaşım bir hayli zor. Çamlıhemşin’den kalkan dolmuşlarla yaylaya ulaşabiliyorsunuz. 1,5 saat süren bu yolculuk zorlu olsa da sonunda karşınıza çıkan manzaranın güzelliğinin tarifi mümkün değil.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here