Uçak Bileti

Hint Okyanusu kıyılarında yer alan bir Güney Afrika şehri olan Durban, ülkenin en popüler turizm noktaları arasında. Sörf için uygun iklimi ve göz alıcı plajlarıyla, özellikle yaz aylarında oldukça hareketlenen bu cezbedici şehirde, hayatınızın en güzel günlerini yaşayabilirsiniz. Johannesburg‘tan sonra ülkenin ikinci büyük şehri olan Durban’ın nüfusu ise yaklaşık 650 bin civarında.

İsmi Zuluca’da körfez anlamına gelen şehir, turistik yönünün yanı sıra Afrika’nın en işlek limanlarından birine sahip olmasıyla da biliniyor. Eğer siz de bu Afrika şehrini keşfetmek istiyorsanız, vize işlemlerinizi halletmeyi unutmayın. Zira Güney Afrika Cumhuriyeti, Durban’ gitmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ediyor.

Durban’da Görülecek 5 Turistik Adres 

1. 1000 Tepe Vadisi

Zulu kültürünü merak edenlerin mutlaka uğraması gereken 1000 Tepe Vadisi, muhteşem doğasıyla da öne çıkıyor. Draknsberg Dağları yakınlarında konumlanan bu vadiye gittiğinizde kaplıcalara uğramayı ve yöresel tatları deneyi ihmal etmeyin.

Mobil Uygulama

2. Umhlanga Lagünü

Doğa yürüyüşleri yapmayı ve macera dolu zamanlar geçirmeyi seviyorsanız, Umhlanga Lagünü sizin için en uygun yerlerden biri. Lagün çevresinde dolaşırken, türüne az rastlanan bitki türlerini de görebilirsiniz.

3. Moses Mabhida Stadı

Moses Mabhida Stadı, 2012 yılında düzenlenen Dünya Kupası için inşa edildi. Organizasyon sonrasında Durbanlı ailelerin ve gençlerin haftasonlarını geçirdikleri yerlerden biri haline gelen bu stat, şehre gelen turistlerin de uğrak adreslerinden.

4. Durban Doğa Bilimleri Müzesi

Afrika kıtasında yaşayan böcek, kuş ve çeşitli yaban hayvanlarının dondurulmuş olarak sergilendiği bir yer olan Durban Doğa Bilimleri Müzesi, haftanın her günü açık. Belediye binasının içinde bulunan bu müzede, devasa bir dinazor modeli de bulunuyor.

5. Durban Sanat Galerisi

Güney Afrika’nın sanatçı ruhunu yansıtan Durban Sanat Galerisi, şehrin mutlaka görülmesi gereken turistik yerlerinden biri. Haftanın yedi günü ziyarete açık olan bu müzede, seramik parçaları ve birbirinden etkileyici resimleri inceleyebilirsiniz.

Bonus 1: Golden Mile

Ilıman iklimi sayesinde yılın her mevsiminde gidebileceğiniz  Golden Mile, altı kilometreyi bulan devasa plajı ile Hint Okyanusu kıyılarını süslüyor. Okyanus sularında yüzerken güneşin ve kumun tadını çıkarabileceğiniz bu tatil adresi, şehre gelen turistlerin gözdesi. Köpekbalıklarının turistleri rahatsız etmemesi için ağlarla koruma altına alınan Golden Mile, birbirinden canlı eğlence mekanlarıyla da ünlü.

Bonus 2: Ushaka Marine World

Köpekbalıklarından korkuyor olabilirsiniz ama onları yakından görebileceğiniz bir akvaryuma giderek bu korkunuzu az da olsa törpüleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, Ushaka Marine World‘ü ziyaret etmek. Burada köpekbalıklarının yanı sıra yunusları ve çeşitli deniz hayvalarını da görebilirsiniz.

Siz de Durban uçak bileti fırsatlarını takip ederek bu şahane tatil cennetini daha yakından görebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here