Uçak Bileti

Eski bir İngiliz sömürgesi olan ve 1961 yılında bağımsızlığını ilan eden Sierra Leone‘nin başkenti konumundaki Freetown, Afrika’nın batı kıyılarının en etkileyici şehirleri arasında. 1990’lı yıllardan 2002 yılına kadar devam eden iç savaş döneminde büyük zarar gören, günümüzde ise Lumley ve Lakka gibi masmavi sulara sahip plajlarıyla kıtanın önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen bu şehir, aynı zamanda ülkenin tek ticari limanına da sahip.

Freetown’da Gezilecek 5 Turistik Yer

1. Ulusal Tren Müzesi

Kraliçe II. Elizabeth’in ziyareti sırasında kullanılan buharlı ve mazotlu trenlerin yer aldığı Ulusal Tren Müzesi (National Rail Museum), pazar günü hariç haftanın her günü ziyaret edilebilir. 10.30 – 17.00 açık olan bu müzeye girmek için ücret ödemenize gerek yok fakat dilerseniz bağış yapabilirsiniz.

2. Tacugama Chimpanzee Sanctuary

Dünyada şempanze nüfusunun en yüksek olduğu ikinci ülke olan Sierra Leone’da, terk edilmiş ya da hastalanan şempanzeleri tedavi ve rehabilite edip, onları doğal yaşam alanlarına geri döndürmek amacıyla kurulan Tacugama Chimpanzee Sanctuary, 1995 yılında açıldı. Buraya giriş için yetişkinler yaklaşık 85 dolar, çocuklar ise 40-45 dolar civarında bir ücret ödüyor.

Mobil Uygulama

3. Charlotte Falls

Freetown şehir merkezine ortalama 20 dakika uzaklıkta bulunan Charlotte Falls (Charlotte Şelalesi), kayaların arasından akıp giden beyaz köpüklü sularıyla büyüleyici bir görünüme sahip. Özellikle şelalenin hemen altında oluşan havuz kısmından baktığınızda suların yarattığı şahane görünüme hayran kalacaksınız.

4. Sierra Leone National Museum

Sierra Leone National Museum (Sierra Leone Ulusal Müzesi), ülkenin kültürel ve tarih geçmişine dair izler taşıyor. 1946 yılında kurulan bu müze Freetown sokaklarında ziyaret edilmeyi bekleyen önemli turistik yerlerden biri. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız birkaç saatinizi ayırıp buradaki değerli parçalara göz atabilirsiniz. 

5. Cape Sierra Leone Lighthouse

Portekizliler tarafından 1812 yılında inşa edilen Cape Sierra Leone Lighthouse, 2010 yılında bakıma alınarak yenilendi. İlk yapıldığı dönemdeki güzelliğini bugün hala koruyan bu tarihi deniz feneri, Atlantik Okyanusu’nun etkileyici manzaralarını merak edenler için oldukça cazip bir adres.

Bonus: Plajlar

Yolunuz Freetown şehrine düşerse bembeyaz kumsallarıyla sizi bekleyen plajlara uğramayı ihmal etmeyin. Freetown’un en ünlü plajlarını merak edenler Lumley Beach, Lakka Beach, Hamilton Beach, Palm Beach, Sussex Beach, River Beach ve Goderich Beach arasından herhangi birini seçerek keyifli zamanlar geçirebilir.

Afrika’nın keşfedilmeyi bekleyen turizm noktalarından biri olan bu şehri ve doğal güzelliklerini daha yakından görmek istiyorsanız Freetown uçak bileti fırsatlarına göz atarak kendinize harika bir tatil hediye edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here