Uçak Bileti

Bir zamanların güçlü deniz krallığı olan Portekiz, zamanında Afrika’ya, Güney Amerika’ya ve Doğu’ya doğru yapılan tüm ticaret gemilerini domine etmekteydi. Günümüzde ise çok dost canlısı, rahat ve neşeli insanların yaşadığı bir yer. Özellikle böylesine altın kumsallar ve sıcak iklim varken tersi hayal edilemezdi.

Her köşesi ister yaya, ister bisikletle, isterseniz de at sırtında bile keşfedilmeye müsait. Ama ülkenin en büyüleyici kısmı keyifli hayat tarzı. Tüm gün boyunca sahilde yatmak, akşam nefis deniz mahsulleriyle ziyafet çekmek ve gün batımını elinizde bira ile Atlantik üzerinden seyretmek.

Portekiz’in geçmişteki zenginliği ve gücü tarihi şehirlerinde açıkça görülebiliyor ancak Lisbon tam nehrin ağzında muhteşem bir yerde bulunmasına rağmen günümüzde çoğunlukla canlı clubları ile biliniyor.

Manueline anıtları ve ortaçağdan kalma sokakları da tabiki mutlaka görülmeye değer yerler. Bu arada Porto, ülkenin ikinci büyük şehri ve UNESCO dünya mirasları listesinde, ülkenin dünya kültürüne kazandırdığı en büyük değerlerden biri olan meşhur şarabı için bile başlıbaşına ziyareti hakeden bir şehir.

Mobil Uygulama

Portekiz’de Görülmesi Gereken Yerler

Sintra: Bir UNESCO dünya mirası bölgesi olan Sintra kasabası muhteşem saraylara ve bahçelere sahip. Çevresini saran tepeler ise tarihi dokusuna muhteşem bir fon oluşturuyor

Azulejos: Rengârenk seramik fayanslar sayısız çeşmeyi, kiliseyi ve aralarında Queluz Ulusal Sarayı’nın da bulunduğu sarayları rengarek yapıyor.

Şarap Tadımı: Porto’nun hemen yanında Portekiz’in en meşhur içkilerinin bulunduğu mağaraları ziyaret edebilir ve muhteşem bir tadım deneyiminden sonra seyahatinizi taçlandırabilirsiniz.

Pousadas: Posada’da kalarak ziyaretinizi biraz renklendirin. Restore edilmiş kaleler, manastırlar ve tarihi binalar hem lüks bir konfor sunuyor hem de tarihi bir cazibe yaratıyor.

Madeira: Eşsiz doğal güzelliği bu alt tropikal adayı sahip olduğu sisli dağlar ve tepeler ile görülmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Douro Nehir Turları: Douro Nehri Vadisini görmenin en güzel yollarından biri de bir nehir turu.

Evora: Portekiz’in en iyi korunmuş ortaçağ kasabalarından biri. Evora duvarlarla çevrili ve kıvrımlı taş yolları ile Roma ve Gotik mimariye sahip.

Lizbon: Canlı ve enerjik taş örme sokakları, feniküler yolları, dünyaca meşhur müzeleri, efsanevi yemekleri, alışveriş ve gece hayatı ile görülmemesi çok şey kaybettirecek bir şehir.

Sahilleri: Atlantik kıyı şeridi sörf yapmaktan hiç kimsenin olmadığı ıssız koylara kadar istediğinizi seçebileceğiniz geniş bir yelpazeye sahip.

Fado: Bu eşsiz müzik deneyimini sakın kaçırmayın. Müzisyenler kendilerini bu ruhani müzik ve Portekiz gitarı eşliğinde adeta başka bir dünyada gibi hissediyorlar ve tabiki siz de.

Cafe ve pastaneler: Portekiz’de bir cafe ya da pastaneden çok uzakta olmanız imkansız. Arada bir lezzetli kahveleri yudumlamak ve birbirinden güzel tartları, pastaları ve çörekleri tatmak için durun ve dinlenin.

Tepe kasabaları: Ortaçağ duvarları ile çevrilmiş, dar sokaklara, kaleler ve olağanüstü bir manzaraya sahip olan kasabalar bulundukları bölgelere dayanılmaz bir çekicilik katıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here