Uçak Bileti

Balkanların Paris’i olarak kabul edilen başkent Bükreş, Yaş, Kloşvar, Köstence, Bran, Sighișoara, Deva, Mankalya, Alba Iulia ve Turda gibi birbirinden ünlü şehirlere ev sahipliği yapan Romanya, yaklaşık 19 milyon kişinin yaşadığı bir Avrupa ülkesi. Çocukluğumuzun korkulu rüyası olan Drakula hikâyelerinin doğduğu yer olan bu ülkeye gidenler, Transilvanya turlarına katılarak Drakula’nın gerçek yaşamı hakkında çarpıcı bilgiler öğrenip, bölgeyi keşfetme fırsatı bulabilir. Vampir hikâyelerinin yanı sıra milyonlarca yıllık fosilleri, Roman ve Çingene kültürünün renkli dokusu ve tarihi yapılarıyla da hayranlık uyandıran bu ülkeye gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması ise zorunlu.

Romanya’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Sighişoara

UNESCO koruması altında bulunan bir Orta Çağ yerleşimi olan Sighişoara, ülkenin en popüler turistik noktalarından. Düzenli sokakları, Arnavut kaldırımlı yolları, her yıl temmuz ayında kutlanan Orta Çağ Festivali ve etkileyici kültürel dokusuyla büyüleyen bu yer, kurulduğu yıllarda bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biriydi.

2. Viscri

UNESCO tarafından koruma altına alınan Viscri’yi görmeden Romanya’dan ayrılmamalısınız. Geleneksel yaşamın bozulmadan sürdürülmeye çalışıldığı bu otantik köy, restore edilen rengarenk evleri, güleryüzlü insanları ve neşe dolu atmosferiyle ülkenin görülmeye değer yerlerinden

Mobil Uygulama

3. Turda Tuz Madeni

Özellikle temmuz ve ağustos aylarında yoğun bir ziyaretçi trafiğinin yaşandığı Turda Tuz Madeni, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ortalama 11-12 derecelik bir sıcaklığa sahip olan bu madeni görmek isteyenlerin yanlarına kalın eşyalar almalarında yarar var. 1992 yılında turizme açılan ve atmosferiyle bilimkurgu filmlerini andıran bu madende; dönmedolaptan pinpon masası gibi oyuncak ve eğlence noktaları da bulabilirsiniz.

4. Transfagaraşan Yolu

Muhteşem manzaraları ve yürek hoplatan keskin virajlarıyla çılgın bir sürüş deneyimi yaşatan Transfagaraşan Yolu, özellikle motorsporlarıyla uğraşanlar için oldukça dikkat çekici bir yer. İngiliz Top Gear programı tarafından dünyanın en iyi sürüş rotası seçilen Transfagaraşan Yolu’nun yapımına 1970 yılında başlandı. Dört yılda tamamlanan bu yolun inşasında 6 bin ton dinamit kullanıldı.

5. Bran Kalesi

Kont Drakula’nın evi olarak ünlenen Bran Kalesi, Braşov şehri yakınlarında yer alıyor. 1388 yılında şehri Türk istilacılardan korumak amacıyla inşa edilen bu kale, yüksek ve gri duvarlarıyla görkemli bir görüntüye sahip. Saksonlar tarafından yapılan ve aslında Macar Krallığına ait olan bu kale, günümüzde ülkenin sembol yapısı haline geldi.

Eğer siz de ülkenin kültürel zenginliklerini ve doğa harikası güzelliklerini görme planları kuruyorsanız, Romanya uçak bileti fırsatlarına göz atarak, hayallerinize hız kazandırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here