Uçak Bileti

Machu Picchu, İnkalardan günümüze kadar ulaşmayı başaran antik kentlerden biri. Dünyanın 7 Yeni Harikası Listesi’nde de bulunan antik kent, çok iyi korunması nedeniyle birçok seyahat severin ilgisini çeken bir konumda.

And Dağları’nın üzerinde bulunan zirvelerden birinde, Urubamba Vadisi üzerinde, 2.360 metre yükseklikte kurulu olan kent, Peru’nun Cusco şehrine 88 km uzaklıkta.

İnkalı hükümdar Pachacutec Yupanqui tarafından 1450 yıllarında inşa ettirilen antik kent, İspanyol istilacıların 1532 yılında bölgeye gelmesine rağmen fark edilmemiş. Uzun yıllar fark edilmemesi nedeniyle zarar görmeyen antik kent, 200’den fazla merdiven sistemi ile birbirine bağlı olan taş yapıdan meydana geliyor.

3,000’den fazla basamağın çok iyi durumda olduğu Machu Picchu’yu her yıl binlerce insan ziyaret ediyor. Şehrin kuruluş amacı ve anlamı hala net olarak açıklanmasa da çeşitli tahminler yapılıyor.

Genellikle Kayıp Şehir olarak isimlendirilen eski Kolombiya şehri, İnka İmparatorluğu’nun bilinen en eski sembolü olarak tanınıyor. 1983 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen bu antik kent, ‘Saf bir mimari kusursuzluk ve İnka dönemini anlatan eşsiz bir yer’ olarak tanımlanıyor.

Mobil Uygulama

İspanyolların işgali ile birlikte imparatorluğun çöküşü, kentin terk edilmesine neden olmuş. İnka başkenti Cusco’dan yalnızca 88 km uzaklıkta olmasına rağmen fark edilmemiş olması eserlerin yok edilmesini de engellemiş. 1911 yılında Yale tarihçisi Hiram Bingham tarafından dünyaya tanıtıldı.

Tarihçiler arasında farklı görüşlerin yer aldığı antik kentle ilgili 2 yaygın görüş bulunuyor. Birçok tarihçi kentin kraliyet bölgesinin idari merkezi ve yaşam alanı olarak tanımlıyor. Kenti keşfeden Bingham ve diğer isimlerin görüşüne göre ise antik kent, İnkalıların geleneksel doğum yeri ve güneş bakirelerinin manevi merkeziydi.

Tarih, kültür ve mistik birçok öge bulunduran Machu Picchu’yu keşfetmek için hemen şimdi Peru uçak bileti seçeneklerine göz atın! Dünyanın ne kadar renkli ve farklılıklarla dolu olduğunu kanıtlayan, bu muhteşem coğrafyada keşfetmenin tadını çıkarın. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği bu büyülü coğrafyaya gitmenin ilk adımını uçak bileti seçeneklerini araştırarak atmak mümkün. Uçak biletini hallettikten sonra çantayı hazırlamak ve yola koyulmak için hiçbir engel kalmıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here