Uçak Bileti

Sırpçada ‘Beyaz Şehir’ anlamına gelen Belgrad, Sırbistan‘ın en büyük ve en kalabalık şehri olmasının yanı sıra ülkenin ekonomi, politika, kültür, bilim ve sanayi merkezi.

Yıl boyunca önemli sergilere, renkli festivallere ve 24 saat yaşayan dinamik bir atmosfere sahip olan Belgrad, birçok Avrupa şehriyle karşılaştırıldığında daha ekonomik. Özellikle yeme-içme başta olmak üzere, konaklama ve eğlence fiyatları turist dostu. Sırp mutfağının Türk mutfağına olan yakınlığı da Türk ziyaretçiler için büyük avantaj sağlıyor.

Belgrad uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Belgrad’ın Karşı Kıyısı: Zemun

Art-Nouveau mimariden Osmanlı esintili yapılara kadar çok farklı yapı grubunun bir arada bulunduğu şehir tarih boyunca bölgede egemenlik kuran kültürlerin izlerini taşıyor. Bu çok kültürlü yapıyı şehrin dört bir yanında görmek mümkün.

Tuna Nehri boyunca uzanan ve kent içinde farklı bir dokuya sahip olan Zemun Bölgesi, nehri boyunca sıralanan evleri, yemyeşil park ve bahçeleri, eşsiz manzarasıyla şehrin fethi sırasında da tarihi önem taşıyan kentte yaşayanlarca büyük önem taşıyan bir yer. Belgrad’ı ziyaret edenlerin şehrin en güzel fotoğraflarını çekebileceği yerlerden olan Zemun, büyüyen Belgrad’ın güneyinde konumlanıyor.

Zemun Çevresinde Görülecek Yerler

1. Milenyum Kulesi

Gardos Tepesi’nde bulunan ve Gardos Kulesi olarak da bilinen Milenyum Kulesi (Millennium Tower), Zemun bölgesinin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. Gardos Tepesi’nde (Gardos Hill) bulunan ve 1896’da açılan kule, Gardoš merkezden batıya doğru yürüdüğünüzde önünüzde yükselen tepede yer alıyor.

Bu tepenin üzerinde bulunan Milenyum Kulesi’nin (Sibinjanin Janko) muazzam bir panoramik manzarası bulunuyor. Belgrad’ın Zemun ilçesine bağlı bir mahalle olan Gardoš, tarihi etkiler nedeniyle mimarisi Belgrad’ın genelinden farklı, Avusturya-Macaristan’ın etkisinde kalmış gezilesi bir bölge.

2. Avala Kulesi

Balkanların en yüksek kulesi olarak bilinen, telekomünikasyon ve gözlem kulesi olan Avala Kulesi, şehir merkezinden yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunuyor. 1999’da NATO’nun Yugoslavya’yı bombalaması sırasında yıkılan ve 2010’da tekrar açılan kule, şehrin simge yapılarından biri.

Turistler için şehrin belli yerlerinden kalkan üstü açık otobüslerle ulaşılabilen Avala’ya şehir içi otobüsleri kullanarak da gitmek mümkün. Yeşillikler içinde milli park statüsünde bir bölgede yer alan ve 204,5 m yükseklikteki kulenin 38 katına çıkmayı sağlayan 2 asansörü bulunuyor. Seyir terası ve bir restoranın da bulunduğu kuleden muazzam bir Belgrad manzarası izlenebiliyor.

Belgrad’a yolunuz düşerse, şehrin en güzel ve en yeşil yer olan tarihi Kalemegdan’ı ve çevresindekileri de gezin. Bu civarda Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan’ı görebilirsiniz.

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği Belgrad’a İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Atlas Global, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Hava Yolları’nın direkt uçak seferleri var. Yıl boyunca düzenlenen uçak bileti kampanyaları ile büyülü Balkan şehrini görme şansınız bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here