Uçak Bileti

Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada milattan önce 3. yüzyılda Keltler tarafından kurulduğu bilinen Belgrad, 1. yüzyılda Roma egemenliğine geçti. Roma İmparatorluğu egemenliğinin ardından sırasıyla Bizans, Franklar, Bulgarlar ve Sırp Krallığı yönetiminde kalan şehir, 1521’de Osmanlı hakimiyeti ile Osmanlı’ya katıldı.

Sırbistan‘ın en kalabalık şehri ve başkenti Belgrad, yüzyıllar boyunca farklı kültür ve medeniyetlerin buluştuğu, Doğu Avrupa’nın sentez kültürünü yansıtan bir kent. Şehrin zengin tarihi geçmişine tanık olmak için Belgrad müzelerini ziyaret etmek şart.

Belgrad uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Belgrad Müzeleri

1. Saborna Kilisesi

Mobil Uygulama

Saborna Crkva Sv. Arhangela Mihaila olarak bilinen Saborna Kilisesi (Başmelek Mikail Katedral Kilisesi), Sava Limanı’na bakan merkezi Kosančićev Venac Mahallesi’nde bulunuyor. Belgrad’ın ve en güzel ve önemli kiliselerinden olan kilise, geç barok unsurlarla klasizm tarzında, prens Miloš Obrenoviç’in emriyle inşası 1840’ta tamamlanan bir yapı.

İç mekânı, tüm Sırp kiliselerinin en güzellerinden olan Saborna, Sırp Ortodoks Kilisesi’nin Patrikhane Sarayı’nın karşısında bulunuyor. Sırp Ortodoks Kilisesi Kütüphanesi ve Müzesi’nin yanı sıra bir kilise sanatları akademisine de ev sahipliği yapıyor.

2. Çiçekler Evi

Çiçekler Evi (Kuća Cveća) olarak da bilinen Tito’nun Mozolesi (Josip Broz Tito Mausoleum), ünlü lider Josip Broz Tito’nun mezarı. 1980’de ölen Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nin eski lideri Josip Broz Tito’nun anıt mezarı, Dedinje Mahallesinde bulunan Yugoslav Tarihi Müzesi’nin zemininde ziyaret edilebiliyor. Sırbistan’ın yakın tarihi hakkında birçok yeni şey öğrenebileceğiniz müzede, çiçeklerle donatılmış anıt mezarın görkemi karşısında büyüleneceksiniz.

3. Yugoslav Tarih Müzesi

Dedinje’de bulunan Yugoslav Tarihi Müzesi (Muzej istorije Jugoslavije), geniş bir alana kurulu, 25 Mayıs Müzesi, Tito’nun Mozolesi’nin bulunduğu Çiçekler Evi ve Eski Müze olmak üzere 3 ana yapıdan oluşuyor.

Sırp ve Yugoslav tarihi hakkında düzenli olarak sergi ve etkinliklerin düzenlendiği müzeyi pazartesi günleri hariç, her gün 10.00-18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda her gün 11.00-12.00 saatleri arasında İngilizce ücretsiz rehber hizmetinin de verildiği müzeye, 40 ya da 41 No’lu troleybüsleri kullanarak ulaşım mümkün.

4. Nikola Tesla Müzesi

Dünyaca ünlü bilim insanı Nikola Tesla’nın kişisel eşyaları ve meslek hayatını temsil eden orijinal belgelerinin sergilendiği Nikola Tesla Müzesi, Belgrad’ın en çok ziyaretçi ağırlayan noktalarından. İnteraktif uygulamaları ile ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunan müzede hiçbir bağlantıya sahip olmayan floresanı elinize alıp yakabiliyorsunuz.

5. Afrika Sanatı Müzesi

Batı Afrika’dan gelen birçok objenin sergilendiği Belgrad Afrika Sanatı Müzesi, Afrika kültürünü, geleneklerini ve tarihini yansıtan eğitici bir müze. Müze yıllar içerisinde yapılan bağışlarla koleksiyonunu büyütmüş. Batı Afrika günlük yaşamının en önemli ögelerinden olan ahşap objelerin yanı sıra seramik, kumaş, dekoratif ürünler, maskeler ve müzik aletleri ilgi çekici.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here