Uçak Bileti

Norveç, eşsiz doğası ve bakir coğrafyasıyla UNESCO’nun Dünya Miras Listesinde yer alıyor. Dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak kabul edilen Norveç fiyortları, muazzam kuzey ışıkları, uçurum kayaları ve neredeyse kilometreleri bulan mesafelerden dökülen şelaleleriyle Norveç doğa severleri büyüleyen pek çok adrese sahip.

Norveç’te Ziyaret Edebileceğiniz Eşsiz Doğal Güzellikler

1. Lofoten Adaları

Lofoten Adaları, kutup dairesinin kuzeyinde, Norveç’in Nordland bölgesinde yer alıyor. Karadan Atlas Okyanusu’na sokulan Lofoten Adaları, bölgede 1425 kilometre karelik bir alanı kapsıyor. Norveç’in en popüler yerlerinden olan adalarda, sivri kayalıklar, denizin, göllerin ve akarsuların birbirine karıştığı koylar, balıkçı kasabaları ışığın yeşil tonlarına karışıyor. Gulf Stream akıntısı nedeni ile oldukça yumuşak bir havası bulunan adalarda, kartpostallarda gördüğünüz güzellikte balıkçı kasabaları bulunuyor.

2. Svalbard

Mobil Uygulama

Svalbard, Norveç’e bağlı, Kuzey Buz Denizi, Barents Denizi, Grönland ve Norveç Denizi arasında yer alan bir takımada. Dünyanın en kuzeydeki yerleşim yeri olarak bilinen Svalbard, buzullar, kutup ayıları, kutup tilkileri ile çok zengin bir vahşi hayata sahip. 1900’lerin başından bu yana yapılan bir antlaşma ile kırk ülkenin adada yerleşim kurmasına hak tanınmışsa da günümüzde bu hakkı yalnızca Norveç ve Rusya kullanıyor. İnsan cesedinin dünya üzerinde hemen hemen hiç bozulmadan kaldığı nadir yerlerden olan Svalbard Adaları’nın üçte ikisi doğa mirası olarak korunuyor.

3. Preikestolen

Preikestolen Stavanger’a kırk kilometre mesafedeki Jorpeland bölgesinde yer alan bir doğa harikası. Stavanger merkez istasyonundan hareket eden otobüslerle veya yine Stavanger’dan yola çıkan feribotlara binip Tau’da inerek ulaşabileceğiniz Preikestolen, dünyanın dört bir yanından gelen insanların aynı manzaraya bakmak için yaklaşık bir ila üç saatte tırmandığı büyüleyici bir kayalık. Yerden 604 metre yükseklikte yer alan Preikestolen, yekpare bir kayadan oluşan, yılda yaklaşık 150 bin insanın ziyaret ettiği bir bölge. Preikestolen’ gelmek için en iyi zaman Nisan ve Ekim ayları arası. Ancak zirvedeki manzara ise her şeye değer!

Norveç’e nasıl gidilir

Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları’nın İstanbul-Oslo arasında direkt uçuş seferleri bulunuyor. Oslo kent merkezine 50 km mesafede bulunan Gardermoen Havaalanı’ndan 20 dakikalık bir tren yolculuğuyla merkeze ulaşım mümkünken, Antalya Havalimanı’ndan kalkan Norwegian Havayolları ile de aktarmasız olarak Bergen Flesland Havalimanı’na uçabilirsiniz. Norveç’in eşsiz doğal bölgelerini görmek için bir Norveç uçak bileti almanız yeterli!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here