Uçak Bileti

Belgrad, Sırbistan’ın başkenti olduğu kadar Avrupa’nın da en eski başkentlerinden. Tuna ve Sava Nehirleri’nin birleştiği noktada kurulan kent, Sırpça “beyaz şehir” anlamına geliyor. Muazzam manzaralara sahip tarihin, doğanın ve kültürün bir arada yaşandığı Belgrad’da, 65 şehir parkı yer alıyor. Bunların en önemlileri ise, Kalemegdan, Pionirski, Tašmajdan, Karađorđev ve Gradski Parkları. Belgrad, kalabalık caddeleri, yaşayan tarihi, lezzetli yemekler sunan restoranları, sokak kahveleri ve renkli gece hayatıyla rengarenk bir şehir. Her köşesinde tarih ve kültürün izini sürebileceğiniz; diğer yandan da ışıl ışıl mağazaları, modern yapıları ile Belgrad, Avrupa’nın hızla yükselen şehirlerinden.

Birbirinden Güzel Belgrad Şehir Parkları

Kalemegdan

Sava Nehri’nin Danube’ye bağlandığı noktada, tepede yer alan Belgrad Kalesi Yukarı Kasaba, Aşağı Kasaba ve Park olmak üzere üç bölümden oluşuyor. 19. Yüzyılda kalenin önünde uzanan platoda kurulan Kalemegdan Park, karşıdan gelen düşmanı görebilmek için dizayn edilmiş, Şumadiya’nın bitişinde yer alıyor. Uçurum gibi sırt bir konumda, Tuna’ya Sava nehrinin karıştığı alanda bulunan parkta, heykeller, sanat sergileri, hayvanat bahçesi, eğlence parkları, hediyelik eşya stantları var.

Tasmajdan Park

Mobil Uygulama

Tasmajdan Park (Taş Meydan Parkı), St. Mark Kilisesi, Rus Kilisesi, 1934’te yapılmış olan Postane, Çocuk Kültür Merkezi, Dusko Radovic Çocuk Tiyatrosu, çocuk eğlence parkının bulunduğu bölgenin arasında yer alıyor. Tarihçesi daha eskilere uzansa da adını Osmanlı döneminde burada bulunan taş ocaklarından alan Tasmajdan Park’ta, 1830’da Osmanlı’nın tanıdığı ayrıcalıklarla birlikte Sırbistan’ın bağımsızlık bildirisi okunmuş. Parkın altında yer alan mağaralar ise, yiyecek deposu, askeri cephanelik ve sığınma merkezleri olarak kullanılmış. Çocuklar için oyun parklarıyla süslenen parkın bir tarafında spor kompleksi de bulunuyor.

Pionirski Park

Pionirski Park, Parlamento Binası’nın karşısında yer alıyor. Kraliyet sarayı kompleksine ait ve kralın özel bahçesi olan Pionirski Park’ta, ünlü Sırp heykeltıraş, ressam ve edebiyatçıların heykelleri ve çeşmeler yer alıyor. Kraliyet ailesinin yaşadığı tarihi binalar ise günümüzde, hükumet ileri gelenleri ile cumhurbaşkanı ofisi olarak hizmet veriyor.

Belgrad’a nasıl gidilir

Türkiye’den Belgrad’a, Türk Hava Yolları ve JAT Airways’in Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na uçuş seferleri bulunuyor. Belgrad şehir merkezine yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunan havalimanından merkeze ulaşmak için, taksi, minibüs, otobüs veya shuttle kullanabilirsiniz. Bu güzel kenti ziyaret etmek için Belgrad uçak bileti kampanyalarını takip etmeyi ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here