Uçak Bileti

Dünyanın harikalarından biri sayılan ve nefes kesici bir manzarası olan Preikestolen (Pulpit Rock) Norveç‘te mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Atlet Thomas Peter Randulf’un notasını çekip platoya adını verip Preikestolen’i üne kavuşturana kadar burası bilinmiyordu.

Oscar II gemisinde yolculuk yaparken, Randulf Lysefjord’un bu harika platosunu gördü. Bu tekne turunca fiyordu ve devasa düzgün kayayı keşfetmeye karar verdi, böylece Prekestolen Norveç’in en tanınmış yerlerinden biri haline geldi.

O zamandan bu yana, modern bir dağ kulübesinin inşası, yolun ve park yerinin yükseltilmesi ve yürüyüş parkurunun iyileştirilmesi gibi birçok yenilik yapıldı. Ayrıca, ziyaretçi sayısı ve yürüyüşçüler müthiş bir artış gösterdi.

Heyecan veren yürüyüş rotası

Düzlük yarı yaklaşık 25 x 25 metrekare ölçülerinde bir kare şeklinde. Jeologlar buzulun hemen yanındaki bu platonun 10000 yıl önce buzlanma ile şekillendiğine inanıyorlar. Dağ çatlaklarında donan sular, buzulla birlikte dev kayaları zorluyor. Bugün, Preikestolen’e (Pulpit Rock) çıkmak için geçmeniz gereken büyük bir çatlak var. Jeologlar yürümenin güvenli olduğunu söyledikleri için aşağı düşme endişesi taşımaya gerek yok.

Mobil Uygulama

Doğanın izini takip etmek

Preikestolen’in tepesine ulaşmak ve belki de platonun kenarında oturmak isterseniz sadece tek bir seçenek var: Tepeye kadar yürümek. Zirveye ulaştığınızda yaşayacağınız heyecanlı anın yanında dik ve dar yolu takip ederken doğanın içinde yürümenin keyfini de sürüyorsunuz.

Harika Lysefjord su yüzeyinde yaklaşık 1000 metre, dik dağlar arasında 40 km boyunca devam ediyor. Norveç’te Lysefjorden’de tekne gezileri yapan birçok şirket var.

Nefes kesen manzaralarıyla Norveç’i keşfetmek için Norveç uçak bileti seçeneklerine göz atın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here