Uçak Bileti

Hollanda‘nın kültür başkenti unvanını hakkıyla kazanan Amsterdam, müzeleri ve sanat galerileri ile de ünlü. 19. yüzyıldan itibaren modern sanatta hızla gelişen, sanatçıların akın ettiği bir şehir olan Amsterdam’da en başta görülmesi gereken müze kuşkusuz Hollanda’nın en ünlü ressam Rembrand’ın eserlerinin bulunduğu Rijksmuseum.

Amsterdam’ın en önemli müzelerinden Rijksmuseum, Hollanda klasik sanatının büyük bir bölümü ile ünlü sanatçı Rambrandt’ın eserleri de dahil olmak üzere 1 milyondan fazla parçaya ev sahipliği yapıyor. Müze giriş ücreti 15 Avro.

Resim, heykel ve savaş kostümlerinin yanı sıra, geçmiş yüzyıllardaki yaşama dair bilgi vermek amacıyla hazırlanmış konsept odalar müzenin en çok ilgi gören yerlerinden. İngilizce rehberli turlarla gezebileceğiniz müzede özel bir deneyim yaşamak istiyorsanız, Rijksmuseum koleksiyonunda sergilenen eserlerdeki mekânları da ziyaret edebileceğiniz eğlenceli bir sanat tarihi kanal gezisi de deneyebilirsiniz.

Rijksmuseum’ın yakınlarında yer alan ve Museumplein olarak da bilinen meydanda, Amsterdam’ın diğer çok önemli kültür ve sanat mekânları da yer alıyor. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz Hollanda’nın en çok ziyaret edilen ikinci müzesi Van Gogh Müzesi. Kesinlikle görülmesi gereken Van Gogh Müzesinde, aralarında ünlü ‘Ayçiçekleri’ tablosunun da bulunduğu, sanatçının en muhteşem çalışmaları sergileniyor.

Mobil Uygulama

Bunların yanı sıra müzede sanatçının çağdaşlarına ait eser ve materyalleri görme şansınız da var. Van Gogh Müzesi’ni İngilizce sesli rehber eşliğinde veya akıllı telefon uygulamalarını kullanarak da gezebilirsiniz.

Dam Meydanına 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan, Dünyaca ünlü Hollandalı ressam Rembrandt’ın 639-1660 yılları arasında yaşadığı Rembrand’ın Evi Müzesi de görülebilir. Ressamın çizimleri, heykelleri ve tablolarından oluşan yaklaşık 250 eser sergileniyor. Müze giriş ücreti 12,5 Avro.

müze 1909’dan bu yana ziyaretçi ağırlıyor. Ünlü ressamın evi ve atölyesi olan yapıda çizimleri, heykelleri ve tablolarından oluşan yaklaşık 250 eser sergilenmekle birlikte eşyaları ve kullandığı aletler de yer alıyor. Orijinaline sadık kalınarak restore edilen müzede Rembrandt’a ait 290 gravürün tamamı sergileniyor.

Amsterdam’ın büyük müzelerden farklı olarak bambaşka bir sanat atmosferi vadeden Stedeijk Müzesi (Amsterdam Kent Müzesi), Amsterdam’ın en ünlü modern sanat eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Stedeijk Müzesi 1895’de kurulmuş ve müze giriş ücreti 15 Avro.

Bir dönem Avrupa’yı etkisi altına alan Yahudi soykırımı sırasında neler yaşandığını az da olsa hissetmek için Anne Frank Evi’ni ziyaret edebilirsiniz. Müze giriş ücreti 9 Avro.

Diğer yandan Amsterdam Müzesi, farklı yüzyıllardan birçok anlamlı parçayla şehrin zengin tarihine ışık tutuyor. Kütüphanesi ise şehrin tarihine ait çok zengin bir edebiyat koleksiyonuna sahip.

Yahudi Tarihi Müzesi (Joods Historisch Museum), gümüş Tevrat kılıfları, Tevrat örtüleri, işlemeli Tevrat başlıkları sergilenen bir Musevi müzesi. Türünün en eski örneği olan Ets Heim Kütüphanesiyle 17. yy’a ait Portekiz Sinagogu ilgi çekici diğer bölümler. Musevi külütürünü daha iyi tanımak için Yahudi Mahallesi’ni de içine alan İngilizce turlara katılabilirsiniz.

Amsterdam’ın güneyindeki Zuid bölgesinde bulunan ve adını çevresindeki müzelerden alan Museumplein’de, Amsterdam’ın olduğu kadar Hollanda’nın en önemli ve ana müzelerini ziyaret etmeniz mümkün

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here