Uçak Bileti

İnsanlar iki yüzyıl boyunca sıcak hava balonlarını kendilerini atmosfere yükseltmek için kullandılar ve dünyayı benzersiz bir perspektiften gözlemlediler. Bununla birlikte, bir sıcak hava balonuna güvenle ve rahatça binmenin keyif verici deneyimi, şimdiye kadar hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı. Bugün, dünyanın her köşesindeki maceracı gezginler, dünyanın en muhteşem manzara ve eski uygarlıklarının inanılmaz manzaralarının keyfini çıkararak, Dünya gezegeninin güzelliğini ve çeşitliliğini yeni bir gözle takdir edebiliyor.

Dünyanın En Güzel Balon Rotaları

1. Kapadokya

İç Anadolu Bölgesinde bulunan Kapadokya yüksek platosu binlerce yıllık rüzgar ve yağmurla şekillenen volkanik püskürmeler sonucu oluşmuş kaya oluşumlarıyla bezenmiş. “Peri Bacaları” olarak bilinen kayalık kalker kuleleri, bölgenin en eski insan sakinlerine ev sahipliği yaptı. Daha sonraki sakinleri ise kayalara süslü tapınaklar ve yeraltı kentlerini oydular. Sıcak hava balonu uçuşları burada popüler ve operatörler son derece deneyimli olup, sepetlerin kayalık yapıların yakın plandan görülmesi için genellikle vadilerin derinlerine doğru seyretmekte.

2. Yarra Vadisi

Melbourne’dan bir saatlik mesafede bulunan Yarra Vadisi, en çok dünyaca ünlü şarap imalathaneleri ile tanınıyor. Sıcak hava balonu gezisi, ziyaretçilere dalgalanan tepelerin üzerinde güvenli ve sakin bir uçuş, Big Divide tepeleri ile bahçeleri, üzüm bağları ve çiftliklerin kırkyama gibi rengarenk bağların manzarasını sunar. Sıcak hava balonu seferleri Yarra Vadisi’nde popüler bir eğlencedir. Çoğu operatör, ziyaretçilerin favori şaraplarıyla unutulmaz deneyimlerine kadeh kaldırdıkları yerel şarap imalathanelerinde uçuşlarına başlar ve son verirler.

Mobil Uygulama

3. Dubai Çölü Koruma Parkı

Lüks Dubai şehrinin dışında sunulan sıcak hava balonu turlarının, dünyanın en lükslerinden olması hiç de şaşırtıcı değil. Yolcular Burj Khalifa yakınındaki otellerden şafak vakti toplanıyor ve bir saat sürecek uçuştan önce bir güvenlik talimatı aldıkları kalkış alanına getiriliyorlar. Balonlar, 1200 metrelik yükseklikten kum tepelerinin ve ziyaretçilerin develer, ceylanlar ve ikonik Arap Oryx’lerini görebilecekleri yemyeşil vahşi doğanın üzerinden süzülüyor. Sepetler en fazla 24 kişiyi ağırlayabiliyor ancak çiftlerin gezileri de dahil olmak üzere özel “ısmarlama” deneyimler de mevcut.

4. Teotihuacan

Mexico City’nin 50 km kuzeydoğusunda bulunan Teotihuacan Piramitleri, bir zamanlar Kuzey Amerika’nın en büyük kentinin şaşırtıcı arkeolojik kalıntılardır. Sıcak hava balonu uçuşu, ziyaretçilere “Tanrılar Kenti” olarak bilinen bölgenin kuşbakışı görüntüsünü sunar. Tipik bir saatlik uçuşun rotası esintiyle belirlenirken, yolcular Quetzalpapalotl Tapınağı ve devasa Güneş ve Ayı Piramitlerinin yanı sıra Ölüler Caddesi (Avenue of the Dead) manzaralarının da tadını çıkarabiliyor.

5. Albuquerque

Dünyadaki sıcak hava balonlarının ve balon meraklılarının en büyük toplantısına ev sahipliği yapan Albuquerque, açık Midwest havasında yüzen yüzlerce balonun huşu uyandıran güzelliklerine tanık olmak için ideal bir yer. New Mexico’nun en büyük şehri, her ekim ayında konserler, havai fişekler ve gece gündüz balon uçuşları içeren Albuquerque Uluslararası Balon Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Birçok kişi festivale yalnızca yerden izlemek için katılıyor, ancak şehir lisanslı operatörlere festival süresince ziyaretçileri ile birlikte bir saatlik uçuş imkânı sağlıyor.

6. Serengeti

Dünyadaki memelilerin en büyük göçüne ev sahipliği yapan Serengeti, Tanzanya’dan Kenya’daki Masai Mara Ulusal Parkı’na uzanıyor. Serengeti üzerinde sıcak hava balonu gezisi her mevsimde çok sayıda hayvanı gözlemlemenizi garanti eder. Büyük Göç sırasında bölgeden geçen iki milyondan fazla Afrika antilobu, ceylan ve zebraya ek olarak aslan, suaygırları, zürafalar, filler ve diğer “Büyük Sekiz” hayvanları da bol miktarda var. En iyi balon operatörleri, balonların zor gözlemlenen yaban hayatın üzerinde yüzmesine imkan tanıyan düşük gürültülü brülörler kullanıyorlar.

7. Angkor

Angkor Arkeoloji Parkı, gezegendeki en büyük dini anıt olarak anılan Angkor Wat tapınak kompleksi sayesinde çok ünlüdür. 12. yüzyılın başlarında inşa edilen tapınak, klasik Kmer mimarisinin başlıca örneğidir ve Kamboçya’nın en popüler turistik mekanıdır. Aynı zamanda, ilk sıcak hava balon deneyimini yaşamak konusunda isteksiz olabilecek ziyaretçiler için mükemmel bir yer. Burada sıcak hava balonları, yüksek güvenlik için bir kabloya bağlı kalır. Rüzgarların sakin olduğu günlerde ziyaretçiler uygun fiyatlı on dakikalık uçuşların keyfini çıkarabiliyorlar.

8. Luxor

Nil’in doğu kıyısında, 4000 yıllık antik kent Teb’in karşısında bulunan Luxor, genellikle dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak anılır. Sıcak hava balonu uçuşları ve Amenhotep III’ün iki büyük taş heykeli olan Memnon’un dev heykelleri ve kalın, oyma sütun sıraları ile Luxor tapınağının büyük “Hipostil Salonu” gibi ünlü arkeolojik bölgelerin üzerinde süzülüyor. Akredite edilmiş operatörler tarafından yapılan uçuşlar, ziyaretçilere birçok tarihi mekan ve anıtların sindirmek için yeterli zaman bırakan iki saat sürecek güvenli ve rahat geziler sunuyor.

9. Bagan

Myanmar’ın en popüler turistik bölgesi olan Bagan, 9. Yüzyıldan 13. yüzyıla kadar I. Burma İmparatorluğu’nun başkentiydi. Marco Polo’nun bir zamanlar “Yaldızlı Kent” olarak tanımladığı bölge, 11. Yüzyıldan en görkemli döneminde 13.000 Budist tapınağına ev sahipliği yapıyordu. Günümüzde ziyaretçiler, pırıl pırıl altın kuleleri ile ünlü Ananda tapınağı da dahil olmak üzere kalan binlerce tapınak, stupa ve pagoda üzerinde uçabiliyorlar. Rüzgarların saatte 25 km’yi nadiren aştığı Kasım’dan Mart’a kadar sıcak hava balonu gezileri mevcut.

10. Napa Vadisi

Kaliforniya Napa Vadisi, pitoresk üzüm bağları ile dünyaca ünlü ve sıcak hava balonu gezintisi ziyaretçiler için kırsal kesimin sakin güzelliğini yakalamak için mükemmel bir yol. Eko-bilinçli sakinleri ve bağ sahipleri kendilerini doğal çevrenin tüm ihtişamını korumak için adamışlar, böylece yolcular vadinin aralıksız manzarasının tadını çıkarabiliyorlar. Yıl boyunca süregelen ılımlı hava koşulları Napa Vadisi’ni her mevsimde hava balonu gezisi için ideal konumda tutuyor. Yerel operatörler bölgenin dünyaca ünlü şarap imalathaneleri hakkındaki bilgileri kullanarak bu tecrübeyi daha da güzelleştiriyorlar.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here