Uçak Bileti

Aşıklar şehri Paris, diyince aklınıza sadece şehrin dünyaca ünlü yapıtları, müzeleri ve katedralleri gelmesin. Romantik atmosferi ile aşıkları kendisine çeken Paris, bir çokları için alışveriş anlamına da gelen büyülü kent. Fransa‘nın başkenti Paris’e her yıl binlerce kişi alışveriş yapmak için geliyor.

Giyimden çantaya, elektronikten hediyelik eşyaya çok geniş bir alışveriş kültürü olan Paris’te ikinci el ürünlerin satıldığı bit pazarları ile sebze meyve satılan pazar yerleri kentin alışveriş kültürünü yansıtıyor. Paris’te pazarlara “Brocantes”, ikinci el tezgâhlara ise “Marches aux Puces” dendiğini ve pazarlık yapmanın bir gelenek olduğunu da hatırlatalım. Paris uçak bileti almadan önce hangi yerlerden alışveriş yapacağınıza karar verin.

Rengarenk Paris Pazar Yerleri

Paris mahallelerinde kurulan açık pazarlarda sebze, meyve, deniz mahsulleri, şarküteri ve süt ürünleri bulunmakla birlikte bunları pişirip satan tezgâhlara rastlamak da mümkün. Egzotik meyve ve sebzelerin en tazelerini alabilmeniz için çoğu 08.00-13.00 saatleri arasında kurulan pazarları erkenden ziyaret etmeniz gerekiyor.

1. Marche de la Bastille

Mobil Uygulama

Paris’in en büyük ve ünlü gıda pazarlarından biri olan Bastille Pazarı, her perşembe ve pazar günleri saat 07.00 ile 08.00 arasında kurulmaya başlıyor. Yerel peynir çeşitlerinden, yumurta, taze balık gibi her çeşit yiyecek ürünlerini bulmanız mümkün.

Perşembe ve Pazar günleri: 08.00-13.00
Adres: Richard Lenoir, 75011.
Metro: Richard-Lenoir.

2. Marche d’Aligre

Paris’in en otantik pazarlarından biri olan Marche d’Aligre, pazartesi günleri haricinde haftanın her günü kuruluyor. Sebze meyveden yağ ürünlerine kadar birçok şeyin bulunduğu pazarda, Kuzey Afrikalıların tezgâhlarındaki biber ve fındıklar çok ünlü. Çeşitli et ürünlerinin de bulunduğu pazarın çok yakınlarındaki ufak antika pazarını da gezebiliyorsunuz.

Pazartesi hariç haftanın her günü: 08.00-13.00
Adres: Place d’Aligre
Metro: Ledru – Rollin

3. Marche Raspail

Paris’in en iyi organik pazarı olarak olarak adlandırılan Raspail salı, cuma ve pazar günleri kuruluyor. Rue du Cherche-Midi ile Rue de Rennes arasında bulunan bu pazarda, ekolojik organik ürünler satılıyor.

Salı, Cuma: 07.00-14.30
Pazar: 09.00-15.00
Adres: Rue de Rennes, 75006
Metro: Rennes

4. Marche St. Germain

Paris’te organik ürünlerin satıldığı kapalı bir pazar olan St. Germain yalnızca salı ve cuma günleri belirli saat aralıklarında kuruluyor.

Salı ve Cuma: 08.00-13.00 ile 16.00-20.00
Adres: 4-6 Rue Lobineau 75006
Metro: Mabillon

5. La Grande Epicerie de Paris

Paris’te lüks ve kaliteli gıda ürünlerinin satıldığı La Grande Epicerie de Paris, kente gelenlerin uğrak noktalarından. Dünya ve Fransız mutfaklarından seçkin ürünlerin bulunduğu markette fiyatların standartlara göre yüksek olduğunu hatırlatalım.

Adres: 38 Rue de Sèvres 75007 Paris (Le Bon Marché’nin sırasında)
Metro: Sèvres, Babylone (Hat 10, hat 12)

6. Marche Aux Puces St-Ouen

10 ayrı bölümü ve 2500 tezgâhıyla Avrupa’nın en büyük bitpazarı olan St-Ouen’de ev eşyaları, mücevherler, antika tablo ve yemek takımları, 2.el ve vintage kıyafetler, ayakkabı, kitap DVD’ler bulmak mümkün. Paris’in de en büyük pazarı konumunda olan St-Ouen yaklaşık bir düzine pazarın bir araya gelmesinden oluşuyor. Özellikle pazar günleri çok kalabalık olan bu pazar yılda yaklaşık 11 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Cumartesi, pazar ve pazartesi günleri 07.30 ile 18.00 saatleri arasında gezebileceğiniz pazar, Paris’in en ünlü ve pahalı pazarı konumunda.

Cumartesi, pazar ve pazartesi: 07.30-18.00
Adres: Porte de Clignancourt, 75018
Metro: Porte de Clignancourt 

7. Marché aux Puces de Vanves

Montparnesse’nin güneyinde, iki meydana yayılan Marché aux Puces de Vanves 1920’lerden beri kurulan, Paris’in en küçük ve en sevimli bitpazarı. Özellikle ikinci el alışverişe tutkunuz varsa bu pazar yerini es geçmeyin.

Pazar günleri yapılabilecek en iyi şeylerden biri buraya erkenden gelip farklı dönemlere ait ikinci el eşyaların, antikaların, eski kitapların, porselenlerin, ikinci el mobilyaların ve moda ürünlerinin bulunduğu tezgâhları gezmek. Ayrıca 50’lerin takı ve aksesuarlar, cam eşyalar, kristaller, eski fotoğraflar, magazinler, parfüm şişeleri, bisküvi kutuları, yatak takımları ve düğmelere kadar her şeyi bulmanız mümkün.

Cumartesi ve Pazar: 08.00-14.00
Adres: Avenue Georges Lafenestre
Metro: Porte de Vanves 

8. Brocante des Abbesses

İkinci el pazarı olan Brocante des Abbesses, Montmarte Tepesi’nde bulunuyor. Genellikle yerel halkın tercih ettiği pazarda eski resimler, aksesuarlar, ev eşyaları, kart postallar, tasarım takılar yer alıyor. Yolunuz pazar günleri Montmarte’ye düşerse uğramadan geçmeyin.

Adres: 20 Rue Lepic, 75018 Paris, Fransa
Metro: Abbesses

9. Forum des Halles

Metro-tren istasyonunun içinde olan Forum des Halles, pek çok tekstil markasının uygun fiyatlı ürünlerinin satıldığı bir alışveriş merkezi.

Les Halles bölgesinde bulunan yeraltı alışveriş merkezi de denilebilecek Forum des Halles uygun fiyatlı mağazaları ve trend tekstil ürünleriyle ünlü. H&M, Zara, Etam, FNAC, Muji, Sephora, Esprit, Swatch, Minelli gibi mağazaların da olduğu merkezde parfümeriden kozmetiğe, giyimden bujiteriye, pek çok mağaza ile kafe-restoran ve sinema gibi olanaklar da mevcut. Ayrıca kartpostallar, posterler ve eğlenceli t-shirt’ler de bulabileceğiniz bir bölge.

Adres: 101 Rue Berger, 75001 Paris, Fransa
Metro: Chatelet, Les Halles (1-4 ve 14 No’lu hatlar) 

10. Marche Aux Fleur

Paris’te İle de la Cite’de kurulan Aux Fleur, 1808’den bu yana varlığını sürdüren Paris’in en eski ve büyük çiçek pazarı konumunda. Pazar günleri hariç sabahtan kurulan pazarı haftanın her günü gezebilirsiniz.

Pazar günü hariç haftanın her günü: 08.00
Adres: Pl. Louis Lépine, 75004
Metro: Cite

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here