Uçak Bileti

Minsk, Belarus olarak da bilinen Beyaz Rusya’nın ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun başkenti. Temiz, güzel, yeşil ve güvenli bir şehir olan Minsk, üniversiteleri ile hatırı sayılır bir öğrenci nüfusu barındıran, cıvıl cıvıl bir kent. Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla 1991’de bağımsızlığını ilan eden Belarus’un 6 büyük şehrinden biri olan Minsk, düz bir ovaya kurulu, sayısız nehir ve göllere sahip yemyeşil bir başkent.

Parklar, bahçeler, göller, nehirler, şehir tamamen halkının konforu için düzenlenmiş, doğayla bütünleşen tertemiz havası ve mükemmel şehirciliğiyle huzurlu bir kaçamağın adresi. Günün 24 saati sokaklarda arzu ettiğiniz şekilde güven içerisinde dolaşabileceğiniz Avrupa’nın en güvenli şehri olarak bilinen Minsk’in restoran ve kafelerinin yanı sıra kumarhaneleri ve kaliteli gece hayatı da Avrupa’da oldukça ünlü.

Belarus’un Kusursuz Başkenti, Minsk

Heykelleri, müzeleri, sanat galerileri, kütüphaneleri, sinema tiyatro ve opera salonlarıyla kültürel açıdan da birçok dünya şehrini gerilerde bırakan kent, kusursuz şehir planlaması, çevre düzenlemeleri ve yenilikçi mimari örnekleriyle şahane bir kent profiline sahip. Öyle ki, otantik köy evlerinin olduğu yemyeşil kırsal alanların çevrelediği gölleri ile şehrin içindeki ormanları ve içinden kıvrıla kıvrıla geçen nehirleriyle eşsiz. Muazzam temiz, trafik kurallarının asla şaşmadığı, müthiş güvenli ve tertemiz bir şehir.

Şehrin ulaşım araçlarının konforuna hızına şapka çıkartmamak mümkün değil. Metro tramvay otobüs troleybüs 05.00-01.00 saatleri arası hiç aksamadan çalışıyor. Şehrin en uzak ucundan diğer ucuna sadece 20-25 dakikada gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Ulaşım ücretlerinin oldukça ucuz olduğu şehirde, şehirler arası tren ve otobüslerle başka şehir ve ülkelere gitmek de çok ucuza mal oluyor. Türkiye’de ve başka ülkelerde pek sık göremeyeceğiniz lüks arabalar, her köşe başında casino, disko ve gece kulüpleri Minsk’in karakteristik özelliklerini oluşturuyor.

Mobil Uygulama

Minsk’te, devasa bir elması andıran ve fütüristik mimari örneği küp şeklindeki 25 katlı Milli Kütüphane, 14 milyondan fazla kitap bulunduran ve tepesindeki seyir terasından tüm kentin izlenebildiği, muazzam bir devlet kütüphanesi. İçerisinde kronolojik olarak ilerleyebildiğiniz hayli etkileyici Savaş Müzesi, Aleksandrovsky Meydanı ve Oktyabrskaya Meydanı, Francyska Skaryny Caddesi, Hükümet Binası ve Sendikalar Kültür Sarayı, Ulusal Tarih ve Kültür Müzesi, Kutsal Ruh Katedrali, St. Peter ve Paul ve Aleksandr Nevsky Kilisesi, St. Simon ve Elena Kilisesi, Traetskae Pradmestse ve son olarak şahane Gözyaşları Adası kentte mutlaka görmeniz gereken yerler.

Minsk’e nasıl gidilir

İstanbul’dan direkt uçuşlarla 2,5 saatte ulaşabileceğiniz Minsk Havalimanı kent merkezine 45 km uzaklıkta yer alıyor. Bu eşsiz doğal güzellikteki kusursuz Belarus başkentini görmek için bir Minsk uçak bileti almanız yeterli. Keşfedin!

İnsanların memnuniyeti üzerine kurulu bir kent olan Minsk’teki güleryüzlü mutlu insanların arasına siz de katılın. Kusursuz altyapısı ve doğal güzellikleriyle örnek olan şehir, ekonomik bütçeyle keyifli bir seyahat geçirmek isteyenler için ideal.

NOT: Belarus vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here