Uçak Bileti

Belarus nerede, Belarus’a Nasıl gidilir yazımda size merak ettiğiniz soruların yanıtlarını vermeye çalışacağım. Avrupa’nın gelişmekte olan ülkelerinden biri olan Belarus’ta gezilecek görülecek pek çok yer bulunuyor. Yalnızca pasaportunuzla gidebileceğiniz bu güzel ülkeyi biraz daha yakından tanıyalım.

Belarus Nerede?

belarus nerede

Belarus nerede sorusunu yanıtlamakla başlayalım. Belarus Cumhuriyeti ya da bilinen diğer ismiyle Beyaz Rusya, Orta Avrupa’da bulunuyor. Belarus hangi ülkeye ait, Belarus nereye bağlı gibi soruların araştırıldığını gördüm. Belarus bağımsız bir ülke.

1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan etmiş olan Belarus eski bir Sovyetler Birliği ülkesi. Belarus’un başkenti Minsk.

207,6 bin kilometrekare alanda toprakları bulunan Beyaz Rusya’nın sınır komşuları; Polonya, Letonya, Rusya ve Ukrayna. Denize erişimi olmayan ülke Avrupa ve diğer kıtalar arasında önemli bir ticaret ve ulaşım ağına sahip.

Mobil Uygulama
  • Belarus’un dünya haritasındaki konumu burada.

Belarus’a Nasıl Gidilir?

belarusa nasıl gidilir

Belarus nerede sorusundan sonra Belarus’a nasıl gidilir sorusuna da bir göz atalım. Belarus’un başkenti olan Minsk’e Türkiye’den direkt uçuşlar düzenleniyor. Belarus’a gitmek için en iyi seçenek bu. Rusya ve Ukrayna’dan tren ve kara yolu ile de aktarmalı şekilde giderek bir taşla 2 kuş vurabilirsiniz.

Minsk uçak biletini web sitemizden kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Belarus’a Vizesiz Gidilir mi?

Belarus'a Vizesiz Gidilir mi

T.C. Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile Belarus arasında karşılıklı seyahatlerde vize uygulaması 1 Haziran 2014 tarihinde kaldırıldı. Belarus’a seyahat edecek Türk vatandaşları vize almadan ülkeye gidebilir.

Belarus Hakkında Bilgiler

Belarus Hakkında Bilgiler

Belarus Dili

Belarus’ta konuşulan dil Belarusça veya Beyaz Rusça. Ayrıca Rusça da konuşuluyor. Bu iki dil ülkenin iki resmi dili. Belarusça; Hint-Avrupa dil ailesinin Slav dilleri grubunun Doğu Slav dilleri alt grubuna dahil bir dil. Bu dili konuşan sayısı yaklaşık 7 milyon.

Belarus Nüfusu

2020 yılı verilerine göre Belarus nüfusu 9.400.000 dür. Belaruslular Rus mu sorusuna da bakalım. Belaruslular veya Beyaz Ruslar, Belarus’ta nüfusun çoğunluğunu oluşturan bir Doğu Slav halkıdır. Çoğunluğu Ortodoks olmakla birlikte Yahudi ve Katolik azınlıkları da bulunuyor.

Belarus Nasıl Bir Ülke

Belarus’un başkenti olan Minsk şehri, ülkenin merkezi. Finansın, eğitimin, sanat ve ticaretin aktığı yer Minsk. Belarus’ta gece hayatının nabzını tutabilir, harika caddelerde birbirinden güzel mağazalarda alışveriş yapabilirsiniz. Yöresel lezzetleri ve Belarus gezilecek yerleri de unutmayalım elbette. 💙

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here