Uçak Bileti

Amerika tatilini bir çocuk gibi eğlenerek geçirmek isteyenler, Orlando‘nun kahkaha dolu eğlence merkezleri sizi bekliyor. Florida’nın güneydoğusunda yer alan Orlando, birbirinden renkli oyun parkları, stüdyoları ve eğlence parklarıyla koskocaman bir rekreasyon alanını andırıyor. Bu özelliğiyle Amerika’nın eğlence başkenti olarak da nitelendirilen şehirde yaklaşık iki milyon kişi yaşıyor. Ilıman iklimin etkisiyle yılın her mevsimi turizm için elverişli olan Orlando, Kuzey Amerika‘nın en popüler turizm merkezleri arasında gösteriliyor.Bu hareketli şehir, yüksek enerjisi ve cıvıl cıvıl atmosferiyle çocuklu aileler için de oldukça cezbedici.

Orlando’da Gezilmesi Gereken 5 Yer

1. Walt Disney World

Lake Buena Vista’da bulunan Walt Disney World, şehrin en çok ilgi çeken yerlerinden biri. 1971 yılından bu yana açık olan ve toplam 122 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulan bu eğlence merkezinde; su parkı, golf sahaları, tema parkları, kamp alanı ile çok sayıda otel ve restoran da yer alıyor. Sokaklarında çizgi film karakterleri dolaşan bu masal dünyada çocukluğunuzu andıran bir gün geçirebilirsiniz.

2. Universal Studios Florida

Harry Potter yada Jurassic Park’ı seviyorsanız, Universal Studios Florida sizin için harika bir adres. 1990 yılında çıkan ve dört ana bölümden meydana gelen bu tesis, kendinizi film karelerinin içerisinde hissetmenizi sağlayabilir. Şehrin en kalabalık ve hareketli turistik yerlerinden biri olan Universal Studios Florida, hemen hemen her yaş grubu için uygun etkinliklere sahip.

Mobil Uygulama

3. SeaWorld Orlando

Başta balık türleri olmak üzere çok sayıda deniz canlısına ev sahipliği yapan SeaWorld Orlando, büyük küçük demeden herkesin beğenisini toplayan bir tesis. 1973 yılında açılan ve içerisinde deniz canlılarının tedavi ve bakımlarının yapıldığı merkezlerin de yer aldığı SeaWorld, ‘denizler’ olarak adlandırılan sekiz farklı bölümden oluşuyor. Yolu Orlando’ya düşenler bu tesisteki otellerde de konaklayabilir.

4. Disney’s Hollywood Studios

Walt Disney World’ün içinde 1989 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden Disney’s Hollywood Studios, çocuklara yönelik eğlenceleri ve gösterileri ile ailelerin gözdesi. Havai fişek gösterileri, canlı performanslar ve çeşitli etkinlikler sayesinde hareketin bir an bile eksik olmadığı bu merkezde, ailenizle birlikye keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

5. Disney’s Animal Kingdom

Orlando’da safari yapmak da mümkün. Tabi bu size Afrika’daki çılgın safari turlarıyla aynı tadı vermeyebilir ama biraz macera arayanlar, Walt Disney World içindeki bir tema park olan Disney’s Animal Kingdom‘a uğrayabilir. Burada hız trenlerine binip, çığlık çığlığa bir eğlence yaşamayı da ihmal etmeyin.

Siz de, Orlando uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Amerika’da eğlencenin doruklarında bir tatil geçirebilirsiniz.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here