Uçak Bileti

Sakin ve huzur dolu atmosferiyle hafızalara kazınan Glasgow, İskoçya‘nın en büyük şehri. Görkemli şatoları ve dudak uçuklatan bir görünüm yaratan şehir planlamasıyla göz alan Glasgow, Sanayi Devrimi sonrasında hızla gelişerek, kimya ve mühendislik alanlarında dünyanın önde gelen şehirlerinden biri haline geldi. Yüksek yaşam standartları ve tertemiz havasıyla dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden olan Glasgow’un tek kusuru çoğunlukla kapalı ve yağmurlu olan havası. Eğer yağmurdan hoşlanmıyorsanız, güneşin yüzünü gösterdiği günlerde kendinizi sokağa atıp, turistik yerleri keşfedebilirsiniz. Tabii yanınıza ince bir hırka almak şartıyla! Bu şehre gittiğinizde, Türklerin tuluma benzettiği bir müzik enstrümanı olan gaydayı dinleyip, kulaklarınızın pasını silmeyi de unutmayın.

Glasgow’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Turistik Adres 

1. Glasgow Katedrali

İskoç Reformu öncesindeki dönemden kalma görkemli ve tarihi bir ibadethane olan Glasgow Katedrali, İskoç Gotik mimarisinin en başarılı örneklerinden biri. 12. yüzyıl sonlarında inşa edilen ve günümüzde hala ibadete açık olan bu kilise, uzun yıllar Glasgow Başpiskoposu’nun katedrali olduğu için ülke tarihinde önemli bir yere sahip.

2. Buchanan Street

Etek giyen İskoç erkeklerini ve gayda tınılarını duyabileceğiniz hareketli bir cadde olan Buchanan Street, tasarım mağazaları, hediyelik eşya dükkânları ve birbirinden renkli kafeleriyle şehrin görülmeye değer yerlerinden. Aranızda kilt adı verilen İskoç eteklerini denemek ya da satın almak isteyenler varsa, bu cadde üzerindeki mağazalara uğramalı.

Mobil Uygulama

3. Kelvingrove Art Museum& Gallery – Kelvingrove Park

Bu şehrin en güzel yanlarından biri de müzelerin ücretsiz olması. Cebinizde paranız olsun ya da olmasın istediğiniz müzeyi görebilirsiniz. İskoçya’da görmeniz gereken müzelerden biri de Kelvingrove Art Museum and Gallery (Kelvingrove Sanat Müzesi ve Galerisi). İçinde Salvador Dali gibi ünlü sanatçıların eserlerini görebileceğiniz bu müze haftanın her günü açık.

4. Antonine Duvarı

Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilen Antonine Duvarı (Antonine Wall), şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta, Kilsyth bölgesinde bulunuyor. Şehri düşmanlardan korumak ve gözlem yapmak amacıyla yapılan ve orijinali 60 kilometre uzunluğunda olan bu duvardan günümüze yalnızca birkaç metrelik bir kısım kalmış olsa da, görülmeye değer.

5. Riverside Müzesi

Haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Riverside Müzesi (Riverside Museum), 2013 yılında Avrupa’da yılın müzesi unvanını aldı. Ulaşım araçlarıyla ilgili çok sayıda parçanın sergilendiği bu müzede; arabadan bisiklete kadar birçok aracı görebilirsiniz. Yolunuz bu müzeye düşerse hemen önünde yer alan The Tall Ship at Glasgow isimli tarihi kargo gemisini de dolaşabilirsiniz.

Siz de Glasgow uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu etkileyici şehri ve turistik yerlerini keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here