Uçak Bileti

Beyaz Rusya olarak da bilinen Belarus, çılgın eğlencelere ev sahipliği yapan gece hayatı, huzur dolu şehir yaşamı, kültürel dokusu, büyük parkları, görkemli mimarisi ve eşsiz güzellikteki tarihi yapılarıyla göz alıyor. Vizesiz seyahat edilebilen bir ülke olduğu için Türk turistlerin de en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Belarus, Avrupa’nın en güvenli ülkeleri arasında. Başkent Minsk, Gomel, Mogilyov, Grodno ve Vitebsk gibi şehirleriyle öne çıkan bu ülkede görmeniz gereken önemli yerlerden bazıları.

Belarus’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Aziz Simon ve Helena Kilisesi

Savaş döneminde kültürel faaliyetler için kullanılan Aziz Simon ve Helena Kilisesi, kilisenin yapımına maddi destekte bulunan Edward Woynillowicz’in hayatını kaybeden iki çocuğunun adını taşıyor. Yapımında kullanılan kırmızı renkli tuğlalar nedeniyle Kırmızı Tuğla Kilisesi olarak da bilinen bu ibadethane 1905-1910 yılları arasında inşa edildi.

2. Gözyaşı Adası

Svislac Nehri üzerinde yer alan yapay bir ada olan Gözyaşı Adası (Island of Tears), bir köprü aracılığıyla şehrin tarihi bölgesi olarak ünlenen Trinity Bölgesi’ne bağlanıyor. Bu adada yer alan ve 1979-1988 yılları arasında Afganistan’da hayatını kaybeden askerler anısına inşa edilen şapel ise adanın en çok ziyaret edilen yerlerinden.

Mobil Uygulama

3. Belarus Ulusal Sanat Müzesi

İçinde 30 binden fazla eser, 6 farklı koleksiyonun yanı sıra sanal sergiler ve çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenlenen Belarus Ulusal Sanat Müzesi (National Art Museum of the Republic of Belarus), 1939 yılından bu yana açık. Uzun yıllar sanat galerisi olarak kullanılan 1957 yılından bu yana da müze statüsüne kavuşan bu mekan, Lenin Caddesi üzerinde yer alıyor.

4. Pecherskiy Lesopark

Mogilyov şehrinde yer alan bir doğa harikası olan Pecherskiy Lesopark, yemyeşil görüntüsü ve sakinliğiyle ruhunuzu dinlendiriyor. Doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve kano gezintileri gibi pek çok farklı aktivitede bulunabileceğiniz bu park, hem Belarus halkının hem de turistlerin en gözde ziyaret noktaları arasında.

5. Sozh Nehri

Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Gomel’e gittiğinizde yapmanız gereken ilk şey; Sozh Nehri’nin enfes manzarasını izlemek. Kiralık teknelerle dolaşıp şehri farklı açılardan görme şansı bulacağınız bu nehir, romantik görüntüsüyle fotoğraf meraklıları ve romantik çiftler için de oldukça cezbedici.

Eğer siz de bu ülkenin büyüleyici sokaklarında dolaşıp kültürel ve tarihi dokunun tadını çıkarma hayali kuruyorsanız, Belarus uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Türkiye’den başkent Minsk’e yapılan direkt uçuşlar sayesinde kolaylıkla gidebileceğiniz bu ülke için yola çıkma zamanı!

NOT: Belarus vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here