Uçak Bileti

Belarus‘un başkenti Minsk, yerel ve uluslararası restoranlarla dolu büyük bir şehir ama yine de Avrupa’nın en az ziyaret edilen başkentlerinden biri unvanını sürdürüyor. Turist kalabalıklarına rastlamadan Belarus’un her biri kendi alanında markalaşan restoranlarında keyifle yeni lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Bu enfes, davetkar ve iştah açıcı restoranlarda akşam yemeği yiyerek kentin şeflerinin uzmanlığını test edin.

Minsk uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Minsk’in En İyi Restoranları

1. Lido, Minsk

Lido, büyük bir açık büfe tarzında tipik bir geleneksel Belarus restoranı. Şehirde, harika yiyecekler tadabileceğiniz samimi, ucuz ve tutarlı bir restoran olarak nesiller boyunca ününü sürdürüyor. Soğuk pancar çorbası, pirzola ve tabii ki draniki olarak bilinen patatesli krepleri deneyebilirsiniz. Fiyatların çok ucuz olduğu restoranda bir tepsi alın, büfeyi geçin ve istediğiniz yiyeceği alıp sonunda ödeyin.

Mobil Uygulama

2. Traktir Na Parkovoj, Minsk

Traktir Na Parkovoj, şehirdeki en iyi barbekü restoranı. Yaz ayları, mangaldan en lezzetli etleri pişiren, taze salatalar, sebzeler ve soslarla servis edilen bu mekanda yemek yemek gerçek bir zevk. Mekan, büyük gruplar için hizmet veriyor ve birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Ancak, şık bir ahşap tasarıma sahip geleneksel bir Belarus restoranında gerçekten iyi pişirilmiş et yemeklerinin tadına bakmak isteyenler için de mükemmel. İçeride ve dışarıda bol miktarda oturma alanı var.

3. Kamyanitsa Restoranı, Minsk

En iyi Belarus restaurantlarından, Kamyanitsa herkesin deneyimlemesi gereken bir yer. Sahip olacağınız tek sorun, iştah açıcı yemeklerden hangisinin seçileceği ve bu görkemli kuruluşun zenginliğini tam olarak deneyimlemek için nerede oturmanız gerektiği. Charka ve Skvarka’yı (fırında patates, sebze ve vodka eşliğinde aperatifler), Granny Dunya’nın Meat Pot’unu (sığır eti, jambon, sebze ve ekşi kremalı ana yemek) ve tarçınlı meyveli turtayı deneyin. İçecekler açısından seçim aynı zamanda eşsiz; biralarını sipariş edin ve cam bardaktan ziyade eski tarz bir bardak ile getiriliyor.

4. Vasilki, Minsk

Vasilki tipik bir diğer Belarus restoranı. Aslında üç şubeli bir zincir restaurant. Turistler için Praspyekt Nyezalyezhnastsi (Independence Avenue) daha merkezi olduğu için tavsiye ediliyor. Vasilki, çoğunlukla ahşaptan, desenli perdeler ve yastıklarla kaplı, ilginç bir iç tasarıma sahip. Menü de çok geleneksel. Bir tahta parçası üzerinde balık yemekleri, yuvarlak patatesli krepler ve tavada servis edilen tavuklar bulunuyor.

5. Grai Kafe, Minsk

Grai Cafe, her zaman çok eleştirilen, merkezi bir konumda bulunan eşsiz bir yerel restoran. İç kısımda duvarların her yerinde çiçekler bulunuyor. Yalnızca Belarus müziği çalınan restoranın atmosferi çok keyifli. Ayrıca Kazimir Malevich’in sanat eserlerinin reprodüksiyonları duvarlarında asılı. Mekanda, doyurucu çorbalar, domuz pirzolaları ve büyük tavuk yemeklerine ek olarak patatesli krepler tavsiye ediliyor.

6. Kuhmistr, Minsk

Kuhmistr, Litvanya Büyük Dükalığı dönemine dayanan otantik bir Belarus restoranı. Minsk’te Cumhurbaşkanı Sarayı’nın yakınında merkezi bir konuma sahip. Patates güveçleri, pancar çorbası ve draniki (patatesli krep) gibi özenle hazırlanmış ve pişirilmiş yemekler bulunuyor. İç mekanda piyano, boyalı levhalar ve vinil plaklar da dahil olmak üzere duvarlar ve zeminler çevresinde pek çok eski tarzda ürün var. Tüm deneyim, bir zaman tüneli gibi hissettiriyor.

7. Restoran Natvris Khe, Minsk

Minsk’teki en iyi restoranların hepsinin Belarus’a özgü olması gerekmiyor ve bu da görülmeye değer bir yer. Restoran Natvris Khe, Gürcü tarzı bir restoran. Buradaki Acaristan khachapuri ve kebabın yanı sıra lahmacun da dahil olmak üzere her türlü Gürcü yemeği usta şefler tarafından hazırlanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, mükemmel Gürcü şarabı, menüyü aynı zamanda aile dostu olan şirin bir restorana dönüştürüyor.

NOT: Belarus vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here