Uçak Bileti

Akdeniz kıyısında 321 km’yi aşan kıyı uzunluğu ile güneş, kum, deniz turizminde yüksek potansiyel taşıyan Mersin, ülkemizin en güzel kentlerinden biri. Özgün lezzetleri, farklı kültürleri bir arada yaşatan eşsiz atmosferi ile şehir insanlık tarihine yaşıt bir geçmişe sahip.

Hıristiyanlığın ilk dönemlerinde, dinin yayılmasında önemli etkileri olan Aziz Paul’un hayatını geçirdiği Tarsus, kadın şehit Azize Tekla gibi isimlerin varlığı nedeniyle hac rotasında yer alan Mersin; tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kutsal değerleri ile de ziyaretçi ağırlıyor.

Tarsus’tan Silifke’ye her köşesinde farklı beklentileri karşılayacak düzeyde çekim merkezi bulunan kent, aynı anda birçok şeyi deneyimlemek isteyenler için muhteşem bir altyapıya sahip.

Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olan Mersin‘de yapılacak bir çok şey var. Palmiye ağaçları ile kaplı güzel yollarında yürümek, denizin ve Güneş’in keyfini çıkarmak çok güzel.

Mersin, binlerce yıllık tarihi geçmişi ve yemekleri ile Akdeniz’in en önemli şehirlerinden biri. Burada bir tatil için aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Yılın yaklaşık 300 günü Güneş ışığı alan Mersin’i her mevsim ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Mersin Gezilecek Yerler

Mersin gezilecek yerler denildiğinde tarihi ve doğal güzelliklerin bolluğu insanın başını döndürüyor. Tarsus Şelalesi, Kleopatra Kapısı, Tarsus Ulu Camii, Hazreti Danyal Makamı, Şahmeran Hamamı, Kemeraltı, Aziz Paul Kuyusu, Tarihi Tarsus Evleri ve Kırkkaşık Bedesteni Tarsus ilçesini ziyaret edenlerin görmesi gereken noktalardan.

Mersin şehir merkezinde görülecek yerler arasında Atatürk Parkı ve Rekreasyon Alanı, Cumhuriyet Meydanı, Latin İtalyan Katolik Kilisesi, Aziz Mihail ve Cebrail Ortodoks Kilisesi, Mersin Marina, İçel Sanat Kulübü, Kasaplar Çarşısı, Soli Pompeiopolis Antik Kenti, Yumuktepe Höyüğü ve Mersin Şehir Mezarlığı sayılabilir.

Şehir merkezinden Anamur ilçesine kadar olan sahil bandında çok sayıda antik kent ve birbirinden güzel kumsallar yer alıyor. Cennet Cehennem Mağarası, Astım Mağarası, Kız Kalesi, Narlıkuyu, Üç Güzeller Mozaiği, Taşucu, Kanlıdivane Antik Kenti gibi yerler ziyaretçilerin listesine yazması gereken birbirinden güzel keşif rotaları.

1. Mersin Sahili

Akdeniz’in en güzel şehirlerinden olan Mersin’de çok uzun bir sahil şeridi bulunuyor, tam 321 km. Palmiye ağaçları, ilginç heykeller, parklar ve cafelerle süslenmiş olan sahilde yürüyüş yapanları, gezenleri ve günün yorgunluğunu, stresini üzerinden atmak için Akdeniz’in uçsuz bucaksız maviliğini seyredenleri görebilirsiniz.

2. Mersin Çarşısı

Mersin’de aradığınız her şeyi bulabileceğiniz çok geniş alışveriş olanakları var. “Mersin’den ne alınır?” derseniz, Mersin’e özgü lezzetlerden cezeryeyi tavsiye ederiz. Ayrıca, ağaç işçiliği, iğne oyası, yöresel kilimler gibi bir çok şeyi bulabilirsiniz.

3. Mersin Balıkçı Barınağı

Mersin Sahili’nde yürüyüş yaparsanız, Mersin Balıkçı Barınağını göreceksiniz. Buradaki balıkçı teknelerinden balık ekmek alarak yolunuza devam edebilirsiniz.

4. Latin İtalyan Katolik Kilisesi

Latin İtalyan Katolik Kilisesi

Sultan Abdülmecid’in fermanı ile 15 Eylül 1855 yılında yapılmasına karar verilmiş. Mersin Gezilecek Yerler arasında kilise, yanındaki manastır okulu ile birlikte 1898 yılında ibadete açılmış.

5. Arap Ortodoks Kilisesi

Arap Ortodoks Kilisesi, 1878 yılında ibadete açılmıştır. Mersin gezilecek yerler arasında olan kilisenin arsası, Dimitri ve Tomris Nadir tarafından bağışlanmış.

6. Soli Pompeipolis Antik Kenti

soli-mersin

Soli Pompeipolis Antik Kenti, M.Ö. 8. yüzyılda Rodos’tan gelen Dorlar tarafından kurulmuş. Soli Güneş anlamına geliyor. M.Ö. 5. yüzyılda kent Persler tarafından ele geçirilmiş. M.Ö. 3. yüzyılda Makedonya İmparatoru Büyük İskender bu bölgede egemenlik kurmak istemiş. Bu amaçla kenti iktidarına tehdit olarak gördüğü General Pompey’i buraya göndermiş.

General Pompey büyük başarı sağlayarak Soli kentini ele geçirmiş. Daha önce yaşadığı savaşlardan büyük hasar gören kenti neredeyse yeniden imar etmiş. M.Ö. 64 yılından sonra kent General Pompey’in adı ile yani Soli Pompiepolis olarak anılmış.

Soli Pompiepolis kenti M.S. 528 yılında meydana gelen büyük bir depremden çok etkilenmiş. Günümüzde Soli Pompiepolis kenti Unesco Dünya Mirası listesine girmeye aday. Arkeolojik kazıların devam ettiği kentte Roma Dönemine ait villa, sikkeler, tapınak, sütunlu cadde ortaya çıkarılmış.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Arkeoloji ve Mimarlık Bölümlerinden kurulmuş ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kazılarda bulunan önemli eserleri Mersin Müzesi’nde görebilirsiniz.

7. Yumuktepe Antik Kenti

Yumuktepe

Mersin’de ilk yerleşim M.Ö. 7000 yılında Yumuktepe Bölgesi’nde başlamış. Burada yapılan arkeolojik çalışmalar Klikya Bölgesi’nin zengin tarihi hakkında çok önemli bilgilere ulaşılmasını sağlıyor.

8. İçel Sanat Kulubü

1989 yılında kurulan İçel Sanat Kulübü, her hafta sonu, arkeolojik, çevre, kültür ve yürüyüş gezileri düzenliyor. Çeşitli üniversitelerle işbirliği yapan kulüp, arkeoloji, sanat ve tarih gibi konularda konferanslar da yapıyor. Mersin gezilecek yerler listesinde olması gereken İçel sanat Kulübü’nde her ay resim ve fotoğraf sergileri de düzenleniyor.

9. Deniz Şehitleri Anıtı

Açık denizlerde şehit olan askerlerimiz anısına dikilmiş. Mersin gezilecek yerler arasına ekleyebileceğiniz anıtı, Mersin Sahili’nde görebilirsiniz

Mersin’i ziyaret ederseniz, Mersin’de veya Silifke’de konaklayabilirsiniz. Mersin’de ve Silifke’de tavsiye edebileceğimiz otelleri ise aşağıda görebilirsiniz. Çukurova’yı en iyisi araba ile gezmek.

Mersin’de ne yenir? Nerede yenir?

Mersin denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan Tantuni; Mersin’de yemeden dönmemeniz gereken lezzetlerden biri. Küçük küçük doğranan etin içine soğan, domates, sumak ve çeşitli baharatlar eklenerek sac tavada pişiriliyor. Genellikle dürüm yapılıyor. Yanına biber turşusu ve limon konularak servis ediliyor.

Mersin’de bir çok yerde tantuni yiyebilirsiniz. Bizim tantuni yediğimiz yer ise Öz Mersin Tantuni, tantunisi gayet başarılıydı. Yanında biber turşusu ve limon ile servis ediyorlar. Açık ayranı da çok iyiydi. Mersin’e gelirseniz uğramanızı tavsiye ederiz.

Kadayıf ve peynirin eşsiz birleşimi ile yapılan künefe, Mersin’in ve Akdeniz’in en sevilen tatlılarından biri. Yapılışı yöreden yöreye değişse de genellikle iki kat kadayıfın arasına tuzsuz peynir konularak pişiriliyor. Üzerine şeker şurubu konularak sıcak sıcak servis ediliyor.

mersin-tantuni

Mersin’e özgü bir tatlı olan kerebiç daha çok bayramlarda ve Ramazan’da yapılan bir tatlı. İrmik helvasının içine fıstık ve cevizle doldurularak yapılan tatlının üzerini beyaz bir kaymak süslüyor. Bu şekliyle tatlı içli köfteye benziyor. Tatlının özelliği üzerindeki beyaz kaymağın çöven otu denilen bir çeşit bitkiden elde edilmesi.

Mersin’de künefe ve kerebiç tatlısı için tavsiye edebileceğimiz yer Künefeci Emin Usta. Büyük tepsilerde pişirilen künefe kesilerek servis ediliyor. Mersin’e gelirseniz buraya uğrayıp bu eşsiz lezzetleri denemenizi tavsiye ederiz. Burada tatlınızı yerken, künefenin hazırlanma ve pişirilme aşamalarını da seyredebilirsiniz.

Sac kavurma, Türkiye’nin bir çok yerinde yapılıyor ama özellikle Tarsus Şelale Restaurant’ta yediğimiz sac kavurma harika bir lezzetti. Mersin’e gelirseniz, Tarsus Şelalesi’nin muhteşem manzarası eşliğinde burada vakit geçirmenizi öneririz. Sac Kavurma’da küçük küçük doğranmış, et, soğan, domates ve biber sac üzerinde pişirilerek servis ediliyor.

Tarsus Şelalesi’nin yanındaki bu restaurant özellikle sıcak yaz günlerinde Mersinlilerin en çok sevdiği yerlerden biri. Günün her saati gidebileceğiniz Tarsus Şelalesi’nde, yemyeşil bir ortamda oturup kahvaltınızı yapabilirsiniz, et yemekleri, özellikle sac kavurması harika. Kesinlikle tavsiye ederiz.

Arabağa Kahvecisi’nin geçmişi 1926 yılına kadar gidiyor. Girit’ten, Mersin’e gelerek yerleşen Uçar Ailesi, Mersin’in ilk kahve dükkanını açmış. O zamanlarda kahve evlerde kavrulur ve çekilirmiş. Kahve çekirdek halinde satılırmış. Arabağa Kahvecisi, zamanla halk tarafından çok sevilmiş ve ilgi görmüş.

Nuri Uçar’ın kurduğu Arabağa Kahvecisinin değişmeyen lezzeti ve kalitesi günümüzde de babadan oğula aktarılarak devam ediyor. Mersin’de keyifli bir mola verip Türk Kahvesi’nin değişmeyen aromasını ve lezzetini denemek isterseniz buraya uğrayın.

Mersin Narlıkuyu’da bulunan Kerim’in Yeri’nde, yöreye özgü lezzetlerden Mavi Yengeç’i deneyin. Narlıkuyu, muhteşem manzarası ve deniz lezzetleri ile Mersin’in öne çıkan ilçelerinden biri. Tam bir sahil kasabası olan Narlıkuyu’da; mavi yengeç, çipura ve lagos balıkları en çok tavsiye edilen lezzetlerden bazıları.

Mavi yengeç’i yemek bir zor olsa da Kerim’in Yeri’nde servis yapıldıktan sonra nasıl yenileceğini gösteriyorlar. Her yerde bulamayacağınız bu lezzeti kabuklarını ayıkladıktan sonra özel sosuna batırarak yiyebilirsiniz.

Mersin’in en sevilen tatlılarından olan cezerye adını; Arapça havuç anlamına gelen “cezer”den alıyor. Çok çeşitli cezerye tarifleri olsa da havuç, şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılanı en geleneksel olanı.

Bir Akdeniz şehri olan Mersin’de kebaplar dışında, deniz ürünleri de ön plana çıkıyor. Mersin Sahili’ndeki Rina Restaurant şehrin en güzel yerlerinden biri. Oldukça şık ve ferah atmosferi olan restaurant, lezzetli yemekleri ve zengin menüsü ile Mersin’in en sevilen balık restaurantlarından biri.

Burada, balık, karides, kalamar gibi bütün deniz ürünlerini harika yapıyorlar. Yemekten sonra dondurmalı irmik tatlısını da deneyin. Çok güzeldi.

Silifke’nin yoğurdunu biliyoruz ama çileğini bilmiyorduk. Kokusuyla, tadıyla harika bir lezzet olan Silifke Çileği‘nin büyük bir kısmı ihraç ediliyormuş. Hatta Türkiye çilek ihracatının %60’ını tek başına Silifke yapıyormuş. Silifke’ye yolunuz düşerse yoğurt dışında çileğini de mutlaka deneyin.

Mersin’de nerede kalınır

Mersin’de şehrin en merkezi caddesi üzerinde konaklayıp, her yere rahat bir şekilde ulaşmak isterseniz Hostapark Hotel’i tavsiye ederiz. Mersin Sahili’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde olan Hostapark Hotel’in odaları gayet rahat ve konforlu.

Tam bir aile oteli olan Hostapark Hotel’de evinizin rahatlığında aileniz ile birlikte kalabilirsiniz. Güleryüzlü ve canayakın personeli size her zaman yardımcı olmaya hazır. Odaları gayet konforlu, rahat ve çok temiz. 24 saat oda servisleri bulunan otelde istediğiniz her şey kısa bir süre içersinde geliyor.

Sultaşa Hotel, Mersin şehir merkezine çok yakın ve Mersin Sahili’nde bulunuyor. Son derece güleryüzlü ve yardımsever personeli ve son derece konforlu odaları ile hizmet veriyor.

Mersin Sahili’nde palmiye ağaçları altındaki kahvaltı salonu sizi tatilde hissettiriyor. Kahvaltısı son derece lezzetli ve güzel.

Burada akşam yemeğini de mutlaka deneyin. Özellikle et yemekleri ve kebapları muhteşem lezzetli yapan bir aşçıları var.

Odaları çok temiz ve konforlu, kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Otelin çok hoş bir bahçesi de var. Ayrıca hemen otelin yanında cafeler ve restaurantlar var. Mersin Marina’ya da çok yakın.

Mersin, Silifke ilçesinde bulunan otel, denize sıfır konumda ve çok hoş bir sahili var. Bu sahilde deniz mavi bayraklı, muhteşem güzellikte ve tertemiz. Odaları çok temiz ve konforlu. Otelin açık ve kapalı havuzları var.

Ayrıca SPA Merkezi, sauna, Türk Hamamı ve masaj odaları olan oteli yaz ve kış her mevsim tercih edebilirsiniz. Yarım Pansiyon hizmet veren otelin açık büfesi de son derece iyi ve lezzetli.

mersin rehberi

Mersin’e Nasıl Gidilir

Mersin’e hava, deniz ve karayolu ulaşımı ile ulaşım mümkün. Şehre en yakın havalimanı Adana’da. Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan 45 dakikada şehir merkezine ulaşılabiliyor.

İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya, Trabzon, Erzurum gibi şehirlerden Adana’ya direkt uçuş bulunuyor. Bunun için Adana uçak bileti seçeneklerine göz atmak gerekiyor.

Mersin’e otobüsle gidecekseniz eğer Mersin otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Türkiye’nin dört bir yanından bu güzel kente şehirlerarası otobüs seferleri düzenleniyor. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne şehrinden feribot seferleri de mevcut. Feribotun kalkış limanı ise Silifke’nin Taşucu Mahallesi.

Farklı kültürlerin kesiştiği Mersin, muhteşem doğası, etkileyici kumsalları, yerel lezzetleri ve sıcakkanlı insanlarıyla ülkemizin cennet köşelerinden. Bu güzel kenti keşfetmek için harekete geçmek, seyahat planını netleştirmek gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here