Uçak Bileti

Mersin‘in şirin ilçesi Silifke, Akdeniz’in en güzel tatil merkezlerinden. Silifke görülecek yerler aynı zamanda pek çok aktivitenin de yapılabileceği, birbirinden güzel doğal ve tarihi güzellikleri barındıran, aynı zamanda da yılın büyük dönemini güneşli geçiren, sıcak iklimi, masmavi denizi ve tertemiz havasıyla tam bir tatil cenneti.

Silifke ve tatil denilince ilk akla gelen plajlar, Boğsak Plajı, Yapraklı Koy, Akçakıl Plajı, Boğsak Plajı, Susanoğlu Plajı, Akkum Plajı ve İncekum Plajı ilçede kendinizi Akdeniz’in temiz sularına bırakabileceğiniz adresler.

Adana uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Silifke Gezilecek Yerler

1. Üç Güzeller Mozaiği

Mobil Uygulama

Silifke’nin etkileyici Narlıkuyu Koyu’nda yer alan Üç Güzeller Mozaiği, 4. yüzyılda yaşayan Bizans Valisi Poimenios tarafından yaptırıldı. Hamamın tabanına yerleştirilen mozaik, Cennet Obruğu’nun içerisinde yeraltı deresinin denizle buluştuğu noktada, üç kız kardeşi tasvir ediyor.

2. Taşköprü

Silifke’nin sembollerinden Taşköprü, ilçe merkezinden geçen Göksu Nehri’nin üzerinde yer alan görkemli bir yapı. Kiliya Valisi L.Octavius Memor tarafından 78 yılında yaptırılan köprü, ilk yapıldığı dönemde 7 gözlü olmasına rağmen, yıllar içerisinde yaptırılan restorasyon çalışmalarıyla 5 göze düşürüldü. Köprü, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde gördüğü onarımlarla son halini aldı.

3. Taşucu

Taşucu, Silifke’nin limanıyla ünlü sahil kasabası. Burası Mersin’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile ulaşımının sağlandığı limanı, balık lokantaları, kafeleri, plajları ve yürüyüş yollarıyla hoş bir durak. 14. yüzyıl yapısı Liman Kalesi ve Mylai Ören Yeri, Taşucu’nda ziyaret etmeniz gereken tarihi yapılar.

4. Boğsak Koyu

Boğsak Koyu’ndaki Boğsak Adası’nda Roma ve erken Bizans dönemlerine ait evler, mezarlar, sarnıçlar ve kilise kalıntıları bulunuyor. Caretta caretta’ların uğradığı, bakir bir alan olduğundan, doğal yapısı korunmuş, çadır ve karavan sakinlerinin uğrak yeri olan Boğsak Adası, Mersin-Antalya karayolu üzerinde yer alıyor.

MÖ 4-8. yüzyıllarda önemli bir yerleşim bölgesi olduğu ifade edilen Boğsak Adasında, eşsiz bir doğanın içerisinde doğal bir dalgakıran görevi üstlenen Boğsak Koyu ve hemen karşısındaki doğal ve tarihi güzellikleri ile Boğsak Adası, turkuaz denizinin sakinliği ve kumsalının gözlerden uzaklığıyla büyüleyen bir doğa harikası.

5. Tisan Koyu

Kilikya Afrodisyası olarak da bilinen Tisan Koyu, antik Afrodisyas yerleşiminin de bulunduğu tarihi bir bölge. Turkuaz denizi, kumsalı ve yemyeşil doğasıyla dünyanın en güzel 13. koyu seçilen Tisan, Yunan kolonisi olarak kurulduğundan pek çok tarihi kalıntıyı barındırıyor.

6. Narlıkuyu

Silifke ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Narlıkuyu, deniz kıyısında konumlanan, Mersinlilerin hafta sonlarında zaman geçirmek için tercih ettiği bir tatil merkezi. Cennet ve Cehennem Mağaraları’na çok yakın bir konumda yer alan Narlıkuyu, Üç Güzeller Mozaiği, balık restoranları, plajları ve kafeleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yer.

7. Silifke Çarşısı

Silifke seyahatinizi hatırlatacak hediyelik eşyalar, yöreye özgü kıyafetler ve yöresel lezzetlerden satın almak için ideal bir adres olan şirin Silifke Çarşısı’nda, rengarenk tezgahlara sahip yan yana dizilmiş hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Aynı zamanda küçük kafelerinde oturup dinlenebileceğiniz çarşı, otantik bir alışveriş deneyimi için oldukça hoş bir alternatif.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here