Uçak Bileti

Mersin’in en güzel ilçelerinden biri olan Erdemli, Mersin’in simgesi olan Kız Kalesi’ne ev sahipliği yapıyor. Çok sayıda gezilecek görülecek yeri olan ilçenin doğusunda Mersin kent merkezi, batısında Silifke, kuzeyde Karaman ve güneyde Akdeniz bulunuyor. İlçe Antalya-Mersin Karayolu güzergahı üzerinde konumlanıyor.

Erdemli, Mersin’e 35 km, Silifke’ye 47 km, Güzeloluk’a 40 km, Sorgun Yaylası’na 52 km, Toros Köyü’ne 60 km mesafe uzaklıkta. Mersin-Antalya Karayolu üzerinde yer alması nedeniyle her dönem işlek bir geçiş güzergahındaki durak noktası olan ilçe ulaşım avantajına sahip.

Adana uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mersin ve Akdeniz Bölgesi’nin köklü tarihi geçmişini yansıtan çok sayıda tarihi alan ve tarihi kalıntıya ev sahipliği yapan Erdemli’de birbirinden güzel plajlar, ören yerleri ve mağaralar bulunuyor. Kızkalesi, Karakalesi ve Korykos Antik Kenti, Kanlıdivane, Adam Kayalar, Elaiussa-Sebaste Antik Kenti ve kent merkezine çok yakın ve incecik kumlu halk plajları mutlaka ziyaret edilmesi gereken adresler.

Mobil Uygulama

Erdemli nerede nasıl gidilir?

Erdemli’ye kara yolu ve hava yoluyla ulaşım sağlanıyor. İlçeye en yakın havalimanı Adana’da. Adana Şakirpaşa Havalimanı, Erdemli’ye 145 km uzaklıkta. Erdemli’ye Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan direkt ulaşım imkanı bulunmuyor. Adana Havalimanı’ndan kalkan HAVAŞ otobüsleriyle Mersin’e geçerek Mersin üzerinden Erdemli’ye ulaşmak mümkün.

Mersin otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Mersin’den Erdemli’ye ulaşım

Mersin il merkezine 60 km mesafede olan Erdemli’ye Mersin Otogarı’ndan hareket eden dolmuşlarla ya da taksiyle ulaşım sağlanıyor. Araç kiralama da seçenekler arasında.

Erdemli’ye otobüsle ulaşım

Erdemli’ye otobüsle ulaşım için öncelikle Mersin’e gelmek gerekiyor. Mersin Otogarı’ndan Erdemli’ye düzenli dolmuş seferleri var. Türkiye’nin birçok şehrinden direkt otobüs seferlerinin yapıldığı Mersin’e ulusal otobüs firmalarının yanı sıra yerel otobüs firmalarının da otobüs seferleri var.

Bazı otobüs firmalarının Erdemli’ye direkt seferleri de var. Mersin-Antalya Karayolu üzerinde yer alan Erdemli’ye bu güzergahta Silifke’den geçen otobüslerle de gidilebiliyor. Bazı otobüs firmalarının ara duraklar için yolcu kabul etmediğini hatırlatmakta yarar var.

Mersin Şehir Otogarı’ndan 170 numaralı belediye otobüsünün de Erdemli-Mersin arasında karşılıklı seferleri bulunuyor. Mersin’in güzel ilçesi Erdemli’ye gelmişken Üç Güzeller Mozaiği, Narlıkuyu, Kız Kalesi ve Cennet Cehennem Mağaralarını görmeden bölgeden ayrılmayın.

Mersin’in şirin ilçesi Erdemli’de yıl boyunca hava sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Yaz aylarında ilçeye geldiğinizde aşırı sıcaklardan bunalabilirsiniz. Sıcaklarla aranız iyi değilse ilçeyi ziyaret etmek için en uygun dönemin ilkbahar ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebilirim. Bu dönemler daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulmanız açısından da mantıklı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here